Lapte de mama dupa 7 luni...
Buna! Am si eu o intrebare la voi...Ma framanta mai demult....E adevarat ca, dupa 7 luni, laptele de mama nu mai e asa hranitor? Stiu ca nu mai are Fier, insa restu'...? Eu ii dau fetitei mele si acum lapte de la mine, fara completare...am inca lapte destul. Are 7 luni. Insa mi-a zis o prietena ca laptele de mama nu mai e asa hranitor dupa 7 luni...Asa o fi? Ca Emma e asa grasa si frumoasa!...Si nici nu prea mananca altceva cu placere....Ne chinuim cu mancarea...Insa lapte vrea oricand!
Oricum, eu o sa-i dau lapte de la mine, atat cat o sa am, fara sa-i bag alt lapte...Insa vreau sa va intreb pe voi, asa, pentru curiozitatea mea...E adevarat ca dupa 7 luni laptele e mai putin hranitor? Sau e vorba din babe?...
Va pupam,
_Ella &
Emma
http://www.emmaandreea.3x.ro
Raspunsuri
Emilia spune:
In Europa alaptarea este recomadata pana la un an... in USA pana la doi ani.
Eu am alaptat pana la un an... si Adi este un copil sanatos si rezistent la boli.
Sanatate!
pisi_ella spune:
Pai si io cred ca o sa-i dau pana la 2 ani!
Sunt cele mai frumoase momente din lume cand o tin la san!
_Ella &
Emma
http://www.emmaandreea.3x.ro
ruxi spune:
Nu e adevarat ca e mai putin hranitor, insa pe masura ce copilul creste, cresc si necesitatile lui alimentare, si DOAR laptele nu le poate suplini. De aceea trebuie introduse si alte alimente, pe langa lapticul de mama, care poate fi dat din belsug in continuare. Incearca sa-i introduci mai ales alimente bogate in fier, pentru ca intradevar lapticul de mama contine f.f.f. putin fier si copilul are nevoie de fier pentru a nu deveni anemic.![]()

Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 2 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
MarikaStefan spune:
Laptele de mama este cel mai sanatos.
pe langa faptul ca sunt cele mai fericite momente din viata unei mame si a unui bebelus la fel, alaptarea la san este un lucru care depaseste cu mult limitele noastre de intelegere (anticorpi, comunicari prin telepatie etc.).
daca asiguri un meniu bogat in legume si fructe cu surse de fier, copilul se dezvolta sanatos. Fetita mea pana la 11 luni a avut 2 mese exclusiv san, si la celelalte mese uneori mai primea completare tot san.
Sa fiti sanatosi!
Sarbatori fericite
Mari si Kitti & bb Ionel
antoioana spune:
Eu zic sa o tot tii asa. Laptele matern isi schimba compozitia pe masura ce creste copilul. Asta nu inseamna ca isi pierde din valoare. Nu trebuie sa fie singura sursa de hrana la varsta asta...totusi,dar am mai auzit de cazuri in care copiii au refuzat orice altceva inafara sanului pana la 1 an si sunt OK!!! Ca sa nu mai vorbim de apropierea mama copil....este de nedescris.
Multa sanatate.
anto