home network

home network | Autor: ruxij

Link direct la acest mesaj

Buna!
Stie cineva cum pot sa leg doua laptopuri intr-o retea? Sunt paralela cu domeniul, dar am ambitie :))
Please help!

ruxij

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Ruxij, ce sisteme de operare ai pe cele 2 laptopuri??

Sarbatori fericite si La Multi Ani !
Cu bine,
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Mai da-ne informatii.

Reteaua exista ?
Laptoapele au placi de retea ?
Vrei sa fie legate doar ele singure?

Cu respect,
Florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Pai unul are Windows Millenium, celalalt XP. Au placi de retea amandoua. Le leam la reteaua universitatii. Mai bine zis, aveam un laptop pe care il conectam la Internet prin cablu, prin Univ. si am mai cumparat unul. As vrea sa fie ambele conectate la Internet si nu am decat un slot pt retea in perete. Sorry pt. inoranta.

Multumesc mult,
Lia

ruxij

Mergi la inceput

Etapa 2:
Cauta daca ai Internet connection sharing pe laptopul cu Millenium...si-ti mai trebuie un cablu incrucisat pentru retea (cablu ethernet cross-over cred ca se zice, neaparat cross-over), si CD-ul de XP, dupa ce le legi intre ele cu cablul ethernet, ii spui XP-ului ca vrei sa faci un home network (sau internet connection sharing), si te ghideaza el mai departe...

Cu bine,
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Emoison, multumesc mult. Tb. sa bag CD-ul cu XP in laptopul asta nou cand fac operatiunea?

La multi ani si numai bine,
Lia

ruxij

Mergi la inceput

CD-ul cu XP il bagi in laptopul cu XP ( de fapt nu-l bagi, iii spui XP-ului ca vrei sa faci un home network sau ca vrei sa partajezi conexiunea, si isi face el facutele, dupa care, la un moment dat, o sa-ti spuna sa bagi cd-ul XP in laptopul cu Millenium, asta cel ūtin in cazul cu home network, daca nu-ti cere asta in cazul internet connection sharing, nu te alarma...); Deci bagi CD-ul doar cind iti spune XP s-o faci.
Succes!

Cu bine,
Elena

Mergi la inceput