Sunt insarcinata in luna a5-a si am capatat o gripa. De 3 zile stau numai in pat cu ceaiuri, lamaie si paracetamol. Ce medicamente ar mai putea fi luate fara risc pt bebe? Am intrebat 3 doctori. Unul zice nimic, altul ampicilina, altul panadol si paxeladin. Oricum fara sa iau nimic nu imi trece ca deja am 3 zile si ma simt foarte rau (frisoane, tuse seaca si acum plina, nevralgie)...Mi-e teama de orice medicament pe care l-as lua. Pagina pt sfaturi medicale vad ca nu are medicina generala, asa ca intreb aici poate stie cineva din experienta. Multumesc!
Uite ce mi s-a dat mie:
- paracetamol pentru febra;
- ser fiziologic si Olynth de copii (seara) pentru nas infundat;
- suc de portocale, lamaie, ceaiurio calde cu lamaie si miere pentru gat si tuse.
Cam atat. Vezi ca sigur vei mai gasi subiecte similare la "Interzis barbatilor" si "Clinica virtuala".
Rox
Draga Gabilica,
Eu am fost doar racita (in luna a 7-a), nu gripata si am luat:
-ampicilina (5 zile, o pastila la 6 ore)
-vibrocil pt. nas (e indicat si pt. bebei)
-eurosept si voseptol pt. gat (sunt 100% naturale)
-multe ceaiuri cu miere si lamaie + leacuri babesti de genul: cartof ras stropit cu spirt de pus la gat, bai fierbinti cu sare grunjoasa, frectie cu spirt.
Multa sanatate!
Adriana
in 33 de saptamani
Draga Gabilica,
Orice fel de medicament iei īn timpul sarcine trece si prin sīngele tau-legatura ta cu bebita.
Eu mi-am facut niste ceaiuri cu multa lamīie, am facut bai fierbinti (dar nu foarte fierbinti), mi-am facut supa de vita foarte concentrata si īn ciuda faptului ca ma simteam mizerabil tot īmi scoteam nasul la aer de vreo 3-4 ori pe zi.
Pe piept mi-am pus sare de bucatarie calda īmpachetata īn prosop.
Pe ochi mi-am pus felii de cartofi cruzi si dupa vreo cīteva zile eram fit.
Evident daca este nevoie de antibiotic sa iei numai ce īti recomanda medicul si cu o discutie prealabila profunda cam cum este cu influenta medicamentelor asupra sarcinii.
Deci multa sanatate !