Ciuperci la 2 ani - da sau nu?

Ciuperci la 2 ani - da sau nu? | Autor: Maruca

Link direct la acest mesaj

dragi mamici,

am auzit diverse opinii pro si contra ciupercilor in alimentatia copilului, de aceea va intreb si pe voi: se pot da unui copil de 2 ani? Maria maninca in general tot ce mincam si noi, dar inca nu i-am dat ciuperci, majoritatea prietenilor cu copii imi recomanda sa mai astept.
Voi cum faceti/ati facut?

mersi mult si Sarbatori fericite!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Eu i-am dat lui Andy ciuperci si inainte de 2 ani(nu ciuperci de padure,ci din cele de ciupercarie,albe,cu piciorus scurt si shiitake-o ciuperca japoneza) si n-au fost probleme.Si mancarea de bebelusi din Japonia contine ciuperci.

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Mariuca mea mananca uneori ciuperci. I-am dat ciulama sau tocanita de ciuperci. N-a avut nici o problema. Dar e adevarat ca a mancat foarte putin de fiecare data tocmai din teama de a nu pati ceva. I-am dat mai mult de pofta, pentru ca mititica mea vrea tot ce mancam si noi.
Inca ceva (nu stiu daca are importanta): ciupercile le-am cumparat de la supermarket gen Carrefour, Sellgros, si nu am luat ciuperci la conserva, ci la kilogram.

Pofta buna bebelusilor!
Manuela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmi spune:

Mihaita are 3 ani si pina acum nu a mincat ciuperci, dar acum cred ca am sa incerc, sa vad daca ii plac. Am fost tentata de multe ori sa-i dau, dar el si asa maninca multa mincare care nu-i chiar recomandata (mezeluri, de la care nu-l pot opri si altele), astfel incit l-am ferit de ciuperci. De la trei ani cred ca nu mai sunt probleme.
Cu drag, Mihaita si mami Mihaela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymellda spune:

Si eu i-am dat Andrei ciuperci - de cultura - si inainte de 2 ani !!! Si chiar ii plac si cu smantinica, si asa fierte cu sare le manaca cu placere.

Alina si Andra - 2 ani !!

SARBATORI FERICITE pentru toti membrii DC !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Eu i-am dat ciuprci inainte de 2 ani (cam pe 1,5 ani), cumparate de la magazin ,prospete nu conserva. Mananca cu mare placere si n-a patit niciodata nimic. Mai tarziu am aflat ca n-au mare valoare nutritiva, dar lui ii plac si cum multe altele n-are voie sa manace (dulciuri, mezeluri) macar de astea sa se bucure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Se pare ca bebelusii irlandezi sutn tare rezistenti! Am vazut ca sunt borcanele cu mancare pt. BB (de la 7 luni) care contin carne de porc, miel sau ciuperci. Din cele cu ciuperci (cu pui si multe alte legume) i-am luat si eu de doua ori (dupa 11 luni) si este ok. Acum vreo doua saptamani i-am pus si eu o ciupercuta proaspata (tip champignon) in supa pt. doua portii. Nu s-a intamplat nimic. Este drept, cantitatea a fost infima, mai mult pentru testat decat pentru gust. Poate o sa-i mai dau uneori. Totusi tocanita sau ciulamaua o s-o aman pana dupa doi ani...Am inteles ca sunt destul de grele pentru stomac.

Claudia si Cristi (un an implinit pe 16 dec.)

Mergi la inceput