transpiratie excesiva la bb de 9 luni
Am si eu cateva probleme cu fetita mea, care peste cateva zile va face 9 luni. Deci, prima problema ar fi ca transpira excesiv de mult, mai ales in timp ce doarme. Ziua nu ar fi o problema, dar noaptea cateodata trebuie sa ma trezesc si de 3-4 ori ca s-o schimb de pijamalute, pentru ca pur si simplu sunt ude. Nu stiu ce sa mai fac cu aceasta transpiratie excesiva. poate cineva stie vreun remediu si ma poate ajuta cu vreun sfat.
A doua problema este ca se sperie foarte tare si de multe ori tresare ca si cum ar fi ca o "infrigurare", ceea ce ma ingrijoreaza, deoarece se produce foarte des, iar seara se trezeste de multe ori tipand foarte tare. De multe ori imi ia mai multe minute ca s-o pot linisti. Ma ingrijoreaza si acest fapt ca se sperie foarte usor si ca tresare foarte des. De fapt, nu este ca o tresarire, este dupa cum am spus ca o infrigurare. Nu stiu ce ar putea fi si sunt putin ingrijorata.
Daca ma poate cineva ajuta cineva cu niste sfaturi, le astept si pana atunci va urez tuturor un [size=5]AN NOU FERICIT[/size=5si plin de realizari.
Raspunsuri
cici spune:
Despre chestia cu infrigurarea pot sa-ti spun ca si fetita mea (acum are 1 an si 7 luni)o facea destul de des cind era mai mica .
Acum nu mai face
Cat despre transpiratie parerea mea e sa o duci repede la doctor pentru analize deoarece ar putea fi semnul unei infectii si asta e primul semn prin care se manifesta organismul ei.
Asta in cazul in care temperatura camerei nu depaseste 22-23 grade in camera si ea nu este infofolita.
cici
Marianar spune:
Si Vladut transpira foarte rau noaptea, il schimb de 2-3 ori. Transpira si ziua, dupa somnicul de la pranz e fleasca...
Nu am luat aceasta transpiratie ca pe ceva grav avand in vedere ca si tati lui Vladut transpira tot asa de rau in timpul somnului.
Rosey spune:
daca nu are febra si transpiratia nu e semnul unei boli( investigheaza asta) atunci s-ar putea sa fie prea gros imbracata. mai ales daca e mai grasuta, sa stii ca nu ii trebuie atatea straturi de haine, si in nici un caz caciulita noaptea. si fiica-mea transpira noaptea, dar la ea in camera era foarte cald. atunci cand am culcat-o in haine mai usoare, cu o paturica subtire- sau chiar fara- si fara caciulita, nu am mai avut probleme.
intrebare: transpira intr-o anumita parte a corpului( cap, spate) sau peste tot la fel?
gloop-gloop spune:
multumesc mult fetelor pentru raspunsuri, m-au ajutat tare mult. Maine ma voi duce la doctor cu ea si voi cere sa-i faca analiza urinei. Maica-mea banuia ca s-ar putea sa fie asa ceva. Vom vedea maine. Sa stiti ca nu o imbracat gros cand o culc, dimpotriva. Incerc sa o culc cat mai lejer. ii dau doar o pijamaluta subtirica pe ea, tocmai de frica transpiratiilor. Dar chiar si asa traspira excesiv de mult. Cateodata chiar mi-r frica sa nu-i fie frig. De transpirat, transpira mai mult in zona capului si pe spate. Oricum, va multumesc din suflet ca mi-ati raspuns si va voi tine la curent cu ceea ce-mi va spune doctora ei.
Inca odata
SARBATORI FERICITE. si va multumesc din suflet.
Gabbriela spune:
Eu zic ca nu este nici un semn de boala... insa o analiza nu strica. Julian (un an si o luna) doarme numai cu o pijama foarte subtire pe el si temperatura camerei este intre 75- 76 F (nu stiu cat este in C... sorry pentru cei care nu inteleg
) si el tot transpira la cap si pe spate (cand doarme pe burta este la burta ud). Acuma l-am tuns chel si tot se uda cerceaful la capul lui. Nu imi fac nici o problema pentru ca exact la fel este si sotul meu cu somnul si tranzpiratul. Julian cand avea 3 luni asa transpira de tare de eu credeam ca a facut pishu si s-a udat... in timp am observat ca nu mai transmira asa mult ca atunci cand era bb mic mic. Nu iti face griji ca totul o sa fie ok.
Sarbatori Fericite!
Gabbriela & Julian 
Gabriella spune:
Buna! Transpiratia abundenta mai ales in zona capului si spatelui ar putea fi un semn al rahitismului,nu prea mi se pare normal sa o schimbi de 3-4 ori pe noapte,deja este prea excesiva si poate sa indice o anumita afectiune....Mai bine mergi la un medic neaparat si sa ne tii si pe noi la curent...
Un an nou fericit si tot ce va doriti sa vi se implineasca dragi mamici!!!
Mamica lui Jill,cea mai nazdravana fetita....
gloop-gloop spune:
Buna fetelor,
Am fost cu fetita mea la doctor si mi-a dat sa-i fac analiza sangelui si urina. Doctorita a spus ca la 10 luni este necesar sa i se faca analiza sangelui pentru a vedea daca nu are anemie. Acum, nu stiu daca sangele la aceata varsta i se va lua din vena sau din degetel. Ar fi bine sa i se ia din degetel. Oricum, noi o sa mai stam cateva zile dupa anul nou si o sa mergem sa-i facem analizele.
Noi va pupam pe toate si va dorim din suflet sa aveti parte de un AN NOU fericit si plin de frumoase si multe realizari pe tote planurile.
LA MULTI ANI!!!
Celine spune:
"Semnul pernei ude" este semn de rahitism , cum mai spunea si altcineva inaintea mea. Nu uita sa precizezi doctorului acest amanunt, ca transpira mai ales in zona capului si in timpul somnului.
Acele "infrigurari" se pot datora tot lipsei calciului. Mare grija cu deshidratarile masive care pot da tulburari hidroelectrolitice! Fuguta la medic!
Marianar chiar daca taticul transpira, asta nu inseamna ca si bb trebuie sa transpire fleasca atunci cand doarme, nu e normal. Am mai zis-o pe undeva,copilul nu trebuie tratat ca un adult in miniatura.
Multa sanatate!
gcornelia spune:
Sa nu fie cumva o lipsa de Ca, cum au spus si cele dinaintea mea semn de rahitism, cum ii dai Ca, dar vit D?
Multa sanatate
acvi spune:
Draga Gloop-Gloop,si baietelul meu tot de 9 luni are aceiasi problema cu "infrigurarea "de care spui tu,si eu am fost f ingrijorata mai ales dupa de dr lui m-a trimis la neuro cu el, nu am fost om doua zile ,dupa care m-am dus la urgenta la neuro unde dr s-a uitat ciudat la mine si mi-a spus ca baietelul e perfect normal si ca in afara de lipsa de Ca nu are nimic!!!As vrea totusi sa-i fac analizele zilele urmatoare sa ma conving ca asa e!!!
Cum au iesit analizele fetitei tale???
Gabi si Alex