bebelusi sugatori de degetele !
Raspunsuri - Pagina 2
Ira spune:
Imi imaginez ca trebuie sa ma consider norocoasa
ca fetita mea nu suge nimic,
dar nimic
si nici nu plange decat foarte rar!
Irina si Sofia cea jucausa
Babee spune:
Incercati sa va dezvatati copiii de suptul degetelor.Va spun din proprie experienta.Mama nu mi-a dat suzeta si mi-am gasit eu una.Am bagat cate un degetel, si in timp efectul a fost asupra dentitiei.Am urmat tratament mica dar 5 ani au fost ani de cosmar, toti copii se uitau sa vada ce am eu si ma simteam ca vai de mine.Acum totul e bine, nu mai sunt probleme, dar psihicul a fost putin afectat
in privinta aceasta.
'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'
Iubi, mamica cu burtica:)
parpalak spune:
Pe Paul l-am lasat in pace sa suga ce vrea, pentru ca suptul linisteste si calmeaza bebelushii. Acum are 7 luni si nici un dinte si nu-mi fac probleme. Ba chiar in ultima vreme nici nu prea l-am mai vazut sugindu-si degetele, mai degraba isi baga in gura toata mina si incearca s-o rontaie - gingiile alea.. of.. Dar si daca l-am vazut sau simtit ca-i speriat sau nelinistit, chiar inainte sa inceapa sa plinga, ori l-am luat in brate, ori l-am mingiiat, ori i-am vorbit.. Am incercat sa-l fac sa se simta in siguranta si o persoana importanta in viata noastra. Oricum, acuma tetina o ia de miner si-l roade pe ala..
mamicamariei, gindeste-te ca acum incep mugurii dentari sa se dezvolte, nu te gindi ca asta o sa se intimple incontinuu pina la 6 ani! Si da-i un pic de timp, o sa vezi ca o sa invete sa nu-si mai bage miinile in gura asa de tare. Doar n-oi vrea sa le stie pe toate din prima. Las-o sa descopere mediul inconjurator asa cum poate ea. E prea mica sa se comporte ca un copil mare. Doar n-oi vrea ca la 4 luni sa se comporte ca la 6 ani! In plus, poate sa fie un semn ca ii e foame. Cinta-i ceva sau distrage-i atentia cu altceva, si daca nu merge, posibil sa fie ora de masa sau de o gustarica!
Mamici, ginditi-va ca bebeii nu-si sug degetele ca sa va enerveze pe voi. E felul lor de a reactiona la o situatie care-i sperie sau care-i depaseste. Fiti alaturi de ei in micile lor mari descoperiri si vor avea mai multa incredere in ei, vor fi mai curajosi. Si vor avea si dinti frumosi! :)
Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com
m34 spune:
Fratele meu a supt degetul mult timp dupa ce a inceput scoala (cred ca 2 ani...) Acuma nu il mai suge ![]()