Mononucleoza infectioasa

Mononucleoza infectioasa | Autor: diana69

Link direct la acest mesaj

Cine imi poate spune cit timp este un copil care a avut mononucleoza infectioasa in luna iulie, contagios? Baietelul meu de 5 ani a intrat in contact in luna noiembrie cu un baietel care in luna iulie a facut mononucleoza infectioasa. Oare se poate imbolnavi si el? Si cum imi pot da seama daca are mononucleoza?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Mononucleoza este infectie virala data de virusul Ebstein-Barr, care se manifesta prin adenopatii(ca o umflatura)-in special ale ganglionilor de la nivelul gitului, dureri amigdaliene, astenie, febra si rash(iritatie pe piele). Boala poate dura citeva saptamini si nu are un tratament specific. Sper sa ta mai linistesti un pic, nu e ceva teribil, trece. Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Foarte putin probabil. Contagiozitatea este foarte scazuta, mai ales dupa atitea luni, adica nu este ca varicela, de exemplu, care se ia foarte usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iamona spune:

eu am avut acum vreo 5 ani...nu e ceva grav si nu lasa urmari de lunga durata...chiar daca a luat virusul foarte rar se si declanseaza boala...cel putin asa mi-a explicat doctorul
foarte multi oamani il au in corp/la unii nu se manifesta niciodata
nu te panica...oricum nu se poate face nimic
personal cred ca o sa fie in regula!
succese in toate

Mergi la inceput