Poze prea mari Help!!!
Dragi prieteni,am si eu o mare rugaminte:stie cineva cum pot micsora pozele salvate in computer?Sint prea mari si nu le pot trimite in email sau sa le pun la album...
Ma puteti ajuta??
Va multumesc mult.
PS:daca subiectul nu-si are rostul aici,imi cer scuze si rog moderatorii sa-l mute unde cred de cuviinta.
Multumesc
Nina&Alex
Raspunsuri
Lia spune:
Folosesti un program pentru pozutze digitale?(spre ex., eu am FinePix Viewer).Daca da,e simplu.Cand deschizi fereastra cu fotografia(mare),in partea de sus a acesteia sunt niste icon-uri.unul dintre ele e cel pentru micsorarea fotografiilor.
Daca n-ai inca nici un programel de genul asta,mergi la finepix si download-eaza.
Succes!:)
Lia&Andrew
Tia spune:
Am eu o sugestie, dar iti trebuie Microsoft Photo Editor... te duci in menu Image/ Resize si micsorezi fotografia de la 100% la 50% (de exemplu) sau la cat vrei tu. Dupa ce o salvezi, o sa scada considerabil in dimensiuni.
Succes!
tinteste intotdeauna spre luna, chiar daca nu vei nimeri, vei fi printre stele
roandre spune:
NinaM, pozele le poti micsora cu un program de editat poze: de ex, <Macromedia Fireworks 4> (daca ai acest program iti pot spune cum sa le micsorezi) sau <Adobe Photoshop>.
O alta solutie (in cazul in care nu sunt exagerat de mari) ar fi sa le zip-uiesti.
Daca mai aflu ceva, iti spun!
danis spune:
depinde in ce format (extensie de fisier) sunt pozele. daca nu sunt .jpg (recomandabile pentru postare pe internet si trimitere prin mail) poti incerca sa le salvezi cu aceasta extensie (sau .jpeg), din Save As ..., unde vei introduce nu numai noul nume ci si extensia. daca sunt deja .jpg, le deschizi si le micsorezi dimensiunile; incearca din meniul Image, Resize, apoi alege o redimensionare care pastreaza proportiile, ca sa nu le deformezi, pana obtii niste dimensiuni la care si fisierul va fi destul de mic ca sa il poti folosi pe internet si in mail-uri.
roandre spune:
NinaM, am gasit un program de vizualizat poze si redimensionat: http://www.tucows.com/preview/194967.html .
Descarca Irfan View 3.85 pt sistemul de operare pe care il folosesti tu (in partea dreapta poti sa alegi versiunea pe care o ai).