Buna, fetelor,
am si eu o dilema, trebuie sa vin in tara cu bebe, si am auzit ca e o gripa tare nasoala acolo, si ca se si moare de la ea. Bebele meu are 8 saptamani,..........pot sa-i fac vaccin antigripal, sau e prea mic? Ce stiti despre asta? Ca mi-e tare frica sa vin fara.
Ancuta
Buna!
Vaccinul antigripal nu se administreaza la copii decat daca sunt mai mari de sase luni, la indicatia si sub supravegherea medicului. Ce poti face tu ca sa-l protejezi pe bb este sa faci tu vaccinul si pe cat posibil toti cei din apropierea lui: sotul tau, rudele la care vii in tara etc.
Iti doresc sanatate, vacanta placuta si Sarbatori Fericite!
Andreea
Uite aici un link catre o discutie pe tema vaccinarii: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=17906&whichpage=1
Este adevarat ca se discuta despre copii mai marisori dar poti sa vezi mai multe pareri.
Andreea
Multumesc pentru link. Nu inteleg totusi de ce nu se face vaccinul si la bebelusi, pt ca pt ei riscul este mai mare.
Ancuta
Vaccinul antigripal contine tulpini atenuate de virusi, la copii mici acest vaccin poate produce gripa pentru ca imunitatea lor e scazuta.
Un copil nu trebuie tratat ca un adult in miniatura.
Vaccinul antigripal care a fost distribuit in Romania nu continea tulpina japoneza, cea care a dat aceasta epidemie, din aceasta cauza si cei care s-au vaccinat au facut gripa.
Eu am gripa acum 
, de duminica ma chinuie si niciodata nu am avut frisoane, temperatura si dureri de cap, ca acum. Virusul asta de tip japonez e beton. ![]()