Cosmar ? Somn anormal

Cosmar ? Somn anormal | Autor: alssa

Link direct la acest mesaj

Fetelor, de vreo luna, cam de cind Clara a implinit un an, s-a zis cu somnul normal la noi in casa. Nu s-a schimbat nimic in program, nu i-am schimbat mincarea, n-a speriat-o nimeni (sta doar cu mine peste zi), la televizor nu se prea uita... dar:
culcarea la ora 8-9, apoi trezit din jumatate in jumatate de ora urlind de mama focului, ridicat in picioare in pat si daca e lasata citeva secunde in plus (cit imi ia sa ajung de la bucatarie) ajunge de tremura si e atit de speriata... chestia asta se intimpla si daca sintem noi in camera...
toata treaba asta tine pret de 3 ore fix de cind s-a culcat... pe urma, restul noptii il doarme normal.

Ce se intimpla ? Are cosmare ? Se poate speria asa de tare ? Ce anume ar putea s-o sperie ?
Intuneric nu avem in camera, este o lumina numai buna si de dormit si de vazut pe unde calci...

Alssa si Clara (1 an)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rosey spune:

poate are viermi, poate ii creste o masea, poate pur si simplu simte acut nevoia de mai multa afectiune. fiica-mea adormea singura in camera, in patutul ei, pana la vreo 9 luni. apoi, brusc, nu a mai vrut, se ridica si ea in picioare in patut si urla de ti se rupea inima. asa ca de atunci, adica de mai bine de un an, stau cu ea in pat(pat mare de acum) pana adoarme, si seara, si dupa amiaza. pentru mine asta a fost o solutie, desi imi consuma ff mult timp- pana la o ora de fiecare data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Am avut aceeasi problema. S-a rezolvat doar in momentul in care a incetat sa mai doarma singur in patutz. Doarme cu bunica si numai de cand s-a intamplat treaba asta s-a rezolvat cu somnul. Se pare ca peste 2 luni va trebui sa incep eu sa dorm cu el. Stiu ca nu este bine, dar asta e la noi.

Numai bine,
Lia

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara26 spune:

Draga mea noi am patit asa intre 4-6 luni dupa ce aimplinit 6 luni i-am dat Peritol 3 zile si nu s-a mai trezit de 5 ori pe noapte.Cand i-au iesit primii dinti la 9 luni a refuzat sa mai adoarma singurica si de atunci adoarme doar leganata sau la noi in pat ,abia apoi o duc la ea in camera.Intimpul zilei e foarte maraita si face scandal cand vreau sa o adorm.Ai rabdare si nu invata copilul sa doarma cu tine ca nu-i faci bine nici lui nici tie si sotului.ARE nevoie demulta atentie si multa afectiune.Explicatia sunt dintii,noile experiente (invata sa mearga ,sa vorbeasca etc)la care se adauga firea copilului. VA PUP ! Am uitat sa-ti spun ca s-a intamplat ca Mara sa se tezeasca noaptea si sa refuze sa adoarma decat dupa o ora de joaca .BY !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alssa spune:

Nici eu nu sint de acord cu dormitul copilului in pat cu parintii. Nu este normal si categoric trebuie gasita o alta solutie, fie si cu muuulte seri de scandal. Dinti nu par sa-i iasa, dar cine stie...
E foarte posibil sa se fi rasfatzat nitzel.
Am facut greseala de-a lungul timpului mai mult s-o pacalesc la adormit decit s-o invat sa doarma. Ea a avut intotdeauna o problema cu somnul.
Am sa ma chinui din nou in toate felurile s-o invat sa adoarma.
Aviz amatoarelor: nu faceti ca mine !
Invatati copilul sa adoarma... nu-l pacaliti...

Alssa si Clara (1 an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rosey spune:

pai nu a zis nimeni sa doarma in pat cu parintii. sa aiba patul ei, chiar si camera ei, dar sa stea mama sau tata cu ea pana adoarme. eu ma pun in patutul ei, ma fac ca dorm, ea se mai foieste, mai vorbeste cu mine, se mai joaca- dar nu are voie sa se dea jos din pat- si pana la urma adoarme. eu asa fac cu ea de la 9 luni, si acum are 2 ani. nu se trezeste nicidata noaptea (cu cateva exceptii cand e bolnava si are febra de ex)si nu vine in patul meu decat dimineata, si nu ca sa doarma, ci sa ma scoata de acolo. nu zic ca e cea mai buna metoda. dar nici sa-i dai copilului calmante nu mi se pare ok.
aaa si inca ceva: si denisa se trezea, agitata ori- culmea!- binedispusa, cu chef de joaca pt o ora doua, atunci cand ii cresteau dintii. poate de vorba si de asta:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Am citit ca si bb au cosmaruri... poate o sperie ceva umbre in camera... poate ca viseasa urat... incearca sa o calmezi si pune-o la loc la dormit. Eu nu sunt deacord cu bb sa doarma in patul parintzilor si nu cred ca asta este o metoda sa ii treaca frica si nici sedativele nu este o solutzie. Si Julian s-a trezit de cateva ori si tzipa si tremura... i-am aratat ca nu este minic in camera si l-am culcat la loc... . Sa speram ca totul o sa fie trecator si bb tau o sa aiba iara-shi un somn bun.
Sarbatori fericite
Gabbriela & Julian (un ansi o luna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Eu am depasit momentele de genul asta prin metoda clasica a lasatului sa tipe. Stiu bine cum suna tipatul de mami ma doare si tipatul de mami n-am chef asa ca pe al doilea il ignor si de regula ii pun casetutele muzicale sa cante in surdina. pana acum am dovedit-o dar tinand cont ca are doar 1 an!

Somn usor puiului tau Alssa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alssa spune:

Multam mult de pareri si sfaturi.
Am aplicat si eu metoda cu lasat sa urle pentru ca nimic altceva nu o calma oricum. Avem 10 minute de plins si facut crize de nervi, dupa care, IN PREMIERA, doarme 10 ore nonstop !
Am zis ca fac infarct dimineatza cind am constatat ca ea nu ma trezise deloc... dar iata ca s-a intimplat si asta intr-un final. Sper s-o tina.

Alssa si Clara (1 an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

alssa in curand scapi si de cele 10 min de urlat. Eu am aplicat metoda si la pranz si acum vad ca functioneaza cu succes...in max 5 min doarme!

Mergi la inceput