Fetelor va rog sa nu radeti de mine.
Multumesc lui Dumnezeu, nu am avut probleme niciodata cu Andrei la urechi. Adica nu a facut otita pana acum si, deci, habar n-am unde ii dor pe copii urechile cand fac otita.
Aseara Andrei mi-a spus ca-l doare un picut in spatele urechii drepte. L-am intrebat daca il doare si in ureche si a zis ca nu, doar in spatele urechii.
Oare sa fie ceva nasol?
(5 ani si 9 luni)
Daca-l doare in spatele lobului urechii, s-ar putea sa fie semnele unei otite. Uita-te si dupa alte semne:rinoree(curge nasul), tuse,pt. ca toate astea sint legate unele de altele. Otita medie este f. frecventa la copii mici si se trateaza cu antibiotic dar pina la asta da eventual o raita pe la dr. sa-l consulte, nu strica niciodata, mai ales iarna. Sanatate.
Buna,
Eu stiam ca testul ca sa-ti dai seama daca are copilul otita sau nu (la copii mici care nu stiu sa spuna ce-i doare) este sa-l apesi in spatele lobului urechii. Daca-l doare, ceva nu-i in regula si trebuie sa mergi la doctor. La noi s-a verificat asta de fiecare data. Dar de fiecare data tusea destul de tare.
Cel mai bine e sa mergi la doctor cu el.
Sanatate multa!
doctorita o apasa pe denisa in FATA urechilor, pe obraz, ca sa verifice daca o doare. nu as putea spune de ce, sau daca e corect. oricum, daca il doare in spatele urechii, acolo sunt niste ganglioni, care se pot inflama in caz de infectii- sau in rubeola. de asemenea, durerile in spatele urechii, asociate cu dureri la inghitit, pot fi semne de oreion, ca si asa circula zilele astea!
sper sa nu fie nimic grav, totusi:))