Cum se pune un fisier pe net?

Cum se pune un fisier pe net? | Autor: adi2003

Link direct la acest mesaj

Titlul nu este foarte sugestiv, dar ma confrunt cu o problema.
Din cauza faptului ca in email nu se poate atasa un fisier mai mare de 3Mb, ar exista posibilitatea punerii lui intr-o pagina pe net, de unde sa-l poata descarca si altii? Daca se poate, cum trebuie procedat?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Sunt mai multe servere care iti ofera gratuit spatiu la ei, daca te inscrii si le dai ceva date personale (nu stiu chiar acum sa iti recomand unul...)
Dar de ce nu incerci sa imparti fisierul respectiv in bucati mai mici ? Acest lucru il poti face cu WinRAR de exemplu: il si arhiveaza si il si imparte in fisiere de dimensiunea dorita de tine, apoi trimiti prin email fisierele respective. Va trebui sa astepti confirmarea destinatarului ca a primit cate un fisier, sa nu ii umpli inbox-ul de pe server...
Eu asa am facut de nenumarate ori si merge excelent. Ce probleme pot aparea:
- destinatarul nu are WinRAR: il descarca gratuit !
- faci arhiva self-extract: serveruyl destinatarului nu primeste primul fisier .EXE pentru ca il suspecteaza a fi virus; schimba extensia fisierului, de ex ii zici .DOC , iar destinatarul il schimba la loc in .EXE
Succes !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Ar trebui ca providerul unde ai tu pagina de net sa iti ofere si cont ftp (unde poti pune pe net fisierele tale), apoi exista niste programe (gen cuteftp, etc), cu care poti face chestia asta, nu in mod foarte complicat.

Sarbatori fericite si La Multi Ani !
Cu bine,
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

quote:
Originally posted by m34

Sunt mai multe servere care iti ofera gratuit spatiu la ei, daca te inscrii si le dai ceva date personale (nu stiu chiar acum sa iti recomand unul...)
Dar de ce nu incerci sa imparti fisierul respectiv in bucati mai mici ? Acest lucru il poti face cu WinRAR de exemplu: il si arhiveaza si il si imparte in fisiere de dimensiunea dorita de tine, apoi trimiti prin email fisierele respective. Va trebui sa astepti confirmarea destinatarului ca a primit cate un fisier, sa nu ii umpli inbox-ul de pe server...
Eu asa am facut de nenumarate ori si merge excelent. Ce probleme pot aparea:
- destinatarul nu are WinRAR: il descarca gratuit !
- faci arhiva self-extract: serveruyl destinatarului nu primeste primul fisier .EXE pentru ca il suspecteaza a fi virus; schimba extensia fisierului, de ex ii zici .DOC , iar destinatarul il schimba la loc in .EXE
Succes !

Mihai

Da, am incercat si varianta cu winrar. Fisierul l-am primit prin email impartit in 3 si arhivat cu winrar. Problema a fost ca eu nu l-am putut dezarhiva, de cate ori am incercat imi zicea "the file is corrupt". E de fapt o melodie pe care vreau sa o am si eu iar apoi sa o trimit la o ruda in Canada.
Am incercat si varianta mirc sau dc++, nu a mers din pacate. Acum caut tot felul de solutii, ca azi n-a mers in nici un fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Trebuie sa folosesti WinRAR aceeasi versiune si la arhivare si la dezarhivare. In general daca ai o versiune mai noua se descurca si cu arhivele vechi. Mergi la www.rarsoft.com si ia ultima varianta.
Incearca cu arhive mai mici de 1Mb, pentru ca la transmitere se mai adauga la el o gramada de biti pentru detectia si corectia erorilor.
Daca vrei, iti trimit pe email un program foarte mic care imparte fisierele pe bucatele (fara compresie) si pe urma le faci la loc foarte repede si frumos.

Mergi la inceput

E adevarat ca nu am folosit aceesi versiune de winrar. Cine a arhivat fiserul a folosit vers. 3.11, iar eu, la dezarhivare versiunea 3.20
Te rog sa-mi trimiti in email programelul de care ziceai. Multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara26 spune:

Conecteaza-te la un chat si trimite cu DC-ul.
Sau pe DC++ intratzi pe un hub si descarcatzi unul de la celalalt cat vretzi.
mai multe informatzii daca vrei ....trimite-mi un msg pe privat ca sa-l vad. ....pa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

quote:
Initial creeata de adi2003... in email nu se poate atasa un fisier mai mare de 3Mb...

Imi permit sa-ti aduc drept contraargumente cateva domenii de free-mail pe care le folosesc:
http://www.rol.ro - cont de e-mail cu capacitatea de 20 MB pentru stocarea mesajelor; permite atasarea unui fisier de maxim 5 MB si receptia unor fisiere ale caror marime e limitata de spatiul existent in cont (adica 20 MB); precizez ca de pe acest portal iti poti alege extensia adresei de e-mail din 10 variante propuse: rol.ro, 4ever.ro, tanar.ro, licean.ro, fericit.ro, indragostit.ro, adevarat.ro, real.ro, instant, voltaj.ro

http://www.bumerang.ro - 10 MB capacitate de stocare e-mail-uri, dimensiunea maxima a fisierelor atasate trimise si primite e limitata de spatiul de stocare ramas din cei 10 MB; si aici poti alege din domeniile bumerang.ro, eva.ro, emoka.ro, bizmail.ro

http://mail.atlastelecom.ro - 20 MB capacitate de stocare e-mail-uri, acelasi lucru si pentru fisierele atasate.

Sigur, nu asta este solutia problemei puse de tine insa am vrut sa-ti recomand folosirea altor conturi de free-mail pentru a trimite fisiere mai mari. Banuiesc ca te refereai la Yahoo! cand ai spus ca limita este 3 MB...

Numai bine!
Catalin

Think pink!

Mergi la inceput

Multumesc mult Catalin, da, cautam si alternativa unui site care ofera "free email" cu capacitate de atasare mai mare.
Din cate conturi de email aveam pana acum create, yahoo era singurul care imi oferea cea mai mare posibilitate de atasare a unui fisier. (3MB).
Multumesc mult pentru recomandari, voi tine seama de ele.
Un an nou plin de bucurii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Observ ca ai o versiune mai recenta de arhivare/dezarhivare decat cel/cea de la care ai pprimit fisierul arhivat, astfel incat mesajul primit de tine File is corrupt apare din cauza distrugerii fisierului preluat de tine prin Net nu din cauza versiunii. Solutia din pacate cred ca este preluarea inca odata a acestui fisier.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Pana la urma am rezolvat problema.
Mi-am creat un cont de email pe www.atlastelecom.ro si acolo pot atasa pana la 20Mb.
Multumesc tuturor pentru sfaturi, mi-au fost de folos!
Un an nou fericit!
LA MULTI ANI!

Mergi la inceput