Baietelul meu are 3 ani si 8 luni si recent a fost diagnosticat cu autism. El a stat in permanenta cu bunica lui pana in iulie. Din iulie am plecat din tara, eu sotul si Calin. El a mers la gradinita de la inceput, aici si nu am avut probleme cu el, parea sa se acomodeze foarte bine, iar educatoarea ne-a spus ca de la saptamana la saptamana face progrese. Din noiembrie au venit si bunicii la noi. Calin i-a respins de la inceput si cu greu accepta sa ramana acasa doar cu ei, plangea dar pana la urma se potolea. Acum 2 saptamani a facut infectie la ureche si a avut si o gastro-enterita. De atunci vrea sa stea in permanenta cu mine, zi si noapte, vinesi in baie dupa mine, il respinge chiar si pe sotul meu, cu care inainte se intelegea foarte bine. La gradinita, tot asa, plange cand il duc, desi inainte se bucura tare mult cand isi vedea educatoarea si colegii. Daca il ia sotul meu mai devreme de la gradinita, plange intr-una oana ajung acasa. Va rog, puteti sa ma ajutati si pe mine cu un sfat, cum sa il fac sa iasa din starea asta ?
in general, copii cand se imbolnavesc, "regreseaza" putin la stadiul de bebe, vor mai multa atentie, sunt mai pretentiosi, etc. in ceea ce priveste pe bunici- a avut o experineta neplacuta cu ei? sau e ceva neobisnuit? poate ar fi bine sa nu il mai lasi cu ei, daca el nu vrea. si sa speram ca, dupa "convalescenta" isi va reveni.
mult succes:))
Multumesc pentru raspuns. Astazi deja a fost mai bine, a plans putin la gradinita, dar i-a trecut repede.