exista un program de modificare a filelor scanate?

exista un program de modificare a filelor scanate? | Autor: carola

Link direct la acest mesaj

am nevoie pentru un proiect la facultate.trebuiesa imi fac o firma si nu am actele,am un model si ma gandeam sa modific de acolo datele.exista un astfel de program?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Vrem detalii.
ce fel de date trebuie sa modifici ? in ce format sunt ?

Cu respect,
Florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carola spune:

de exemplu un certificat de infiintare al firmei completat cu alte date.eu vreau sa le modific ,sa corespunda firmei pe car o infiintez eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

quote:
Originally posted by carola

de exemplu un certificat de infiintare al firmei completat cu alte date.eu vreau sa le modific ,sa corespunda firmei pe car o infiintez eu.

Am eu o idee, insa nu stiu cat de buna e
Deschizi fisierul in Paint. Acolo stergi toate datele cu radiera. Apoi, tot in Paint, scrii undeva (poti deschide un fisier nou) noile date si apoi dai cut-paste unde te intereseaza (adica iei bucatica cu bucatica din textul respectiv (este un buton care te ajuta sa selectezi zona pe care o vrei) si le asezi acolo unde trebuie. Ai putea sa folosesti si butonul de text din Paint, dar e mai greu sa adaptezi marimea fontului pentru spatiul disponibil.

Dragostea e intotdeauna gata sa ierte, sa aiba incredere, sa spere si...sa indure orice urmeaza.

Mergi la inceput

...sau ai putea sa scanezi documentul respectiv si apoi sa-l modifici cu OCR (importi fisierul in Word si il modifici acolo...OCR-ul, din cate stiu eu, te ajuta sa recunosti textul scanat)...eu nu am folosit OCR-ul niciodata pentru ca nu am avut nevoie, dar stiu ca se poate sa scanezi un text si apoi sa-l modifici in Word (am avut colegi care au facut chestia asta cand isi scriau lucrarea de licenta....scanau, importau in Word si gata lucrarea )

Dragostea e intotdeauna gata sa ierte, sa aiba incredere, sa spere si...sa indure orice urmeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carola spune:

OCR-ul este un program?
multumesc,acum nu mai am nevoie,cred, pentru ca am mai facut rost de cateva formulare.

Mergi la inceput

Da, e un program... Rezolutia textului scanat trebuie sa fie de minim 300 dpi...
Dar daca ai rezolvat altfel, nu mai conteaza

Mergi la inceput