"DIVORTUL"batal vina!
Se intimpla tot timpul,si cu toate astea atunci cind i se intimpla cuiva apropiat, sau "Doamne fereste" chiar noua, nu ne vine sa credem. Si cu toate astea este un subiect despre care nu se poate spune niciodata ca este inchis, din nefericire! De curind i s-a intimplat unei bune prietele a mea, si in acelas timp un membru al "desprecopii". Ce e mai tragic, ca noi traim intr-o tara unde femeia nu prea are prea multe drepturi(ma refer la mine si prietena mea) adica in IRAN. De fapt ce voiam eu sa va spun este ca, referitor la articolul care se referea la problemele pe care le au copii din divorturi, este ca fetita prietenei mele care are doar 6 ani, ia spus mamei printre lacrimi:"Ce bine era daca ramineam mica,atunci nu-mi mai aduceam aminte de tati!"
Oare de ce atunci cind se casatoresc, oamenii nu se gindesc foarte bine inainte de a avea copii?
Raspunsuri
A_Iulia spune:
Foarte trist...
Ce inseamna "nu prea aveti drepturi?" Copilul nu ramane cu mama?
Adina+BB31W
saphir spune:
Din pacate, divorturile sunt inevitabile. Nu ai de unde sa stii ce ai sa descoperi pe parcursul "drumului" numit casatorie. Ideal este sa nu se intample, dar ce te faci cand descoperi un monstru in omul cu care te-ai casatorit?! Ramai sa te complaci in aceea relatie, suferind atat tu cat si copilashul care este implicat si care oricum simte tensiunea dintre parinti???
Saphir 31 saptamani
gcornelia spune:
Cand dai totul si nu mai ramai cu nimic, cand nu iti mai aduci aminte de ce te-ai castorit,cand vezi ca nu este alaturi de tine, te gandesti la divort. Pentru copil este mai bine asa (ma gandesc sa-mi "refac" viata, cu toate ca nu stiu cum deocamdata), decat sa creasca intr-un stress continuu ca acum. E groaznic mai ales acum de sarbatori sa fii singur cu cineva alaturi.
Alyssa spune:
Hmm... Citeodata e mai bine sa divortezi edcit sa stai intr-o relatie care nu e sanatoasa nici pentru tine, nici pentru el si nici pentru copii... De ce se intimpla? Complicat, fiecare divort are motivele lui si vina poti sa o cauti pina iti vine rau ca nu o gasesti... nimeni nu se scoala de dimineata si zice: "azi am sa divortez!"... Este un proces si trebuie sa il accepti...
Pentru copii este greu si ei trebuie feriti pe cit posibil de vatamarea care are loc in timpul divortului. Ei trebuie sa fie pusi pe primul plan de amindoi partenerii... greu de facut insa atunci cind sint emotiile si sentimentele la mijloc...
Si, mi-a spus o colega la munca " e mai bine sa provii dintr-o familie destramata decit sa cresti intr-o familie destramata"...
Toata lumea si-ar dori "happy end"-ul povestilor de dragoste in care "Printul cu Printesa au trait amindoi fericiti pina la adinci batrineti si poate mai traiesc si acum"...
lorelei_19 spune:
Luiza, cum a fost cutremurul ala la voi? sper din toata inima sa nu te fi afectat pe tine sau familia ta? cum traiesti in Iran? Numai bine si-un an nou fericit!
Lorelei & Family
remy spune:
Foarte trist.Mai demult vazusem un film inspirat din realitate cu o femeie americana si sotul arab(nu mai stiu din ce tara),ei avind o fetita de sase sapte ani si mama nu putea sa plece din tara cu fetita in urma unui divort si pina la urma ajutata de un turc reuseste sa fuga.Nu stiu cit este de adevarat dar daca asa este mi se pare ingrozitor ca aceste mame sa nu aiba nici un drept la propriul ei copil.
Claudelu spune:
Este, cred, cea mai grea etapa din viata cuiva....mai ales cand iubesti si nu-ti imaginai niciodata ca se va ajunge la divort...
Eu am un exemplu in familie - sora mea care a primit citatie la tribunal pentru divort nefiind anuntata anterior de catre cumnatul meu ca vrea sa divorteze....a fost un soc si inca este, iar sora-mea a devenit un schelet ambulant de atata necaz...in data de 7 ianuarie au ultima infatisare la divort...
Pacat!!!!!!!! Erau o pereche de invidiat si de admirat!
iuliana spune:
Remy, cartea se cheama "without my daughter" si e un caz mai mult decit real. Intr-adevar, femeile in Iran nu prea au drepturi.
http://community.webshots.com/user/emma_ana
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
iuliana spune:
De fapt "not without my daughter".
http://community.webshots.com/user/emma_ana
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
dodo spune:
Si autoarea cartii de unde s-a inspirat filmul este Betty Mahmoody. Intimplarile din carte se petrec chiar in Iran. Nu stiu ce sa zic, legislatia din Iran e diferita de cea a tarilor arabe (iranienii sint persani, pt. cine nu stie, si nu arabi) iar sistemul este diferit de al altor tari. Ideal este sa se ajunga la un compromis, de dragul copiilor macar. Ce motive de divort sint? Pt. ca sint situatii in care si femeia poate cere divortul, conform religiei islamice iar copiii minori ramin mamei, daca ii poate intretine ( pina pe la 12-14 ani, cind pot opta sa ramina cu tatal lor, daca doresc lucrul acesta). Daca nu ii poate intretine...nu stiu ce sa zic..poate tot compromisul e mai bun...cum o dai, e nasol...