Ciuperci la 2 ani - da sau nu?
dragi mamici,
am auzit diverse opinii pro si contra ciupercilor in alimentatia copilului, de aceea va intreb si pe voi: se pot da unui copil de 2 ani? Maria maninca in general tot ce mincam si noi, dar inca nu i-am dat ciuperci, majoritatea prietenilor cu copii imi recomanda sa mai astept.
Voi cum faceti/ati facut?
mersi mult si Sarbatori fericite!
Raspunsuri
Lia spune:
Eu i-am dat lui Andy ciuperci si inainte de 2 ani(nu ciuperci de padure,ci din cele de ciupercarie,albe,cu piciorus scurt si shiitake-o ciuperca japoneza) si n-au fost probleme.Si mancarea de bebelusi din Japonia contine ciuperci.
Lia&Andrew
acs spune:
Mariuca mea mananca uneori ciuperci. I-am dat ciulama sau tocanita de ciuperci. N-a avut nici o problema. Dar e adevarat ca a mancat foarte putin de fiecare data tocmai din teama de a nu pati ceva. I-am dat mai mult de pofta, pentru ca mititica mea vrea tot ce mancam si noi.
Inca ceva (nu stiu daca are importanta): ciupercile le-am cumparat de la supermarket gen Carrefour, Sellgros, si nu am luat ciuperci la conserva, ci la kilogram.
Pofta buna bebelusilor!
Manuela
mmi spune:
Mihaita are 3 ani si pina acum nu a mincat ciuperci, dar acum cred ca am sa incerc, sa vad daca ii plac. Am fost tentata de multe ori sa-i dau, dar el si asa maninca multa mincare care nu-i chiar recomandata (mezeluri, de la care nu-l pot opri si altele), astfel incit l-am ferit de ciuperci. De la trei ani cred ca nu mai sunt probleme.
Cu drag, Mihaita si mami Mihaela.
ymellda spune:
Si eu i-am dat Andrei ciuperci - de cultura - si inainte de 2 ani !!! Si chiar ii plac si cu smantinica, si asa fierte cu sare le manaca cu placere.
Alina si
Andra - 2 ani !!
SARBATORI FERICITE pentru toti membrii DC !
Cricor spune:
Eu i-am dat ciuprci inainte de 2 ani (cam pe 1,5 ani), cumparate de la magazin ,prospete nu conserva. Mananca cu mare placere si n-a patit niciodata nimic. Mai tarziu am aflat ca n-au mare valoare nutritiva, dar lui ii plac si cum multe altele n-are voie sa manace (dulciuri, mezeluri) macar de astea sa se bucure.
she_wolf spune:
Se pare ca bebelusii irlandezi sutn tare rezistenti! Am vazut ca sunt borcanele cu mancare pt. BB (de la 7 luni) care contin carne de porc, miel sau ciuperci.
Din cele cu ciuperci (cu pui si multe alte legume) i-am luat si eu de doua ori (dupa 11 luni) si este ok. Acum vreo doua saptamani i-am pus si eu o ciupercuta proaspata (tip champignon) in supa pt. doua portii. Nu s-a intamplat nimic. Este drept, cantitatea a fost infima, mai mult pentru testat decat pentru gust. Poate o sa-i mai dau uneori. Totusi tocanita sau ciulamaua o s-o aman pana dupa doi ani...Am inteles ca sunt destul de grele pentru stomac.
Claudia si
Cristi (un an implinit pe 16 dec.)