informatii despre sansele nou nascutului prematur

informatii despre sansele nou nascutului prematur | Autor: topingnp

Link direct la acest mesaj

Doresc informatii despre sansele nou nascutului prematur la 6 luni fara 2 zile;avem 33 ani si dorim enorm copilul;Copilul este la Cantacuzino in Bucuresti.Doresc sfaturi pentru refacerea psihica a sotiei si modul de abordare.Orice material on line este binevenit la adresa: topingnp@yahoo.com Mii de multumiri!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Si noi am trecut prin ceva similar. Antonia s-a nascut la 28 saptamini (deci 6 luni si un pic). Eu aveam 40 de ani si tatal 44. Acum Antonia are 3.5 ani si este un copil perfect normal. Trebuie sa aveti incredere in voi si in copil! Perioda in care sta in incubator (la noi a fost 2 luni) este mai dificila pentru mama, dar cu rabdare si credinta veti trece peste hop si veti intra in rutina zilnica a oricariu bebelus. Sa nu va fie frica sa luati bebelusul in brate cit mai des, se pare ca contactul fizic cu parintii este f.important. De asemenea masajul zilnic la prematuri da rezultate f.bune. Trebuie sa-i vorbiti, sa-i cintati ca la orice copilas, chiar daca poate va sta mai mult in spital.
La noi, de la inceput, am avut probleme cu mincarea, de cind s-a nascut nu a vrut sa manince. Si acum este la fel, mesele sint in continuare un chin. Ca urmare a fost tot timpul sub greutatea normala. Dar altfel este sanatoasa, vioaie si neastimparata. In prima iarna am ferit-o de aglomeratii, am evitat vizitele si in general contactele cu lumea exterioara. Este f.important sa nu se inbolnaveasca cind este sub un an, gripele si pneumoniile sint f.periculoase, deci atentie. In rest, in primul an urmariti evolutia copilului si fiti atenti la orice semn (vaz, auz, reflexe). Noi am fost in fiecare luna la control cu Antonia. Dupa un an nu mai este nici o problema.
Eu am nascut-o cu cezariana, din pacate am avut niste complicatii dupa operatie si am pierdut laptele. Deci pe Antonia am hranit-o de la inceput cu `formula` (asa se cheama aici).
Daca aveti si alte intrebari, va raspund cu placere.
Sarbatori fericite si multa sanatate.

Mergi la inceput