infectie Salmonela

infectie Salmonela | Autor: andry

Link direct la acest mesaj

In urma unui coproparazitologoc i s-a depistat infectie cu Slamonela. Baietelul are 1 an si 6 luni si ce e mai grav ca o tine pe picioare din vara si o mai tinea mult daca nu ma duceam sa-i fac coproparazitologic. V-ati confrunat cu asa ceva? Doctorul ne-a recomandat sumetrolin 10 mil. la 12 ore 10 zile.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns malexia spune:

Andry

ciudat. Adica i-ai facut asa ca din senin examen coproparazitologic? Nu avea nici un fel de simptome?! Poate nu ar strica sa-i repeti examenul la un alt laborator ca sa fi sigura. Bine ar fi sa nu-i dai nici un fel de medicament pana nu ai inca o confirmare ca-i Salmonella. Din cate am citit medicamentele contra parazitilor sunt extrem de toxice cu efecte de durata asupra ficatului in principal. Puiul tau e prea mic pentru un asemenea risc. Si in afara de asta stiu ca S. se poate trata si intr-un mod mai putin agresiv pentru organism.

Medicii Chirila de la clinica naturalia fac asta cu succes din cate stiu. Mergi pe www.naturalia.ro ,ia coordonatele lor si fa o programare. Daca se poate incearca un tratament naturist mai intai. Un homeopat ar putea de asemenea face ceva...

Sanatate multa bbului si sa dea domnul sa se faca bine cat mai repede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Sumetrolimul e varianta pt copii a bBiseptolului, sau ma insel?
Sanatate,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Andry,

Fetita mea a avut o infectie cu Salmonella remanenta pe intestin. Ma mir ca pana acum nu-ti plangea copilul cand avea scaun! Asta-i unul din semne; diaree a fost doar 1 zi. La fel si febra.

La analizele facute fetitei mele a rezultat si o antibiograma. Tratamentul s-a facut prin combinarea a doua antibiotice ( conform antibiogramei si parerii pediatrei, o doctorita cu multa practica de spital ).

Pe langa antibiotice mi-a mai dat ecoflorina, vitamine, ceva cu calciu, inca un protectiv digestiv dar nu mai stiu exact ce si indicatii pentru un usor regim ( bogat in iaurt viu! ).

Am scapat si de asta!

Roxana&Ruxandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teresa spune:

Chiar asa, de ce i-ai facut analize?
Care sunt simptomele infectarii? Eu i-am facut baietelului meu o coprocultura dar o parazito...nu. A facut febra un timp si nici acum nu stiu de la ce. Chiar ma intereseaza subiectul. Si cum poate sa stea netratat atat de mult timp? Nu se manifesta prea vizibil? Scuze pentru atatea intrebari, dar daca tot s-a deschis subiectul... Cu drag, Teresa

teresa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rosey spune:

ai dreptate gabriela, chiar este biseptol. hmm ciudat!!!
oricum, cam care ar fi simptomele in caz de salmonella? si cum poate sa apara la coproparazitologic? ca doar nu-s viermi, nu???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisia spune:

este foarte ciudat!Oricum salmonela se depisteaza din cprocultura..nu trebe facut neaparat coproparazitologic!Simptomele salmonelei sunt: febra, greturi, varsaturi, dureri abdominale, diaree.Salmonela este o bacterie care nu contamineaza alimentele pe cale aerogena, ci prin contact direct si de regula provine de la un purtator.Asta ar insemna ca baietelul tau ar fi luat salmonela de la cineva care sa-i fi pregatit mancarea..deci ar trebui sa mai prezinte cineva asemenea simptome sau sa fie si el contaminat..oricum mi se pare mare timpul de cand o are fara sa aibe simptomele respective care apar chiar foarte repede 24-48 de ore maxim...
Si daca e vorba de salmonela nu cred totusi ca tratamentul cu Sumetrolim ar fi cea mai fericita alegere!
Insanatosire grabnica si totusi mai repeta odata coprocultura si mai consulta un pediatru sau doctor de specialitate!
Adina si bb Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andry spune:

m-am exprimat gresit i-am facut coprocultura si la antibiograma sunt mai multe sensibile, printre care si sumetrolim, care este biseptol. Medicul ni l-a recomandat ca fiind mai putin toxic fata de un antibiotic mai puternic, dar trebuie urmat tratamentul mai mult timp. Tot el a spus ca este o forma mai usoara ca daca ar fi fost mai serios ar fi reactionat mult mai rau : febra mare, varsaturi, ceea ce el nu a avut. El avea 4 scaune pe zi, cearcane, palid si o usoare febra 37,5 si e o infectie care o are de asta vara cred eu dar nu pot sa-mi dau seama exact cand. Analiza am facut-o la medicover care cred ca sunt destul de seriosi.

Mergi la inceput