Credem in Rai ? In reincarnare ?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns matia spune:

Ati vazut filmul IUBIRE FARA SFIRSIT cu Robin Williams?
Cred ca exact asa este cu raiul si cu iadul!Costiinta si imaginatia, CREDINTA fiecaruia dintre noi construieste propiul nostru iad sau rai!

Când apa-ți ajunge la gură.....CAPUL SUS! Matia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Vaaaai, ce film frumooooos...! Mie mi-a placut la nebunie si mi-am dorit foarte tare sa fie asa!
Pupici ca mi-ati adus aminte de el!
Catalina.

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luanna spune:

Reancarnarea se bate cap in cap cu crestinismul.Cred in Rai, sunt convinsa de existenta lui, nu stiu cum e...ce e...e un loc, e o stare, ce e?Se spune ca ne spalam pacatele doar prin iubire!!!iubind, ne castigam un loc in Rai!Iubirea ne apropie de divinitate...iubirea de aproape, de D-ZEU!Cu reancarnarea asta am auzit o varianta care m-a cam socat:cum ca cei care nu si-au indeplinit "misiunea" in aveasta viata, mai sunt trimisi inca o data, li se mai da o sansa...eu cred ca e doar un bun subiect ptr. un film SF.

Corban Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Si daca exita perioade de "rai" sau "iad" intre vieti succesive?...

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Nu cred in asa ceva Cata. Am citit cartea unei taranci din Austria, care primea " vizitele" multor suflete. Cartea este foarte intersanta, si mi-a schimbat modul de a gandi. Nu exista reincarnare. Sufletele descriu ce se intampla din momentul mortii. Este descris tunelul, lumina de la capat, intalnirea cu Dumnezeu ( daca se poate numi asa), vizionarea vietii cu toate cele bune si rele....
In iad merg cei care il urasc pe Dumnezeu. Ei merg de buna voie. Refuza mantuiurea si in ultimul moment. Sunt plini de ura.
Sufletele din purgator au nevoie de rugaciunile noastre. Ele nu se mai pot ajuta cu nimic.

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

quote:
Originally posted by crinuta

Nu cred in asa ceva Cata. Am citit cartea unei taranci din Austria, care primea " vizitele" multor suflete. Cartea este foarte intersanta, si mi-a schimbat modul de a gandi. Nu exista reincarnare. Sufletele descriu ce se intampla din momentul mortii. Este descris tunelul, lumina de la capat, intalnirea cu Dumnezeu ( daca se poate numi asa), vizionarea vietii cu toate cele bune si rele....
In iad merg cei care il urasc pe Dumnezeu. Ei merg de buna voie. Refuza mantuiurea si in ultimul moment. Sunt plini de ura.
Sufletele din purgator au nevoie de rugaciunile noastre. Ele nu se mai pot ajuta cu nimic.

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

La cate usi vei bate?
La una sau, mai multe?

Se vor deschide terne,
Iar sirul le vei pierde

Ce ce e dincolo?
Te-ntrebi si obosesti

Dar,

Iara bati la usa
A cata oara, oare?

Nu e sfarsit, sau are?
Si sa te-ntorci vei vrea

Dar usa ce-ai trecut-o
In spate e inchisa

In fata nu e oboseala
Tristete sau nelinisti

Si nici o alta usa
Doar TU vei sti atunci ca

Era doar timpul sa masoare
A saptea usa
Cand sa-i vina randul oare?

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Crinuta, cum se numea cartea aceea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

quote:
Originally posted by aquariusrpro
"Dupa anul 553, credinciosilor li s-a spus de catre biserica ca au la dispozitie o singura viata pentru a reveni din nou la stadiul dinaintea comiterii pacatului originar."

Si atunci cum ramane cu textele bisericii: "Ca nu este om fara de pacat...". Niciodata nu vom ajunge la stadiul dinaintea comiterii pacatului originar.

quote:
Originally posted by aquariusrpro

"Noua teza a lui Justinian, propagata masiv în rândul enoriasilor de pretutindeni in cursul secolelor urmatoare, continuata pâna azi, a dus la erori si mai mari de comportament ale oamenilor, majoritatea încercând sa traiasca din plin asa-zisa unica viata."

Tu, daca ai fi sigur ca vei trai mai multe vieti, n-ai mai incerca sa traiesti viata din plin? Ai astepta viata urmatoare? Cred ca faptul ca au o singura viata de trait ar trebui sa le dea oamenilor de gandit in cu totul alt mod...

In fine, Mirela are dreptate, orice discutam noi aici nu schimba lucrurile, iar noi, de fapt, habar n-avem...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Interesant subiectul.Eu am cautat de multe ori sa gasesc legatura intre rai(iad) si reincarnare.Daca sintem atenti la ce spun multi astrologi despre vietile anterioare,aflam de la ei ca viata actuala va fi asa cum ne-am asternut in viata precedenta.Adica, daca atunci am facut multe greseli si rau in jurul nostru, acum,in viata actuala trebuie sa cautam sa intelegem greselile de atunci si sa le platim, sa le intoarcem cu fapte bune.De aici mi-a venit urmatoarea idee.Oare nu cumva raiul inseamna tocmai aceasta reincarnare intr-o viata buna, linistita fericita?(daca ai fost bun si corect in alta viata -->nu ai greseli de platit acum--->deci ai o viata frumoasa in prezent).Si iadul este pentru cei care au facut greseli majore in alta viata si acum trebuie sa suporte consecintele?
Este doar o idee,o conexiune in mintea mea.
Sper ca m-am exprimat pe intelesul vostru.E cam greu sa spun tot ce gandesc, dar cred ca am o imaginatie bogataaa.

PS Sper sa ma ierte Dumnezeu,ca sint o fire credincioasa

Mihaela

Mergi la inceput