Zimafluor
Ce stiti despre Zimafluor? Am auzit ca e indicat chiar de la 2 luni...si e bun pentru dentitie, mai ales in perioada eruptiei dentare! Voi ce stiti? Da careva zimafluor la copil?
Multă sănătate și toate cele bune.Să creșteți mari!Dacă dragoste nu e nimic nu e!
http://community.webshots.com/user/penciu
Raspunsuri
ange spune:
eu i-am dat Maiei pana la 2 ani zilnic cate o pastiluta.Acum la 5 ani are 2 maselute deja plombate si alta de care se plange ca o doare...Asa ca...
Am intrebat aici daca-i bine sa incep sa-i dau si lui Robi.Pediatra a spus ca nu.Treaba cu zimafluorul aduce multe controverse...asa ca...
Urmeaza sfatul pediatrei.El stie cel mai bine daca da sau ba cu zimafluor pt. Mirciulica ![]()
pupici,
ange,mamica de 2 ori
http://community.webshots.com/user/maiaioana
aquariusrpro spune:
Si mie prima pediatra mi-a spus sa-i dau zima..! A doua pediatra ( cu exoerienta de spital de copii ) mi-a spus sa ma potolesc si sa-mi intre mintile in cap! MI-a explicat si de ce..... pericol de colon iritabil ( vindecabil la sfantu' asteapta dar pediatra a patit-o cu copilul ei!), pericol de hipotiroidism.. etc.
In schimb m-a instruit sa fiu mai atenta cu calciu si vit C si D necesare pentru fixare. Alexia are 3 ani si 6 luni si nu are carii. Are o dentitie buna.
Am vorbit cu o stomatoloaga super ( expert de implantologie etc.. si are un copil de 7 ani ) si mi-a spus ca cel mai important este sa ajungi sa-l educi sa se spele pe dinti. Pana atunci o alimentatie echilibrata legata de calciu si fluor este esentiala.
Mai tarziu exista varianta de fluorurare locala ( " pictarea" dintilor) si dupa 6 ani sigilarea molarilor de 6 ani ca sa nu se carieze ( sunt primele surse de carii ).
Roxana&Ruxandra
Rosey spune:
fluorul poate fi periculos pentru sanatate, in cantitati prea mari. si am mai auzit de cazuri in care s-a administrat fluor, s-a intrerupt, si au aparut imediat o multime de carii. deci cred ca e mai bine fara.dentitia, buna sau rea, e o chestiune de gene. depinde cum le mostenesti.
carmenutza spune:
Si eu am intrebat pediatra si mi-a recomandat sa nu ii dau in nici un caz. Tratamentul trebuie facut neintrerupt pe o perioada destul de lunga iar in cazul intreruperii pot aparea efecte secundare....te inhami la asa ceva???!!
Plus ca a fost facut in special ptr. USA iar la noi efectele lui nu au fost inca testate...vis -a -vis de concentratia de fluor din apa.
carmen
Oana spune:
Foarte controversata treaba asta cu Zymafluorul! Eu am inceput sa-i dau si acum nu stiu ce sa fac ca am auzit ca daca intrerup e mai rau!
otau spune:
Eu i-am dat Zymaflour lui Vladut incepand de la 1 an. Am continuat pana asta vara cand a facut 5 ani. Dupa niste discutii avute tot aici pe forum si dupa niste articole citite prin ziare am incetat sa-i mai dau. Vladut are niste dinti foarte frumosi, albi. Acum nu stiu daca sunt asa din cauza zymaflourului sau pur si simplu asa e dentitia lui. Acum avem deja trei dintisori noi si sunt un pic (foarte foarte putin) mai inchisi la culoare decta primii (dar am inteles ca asa e normal).
Eu deocamdata m-am hotarat sa nu-i mai dau Zymaflour. Se spala pe dinti cu pasta de dinti cu flour (de doua ori pe zi) si asta e tot.
Aurora
lu.more spune:
Anca (9 ani si jumatate) nu a luat niciodata cat am fost in Romania. Avea o multime de carii (dintii de lapte) pe care le-am tratat cum trebuie cand am venit aici. De trei ani de cand suntem aici a luat zimafluor intr-una, stomatologul ei ne-a spus ca pana pe la 12 - 13 an sa-i dam fara intrerupere. De doua ori pe an face si o "badijonare locala" la stomatolog. Acum i s-au schimbat aproape toti dintii si nu sunt nici un fel de probleme. Dupa ce se spala pe dinti in fiecare seara isi ia si pastiluta; a devenit reflex. Asa ni s-a recomandat, asa facem.
RUXA spune:
Am o fetita de 1 an si 4 luni . M-am interesat ( peste tot ) : prieteni , doctori pediatrii, stomatologi , internet , carti ..... despre florurare . Intr-un final m-am decis sa-i dau incepind de la virsta de 1 si 1 luna. Ce trebuie sa retii : incepind sa-i dai trebuie sa-i dai ( sa fii disciplinata ) zilnic pina la virsta de 12-13 ani ( macar pina la 7-9 ani ) fara intrerupere . Florul nu se gaseste in alimentele curente ci doar in citeva . In tarile din vest se florureaza apa si sarea astfel ca nu le mai trebuie suplimentar . Nici o doza mare nu-i buna , poate fi cancerigena. Doza este de 0.25/zi adica o pastiluta . Nu se administreaza cu lapte ( anuleaza efectul ) Numai tu poti lua decizia
succes
liliana csaki spune:
Si Laura ia zimafluor de la 9 luni si-acum are 4 ani jumate si dintisori superbi.Niciodata nu se culca daca nu s-a spalat pe dinti si n-a luat pastilutele. In prospect scrie ca se poate administra de la doua luni (parca) si oricum la noi apa nu e fluorurata, periculoasa e administrarea supradozata.
http://community.webshots.com/user/lilianacsaki