Nu se intoarce pe burtica
La multi ani!!!!!!!
Iata-ma si pe mine la inceput de an cu o problema "serioasa". Maria a implinit astazi 6 luni. Este un copil extraordinar, vesel si neaststamparat. Neastamparat, este un fel de a spune, pt. ca mobilitatea ei este destul de limitata. Da intruna din manute si picioruse, isi suge degetele de la picioare, apuca jucarioarele, trage fata de masa, sta un pic in fundulet... Problema e ca nu se intoarce pe burtica. Nu i-a placut niciodata sa stea pe burta. Plangea si facea istericale, in pozitia asta. Abia acum o luna si putin a reusit sa se intoarca pe spate. Dar pe burtica, oricate exercitii incercam sa facem, nimic... Ii pun jucarii putin mai departe de ea, tipa la ele si se asteapta sa vina jucariile la ea. In final plange sau (daca e pe pat) le trage cu patura la ea.
Intrebarea mea e: Mai sunt copii care s-au intors mai tarziu? De fapt eu imi fac probleme si pt. ca nu vrea sa stea pe burta si, din cauza asta nu da nici un semn ca ar vrea sa plece taras.
Sper ca m-am facut inteleasa.
Va multumesc,
Cornelia
http://community.webshots.com/user/cornelianis
Raspunsuri
Gabbriela spune:
Poate ca o deranjeaza ceva cand sta pe burta (nu shtie cum sa ishi fixeze capul, o gadile ceva pe fatza, este speriata de noua pozitzie). Nu itzi face probleme... cu umblatul in 4 labe potzi tu sa o asezi in acea pozitzie shi sa o incurajezi sa plece punand o jucarie mai departe, nu trebuie sa stea pe burta sa plece in 4 labe. Intr-un fel este bine ca nu se shtie intoarce pe burta... pentru ca daca o data a reushit si incepe sa ii placa nu o sa mai doarma numai asa si este destul de periculos pentru ca nu are numai 6 luni. Ai rabdare shi totul se va rezolva.
PS: Julian cand a plecat in 4 labe nu shtia sa stea pe burta... am procedat cum am scris mai sus... dar el in loc sa umble normal in 4 labe in prima saptamana ishi punea capul in pamant si impingea cu el ca un porc mistretz :).
Gabbriela & Julian 
alssa spune:
Eu zic sa stai calma. Nici Clara nu a agreat deloc pozitia pe burta, plingea de ziceai ca cine stie ce i-am facut... s-a intors foarte bine dintr-o data (evident m-a luat prin suprindere si-a facut si buf din pat, fara urmari...) cind ma asteptam mai putzin si ma resemnasem: pe la vreo 8 luni. Fiecare cu ritmul lui.. si nici Clara n-a umblat in 4 labe, nu e deloc onbligatoriu. Ea s-a ridicat in picioare la 9 luni, la 10 luni mergea f. bine tinuta de miini, iar la 11 luni deja mergea singurica prin casa; evident, cu bufurile de rigoare, alerga si nu shtia sa puna frina :)
Stai linistita si fii cu ochii pe ea cit cepele :) sa nu-ti faca surprize ca mie :)
Alssa si Clara (1 an)
anna maria spune:
Draga mea,nu ai nici un motiv de ingrijorare!Ai sa auzi ca multi copii nu agreeaza pozitia asta si nu au patit nimic.Uite,fetita mea Teodora nu a stat nici ea pe burtica,cu toate ca am incercat.Cu toate astea s-a dezvoltat cit se poate de normal:la sase luni statea in poponet,apoi a mers f.putin de-a busilea iar la 11luni a facut primii pasi.Nu da prea multa importanta si ai sa vezi ca totul va fi bine.
![]()
anamaria
Pet spune:
Cumnata mea are o fetita care a implinit de curand 6 luni si nici a ei nu se intarce pe burta de una singura. Dar sta in fundulet chiar daca mai cade cateodata. Azi dimineata mi-au zis insa ca a facut primi pasi! Adica ei o sustin si ea pune pasii. Nu e prea devreme sa incerce sa o invete sa mearga?
Cornelia spune:
Multumesc pt. incurajari. Pt. linistea mea aveam nevoie sa aud ca nu e singurul bb care nu vrea pe burtica. O sa am rabdare si grija...pt. ca si eu o cam las in pat fara sa imi fac probleme ca ar putea cadea.
Pet, cred ca este prea devreme. Am inteles ca bb trebuie intai sa se ridice singur in picioare, dar depinde si de copil si presupun ca parintii nu exagereaza. Am cunoscut un bb de 4 luni care statea in picioare sustinut si pasea. Atunci chiar mi-am zis ca Mariuta mea e cam lenesa.
De doua zile vad ca a facut progrese cu statul in fundulet. Sta singura si se joaca pana oboseste si atunci se duce intr-o parte (dar are grija sa nu cada pe burta
)
Va pupam,
Cornelia si bb Mariuta
http://community.webshots.com/user/cornelianis
MarikaStefan spune:
Cornelia fii linistita, fiecare copil are o pozitie favorita. Ionel la 6 luni jumate nu se intoare pe burta nici impins, desi doarme numai pe burta. Pe spate se intoarce oricand, si noaptea chiar din greseala si se trezeste plangand ca nu mai poate adormi pe spate si trebuie sa-l intorc eu pe burta.
Iar fetita nu a mers deloc nici taras nici in 4 labe. Inca nu se ridica singur in fundulet si la 7 luni s-a ridicat in picioare si am pus-o in premergator. Ionel pe burta merge taras inapoi, si mi-am facut probleme, dar apoi m-am lamurit din niste carti si reviste ca asa este normal la inceput.
pupice, Mari si Kitti & bb Ionel
acs spune:
La multi ani!
Cornelia, nu-ti fa probleme! Mariuca mea s-a intors pe burtica pe la 8 luni (cand a inceput sa stea singurica in fundulet). Cam tot ce a tinut de miscare a fost facut mai tarziu de catre fetita mea: a stat bine in fundulet pe la 8 luni, a inceput sa mearga tinuta de maini pe la 11 luni, iar singura de-abia la un an si 2 luni (mersul in patru labe l-a exersat cam pe la un an). Asta nu inseamna ca a avut vreo problema. Asta a fost ritmul ei. Acum (un an si jumatate) alearga, merge pe varfuri, cu spatele... ca toti copiii de varsta ei. Si eu am fost ingrijorata si chiar am vorbit cu doctorita pediatra. Mi-a spus doar sa o stimulez mai mult, adica sa fac putina gimnastica cu ea.
Nici Mariei nu i-a placut sa stea pe burta. Dormea numai pe spate, cu toate eforturile mele de a o rasuci cand pe o parte, cand pe alta. Si la ceafa, unde se tot freca de asternut, avea un cerculet fara par :). In schimb, de pe la un an, a renuntat la statul pe spate si acum nu doarme decat pe burta (uneori cu funduletul un pic in sus... e o scumpete).
Deci nu-ti fa probleme. Fa in continuare cateva exercitii de gimnastica pe zi, pentru ca-i fac bine fetitei, dar nu exagera. Copilul tau e perfect sanatos, cu propriul ritm de dezvoltare.
Multa sanatate,
Manuela
sirod spune:
Si eu imi faceam griji ca Oti nu se intoarce, nu merge in patru labe, nu face, nu drege...si pina la urma le-a facut pe toate, DAR CIND A VRUT SI A SIMTIT EA NU EU!!!
Nu trebuie sa te impacientezi, fiecare copil are ritmul lui propriu de evolutie, nu-l compara cu nici un alt copil.
pupici
doris
crisia spune:
Buna!
Iulia nu a vrut deloc sa stea pe burtica, daca o puneam asa plangea si pe urma, cand a invatat sa se intoarca, revenea imediat pe spate.Acum doarme si pe burta (cu fundul putin ridicat, e tare caraghioasa) si in toate pozitiile. Nici in 4 labe nu a mers decat dupa ce a inceput sa mearga bine in picioare (adica la 10 luni).Dupa aceea mergea in 4 labe pana ajungea la ceva de care sa se sprijine si sa se ridice. Acum merge in 4 labe doar ca sa imite pisica :)
gabid spune:
Daca isi tine capul si sta in fundulet nu-i nici o problema.La noi nu isi tinea capul la 6 luni .Statea in fundulet un pic dar intre perne.Nu a stat pe burtica pt ca o deranja pozitia.
Gabi.