probleme cu somnicul
am o fetitza de 10 luni pentru care somnul este un calvar . adoarme foarte greu , ziua nu doarme aproape deloc , in ciuda plimbarilor in aer liber . dati-mi un sfat va rog , fiindca innebunesc ! multumesc anticipat , mona.
Raspunsuri
MarikaStefan spune:
Buna Mona,
da-ne mai multe detalii!
Este ceva recent sau asa a fost mereu?
i-au iesit caninii, are program mai agitat seara inainte de culcare, s-a speriat de ceva sau de cineva mai recent, doarme singur?
sunt multe probleme, nu se poate discuta doar izolat!
Sanatate si numai bine!
Mari si Kitti & bb Ionel
Rosey spune:
poate nu mananca destul, poate nu are destula acitivitate fizica obositoare, poate pur si simplu nu o culci cand are ea nevoie...multe pot fi cauzele. si eu am avut perioade din astea. daca nu sunt cauze serioase, care trebuie indepartate, aceste momente vor trece.
raicu spune:
ma bucur ca mi-ati scris , tot timpul a fost asa , un copil agitat . nu cred ca este vorba de dinti , caci i-am cumparat algel , si il folosesc.nici speriata nu vad de ce ar fi , noi o alintam toata familia si o iubim mult . a venit la 13 ani diferenta de primul baiat.am fost sfatuita de pediatru sa ii dau seara cate o lingurita de romergan , in alte seri peritol sau fenobarbital. degeaba
. indiferent de ce i-as da , nu doarme mai mult de 2 ore pe noapte (adunate). e agitata , se foieste si plange intr-una. nici medicii nu au ghicit motivul , clinic e perfect sanatoasa , acum incerc un tratament homeopat. voi ce ma sfatuiti ? ati avut astfel de probleme . va multumesc , mona , vali & bb iryna.
Rosey spune:
in nici un caz nu ii ma da sedative. nu fac decat sa ii inrautateasca situatia. la ce ora o culci? cum adica nu doarme deat 2 ore? adica nu adoarme, sau se trezeste des? si de ce ?
Gabbriela spune:
Incearca sa ii faci un program... de exemplu daca se scoala la 7 AM nu o mai culca pana seara pe la 8 PM sa vezi cum reactioneaza daca este super obosita? Dai sa manance cat vrea ea de mult si de des... poate si acesta fi motivul agitatiei. Am citit intr-o carte ca si bb ai cosmaruri, vazi sa nu aiba umbre in camera si alte jucari infricosatoare cand deschie ochii. Lasa un bec aprins la ea in camera poate se teme de intuneric. Julian la un an si o luna doarme cu veioza aprinsa. Nu ii mai da sedative... si incearca sa o plimbi cat de mult in aer liber inainte de culcare. Eu inainte sa il culp pe Julian il scot 30 de min in curte la aer curat... ii fac baita ... citim o poveste si adoarme. Nu stiu ce sa mai zic... poate daca ai da mai multe detali asi putea deduce ceva mai mult. Bafta si rabdare.
Gabbriela & Julian 
Adria_ spune:
Si eu am probleme cu somnul Anei Maria(1 an si 4 luni) de mai bine de o luna. Doctorita m-a sfatuit sa incerc in cateva seri s-o culc foarte tarziu (la 11, la 12 ..)sau sa n-o culc deloc. Sa ne jucam, sa dansam sa ne uitam la filme pana cand nu mai poate de somn. N-a functionat metoda 100%, dar am reusit ceva totusi: nu mai sta treaza noaptea de la 1 la 5. Acum doarme de pe la 12 pana 9, 10 dimineata. Cateodata se mai trezeste pe la 2 a.m., dar daca o legan adoarme intr-un sfert de ora.Ana Maria insa doarme la amiaza 2-3 ore.
Probabil i s-a schimbat ritmul biologic (asa zicea doctorita mea), adica poate te-ai intors la servici, poate sta altcineva cu ea...sau poate din cauza dintilor.
Adriana
MarikaStefan spune:
Mona, nici sa nu mai stai pe ganduri. Romergan, fenobarbital!!!! Doamne fereste, scoate imediat din folosinta. Asta nu rezolva CAUZA, au efect de sedare, dar sper ca tu doresti sa aiba fetita ta un somn normal, nu drogata.
Iesiti la plimbare dupa-amiaza spre seara, sa manance bine,va mai jucati un pic, la baita stati putin mai mult sa va jucati cu vreo ratusca, sau alta jucarie, fa-i masaje si discutati mereu, intr-un cuvint oboseste-o fortat putin. daca-i este foame si sigur ca i se face din nou, convinge-te ca a mancat suficient.
Stai cu ea seara, creati o atmosfera calma, povesteste-i, daca ai voce canta-i mai lin ceva, poate te plimbi cu ea prin camera. Incearca la ora tarzie pe la 11-12 noaptea, apoi treptat daca-ti iese figura incepi cu 10-15 minute mai devreme. Organismul ei are nevoie si de odihna, numai spun ca va termina si pe voi parintii.
Pupice,
Mari si Kitti & bb Ionel
mara26 spune:
Buna RAICU !Te rog nu-i da sedative lui bebe.Zici ca -i faci trat. homeopat ,cu ce ?INCEARCA sa-i faci lui bebe unprogram cat mai strict ,poate ceva o face sa se simta in nesiguranta,si rutina ii ajuta f. mult pe bebei sa-si recapete echilibrul si linistea.CAT de mult va jucati cu ea?A inceput sa mearga?CE relatie are copilul cel mare cu ea?DAR sotul?iNcearca si ce te-au sfatuit celelalte fete:vezi poate nu-i place camera ei(fa-o mai vesela,scoate mobila au alte obiecte care o pot speria),pune-i o lampa de veghe (vezi poate-i plac luminitele de brad),vezi daca are suficient spatiu in patut.INCEARCA sa-i dai SEDI BIMBI de la firma ABOCA.TU AI AVUT CUMVA PROBLEME CU SARCINA ? MULT SUCCES CU BEBE!ASTEPTAM VESTI!
trisha spune:
Nu cred sa fie parinti ai caror bebelusi sa nu fi avut probleme cu somnul. A avut si fata mea, cam pe la vreo 9 luni si i-am schimbat ora de culcare, de la 22,00 la 20,00. Nici acum cotofana nu adoarme bine daca este prea obosita. Doctorita fetei ne-a interzis cu desavarsire sa-i dam Romergan sau Fenobarbital sau orice sedative, atata vreme cat copilul este sanatos tun. Inca ceva: noi ii dam o masa mai substantiala pe la vreo 19,00, astfel incat sa nu se sscoale peste noapte de foame (la un an si jumatate biberonul de seara, chiar daca bubuie de cereale, nu-i mai tine de foame toata noaptea). Cum au zis si fetele, plimbari, joaca, program, muzica.....Doamne ajuta!
Sanatate si somn usor!
Trisha
P.S. Oare nu-i prea cald la ea in camera sau n-o imbraci prea gros pentru culcare? Noi am patit-o.