Bubite de pe fata
Bebelusul meu de 3 saptamani are bubite pe fata(pe obraji si barbita), adica sunt mici cosuri albe. I-au iesit dupa prima saptamana. Am fost la pediatru si a zis ca e o alergie, si sa-i dau cu ceai de glbenele. Plus c ii mi dau cu o crema Baby Care, pe care am luat-o inca din maternitate.
Daca ati patit si voi asa ceva, va rog sa-mi spuneti si mie cand trec bubitele astea(tin sa precizez ca au inceput sa-i treaca, dar mai iese cate unu sau doua) si cu ce le-ati tratat?????
Multumesc.
alina si bb Alex
Raspunsuri
Flower spune:
Si Vladutz a avut o asemenea iritatie pe fata in prima luna , atata doar ca eu l-am nascut vara si avea pe gat pentru ca transpira...Doctorita m-a intrebat daca il dau cu ceva pe fata si i-am spus ca folosesc ulei Johnson...Mi-a spus sa nu-l mai dau si atat...Mi-a mai spus ca hainutele s-ar putea sa nu fie clatite perfect ( fiind spalate la masina ) si ca detergentul pe care-l folosesc ( in general din cele scumpe , deh , Ariel , Persil sau Omo ) are si substanta de inalbire care poate irita pielea...
Il mai dau si acum ( 1 an si 5 luni ) cu crema de galbenele din farmacie , dar nu stiu sigur ca asta e leacul...Bubitele ii trec si reapar cand nu m-astept..
Imi pare rau ca nu am o explicatie foarte logica sau un leac exact ! Doctorii nu se streseaza prea mult cu chestii din astea si li se pare ca ne ingrijoram din orice fleac...
Numai bine !

malexia spune:
Draga Alina,
dn pacate se pare ca ingrosam randurile parintilor care lupta cu alergiile. Daca vrei sa citesti si alte povesti (cu sfaturi) pe acelasi subiect mergi la Sticky ... si cauta eczeme/dermatite. Si noi avem aceeasi problema cu micuta Alexia (7 luni) ... aparent nu exista nici o solutie miraculoasa a problemei. Tot ce putem face este sa invatam din experienta altor parinti (si forumul este minunat in acest sens) si sa incercam sa aplicam aceleasi "tratamente".
mult succes! si sanatate
ange spune:
te invit pe subiectul "eczema la bebei".
nu-ti spun "bine ai venit" la subiectul nostru dar daca ai timp citeste-l.Nu strica si poate te ajuta intr-un fel sau altul.
pupici si o pielicica cat mai fina bb tau
ange,mamica de 2 ori
http://community.webshots.com/user/maiaioana
aquariusrpro spune:
Spala fata bebeului cu ceai de galbenele, musetel, sunatoare alternativ, de 2 -3 ori pe zi su nu o mai da cu creme pe fata.
Poti discuta de probleme pe piele un pic mai tarziu. Daca bubitele sunt mici si au un miez alb ( ca niste puncte albe ) si daca tu alaptezi.. totul poate fi o reactie de adaptare care poate dura intre 1 si 12 saptamani.
Roxana&Ruxandra
renisor spune:
Si noi am avut asa ceva si ne-a dat doctorita o alifie.dar moasa mi-a recoamnadat sa nu o folosesc si am facut doar comprese cu ceai de musetel.Ma speriasem ca incepe sa aiba cosuri ca adolescentii dar ne-au trecut in doua saptamini.
Toate cele bune
renata & vanessa
mara26 spune:
Draga mea si fetita mea a patit la fel.Te sfatuiesc sa nu-i dai cu absolut nici o crema pt.ca se vor extinde.Spal-o cu musetel sau galbenele .Ai grija sa nu clatesti rufele lui bebe cu balsam de rufe ,nu conteaza ca-i pt. bebei ,tot provoaca alergii.Imbrac-o numai cu haine de bumbac.Daca nu ii trece incearca Fenistil sau Kanamicina (stiu ca este pt. ochi dar noi l-am fol. si a functionat).Sanatate multa!Inca ceva calca-i absolut toate rufele pe care le folosesti pt.ea ca sa le sterilizezi .Binenteles ca nu tre sa faci asta decat initial nu tot timpul.BY!
Rosey spune:
bubitele albe din primele luni nu sunt eczema. sunt niste puncte de garsime care apar de la lapte, daca e prea gras, mai ales daca alaptezi. ele vor disparea curand. nu are rost sa te chinui sa le faci sa dispara. s-ar putea sa ai ca rezultat doar o mai mare iritatie. si fetita mea avea bubite din astea, la inceput, si au disparut cam cand am intarcat-o. acum are pielea absolut alba, curata. nu iti fa griji inutile.
carmenutza spune:
quote:
Originally posted by Rosey
bubitele albe din primele luni nu sunt eczema. sunt niste puncte de garsime care apar de la lapte, daca e prea gras, mai ales daca alaptezi. ele vor disparea curand. nu are rost sa te chinui sa le faci sa dispara. s-ar putea sa ai ca rezultat doar o mai mare iritatie. si fetita mea avea bubite din astea, la inceput, si au disparut cam cand am intarcat-o. acum are pielea absolut alba, curata. nu iti fa griji inutile.
corect
carmen
gabrianah spune:
si noi am avut bubitele astea albe, ca niste cosuri,si in jurul lor piele rosie , si inca de pe la 2 saptamini, si or tinut mai mult de 1 luna, prima data pe fata, apoi pe git ,minutze, pielea capului. avem unele poze...ca ma speriu:) si totusi moasa mi-a zis sa nu le fac nimica, ca sint date de hormonii mei care trec prin laptele matern, deci e o reactie hormonala.
ana
alinkav spune:
Multumesc mult ptr raspunsurile!
Am sa-i mult mai multe comprese cu ceai si asta e. Eu il alaptez, si poate si asta ii provoaca aparitia bubitelor. Hainutele lui i le clatesc mereu de cate 2 ori si le calc dupa. Inainte foloseam si produse de la Sanosan, acum doar un sapun care nu are nici un miros, nu-mi vine acum cum se numeste. Dar totusi vad ca-i trece, are fata mai bunicica deja, de cum era acum 2 saptamani, de ma speriasem, ziceam ca e la pubertate!![]()

alina si bb Alex