sucul de mar

sucul de mar | Autor: mari

Link direct la acest mesaj

Buna

As vrea sa ajutati cu un sfat dacae posibil . I-am facut la bebelusul meu de 7 luni suc de mar si m-am bucurat foarte mult ca il accepta cu mare placere ! Din pacate dupa aproximativ o jumatate de ora a inceput sa aiba dureri de burtica, se stringea si plingea iar eu nu am sdtiut cum sa-l ajut. Am incercat sa i-l dau si diluat cu apa, dar rezultatul a fost acelasi ... :(( Voi cum ati procedat cind ati dat suc de mar bebelusilor vostri ? Ati curatat marul de coaja sau nu ? A mai patit cineva asa ? Daca da, cum ati reusit sa treceti peste durerile de burtica ?

Mari

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns malexia spune:

Noi am patit asa cu sucul de para dar cu marul a mers excelent. Este adevarat ca primul suc introdus a fost cel de morcov dat extrem de treptat - in fiecare zi mai adaugam 5ml pana am ajuns la 50 ml. Si i-am dat 50 cam o saptamana dupa care la acesti 50 am adaugat cate 5 ml suc de mar proaspat stors (pentru ca oxideaza foarte repede!). Acum bem jumi-juma morcov-mar. Si da, marul trebuie curatat de coaja! Mai depinde si de tipul de mar. Incearca soiuri mai putin acide: ionatan (copt), bot de iepure si chiar si golden auriu.

In cazul in care la o noua incercare aveti aceleasi probleme renunta pentru o perioada scurta. Poate ca burtica lui nu este pregatita sa primeasca fructe. De cand ati inceput diversificarea? Ai intrebat medicul pediatru?
In cartea "mama si copilul" este un sub-capitol separat (cauta la index!) despre diversificare. Din cate imi aduc aminte scrie ca nu trebuie fortat in nici un fel daca se observa efecte adverse. Se intrerupe si se reia dupa putin timp.

numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari spune:

Malexia iti multumesc pt. raspuns. Noi am inceput diversificarea de la 4 luni, ce e ciudat e ca marul ras il maninca si nu are nici un fel de reactii adverse, in schimb cu sucul de mar ( din aceeasi categorie de mere ), are dureri de burtica ... :(

Mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orzu irina spune:

Si eu ii dau lui Alex care are 5 luni suc de mar, dar l-am introdus treptat. La inceput avea dureri de burtica dar acum nu mai reactioneaza asa de rau. Eu ii dau sucul de mar in amestec cu suc de portocala si putina banana.

orzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Emi nu bea nici un fel de suc decat foarte rar. Nu stiu de ce... mai ales din biberon. In ultima vreme am reusit sa ii dau cate 50-60 ml cu canita. Am vorbit si eu cu doctorita si mi-a spus ca nu e neaparat sa bea suc... dar sa pape fructe. Asa ca, eu am grija ca zilnic sa primeasca un fruct dupa masa de pranz (un mar, para, mango, piersica, in jur de 70 g) si la masa de la ora 5 ii dau tot timpul fructe mixate cu branzica de vaci sau cereale sau iaurt sau biscuite, cam 100 g. De data asta i le dau amestecate: papaya, banana, mar si ce mai gasesc in frigider. Cateodata ii dau chiar din borcanel fructe pe care aici nu le gasesc in stare proaspata sau daca suntem in vizita pe undeva si nu caram blenderul dupa noi.
Asa ca, daca puiul tau papa mar si nu ii face rau, nu il mai chinui cu sucul de mar... da-i si tu un suculet care ii prieste sau doar fruct ca atare - e la fel de bun.
Sanatate si numai bine,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2002 spune:

Buna !
Am citit si eu acest subiect si imi permit sa intervin cu un sfat : nu mai amesteca sucul de fructe cu apa, face si mai rau, se strica si la burta si nu asimileaza nimic. Cantit max pina in 100 ml.
Noi suntem un pic mai mari, suculet bem cam de pe la 7-8 luni, nu ne-a mers cu morcovul de loc, in rest bem de toate.
Succese!

Iuliana si Clauditu 1 an si 4 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarikaStefan spune:

Cred ca nu are sens sa fortezi sa bea suculet, daca mananca piure, contine si pulpa de fructe. Nici bb al meu (6 luni) nu bea sucuri de fructe numai pasate, piure cu biscuiti. A baut acum vreo 2 luni suculet de morcov, dar de cand dau piure de fructe nu mai vrea. Important este sa ia vitamine si fier din fructe si legume.

Sarbatori fericite!!!!!!!!!!!!

Mari si Kitti & bb Ionel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura-Dimitrakis spune:

Draga Mari,
Eu i-am dat baietelului meu suc de mere de la 4 luni. Pratic cu suc de mar si morcov am inceput diversificarea. L-a primit foarte bine si m-am bucurat pentru ca tineam foarte mult la data aceea sa-i dau in acest fel vitaminele necesare. Si eu sunt de parere ca nu trebuie amestecat cu apa si, bineinteles, nici sa nu bea apa dupa suculetz. I l-am introdus treptat, din ce in ce mai mult.Acum,8luni bea cam 120 ml.pe zi.
A, in perioada in care i l-am introdus ii dadeam bebelusului si bonisan dupa fiecare masa. Eu i-am dat bonisan de cand l-am nascut si bebe al meu nu a avut niciodata colici si probleme cu burtica.
Te pupam, sanatate si..... SARBATORI FERICITE !!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari spune:

Merci fetelor pt. raspunsuri !!! Am uitat sa mentionez ca bebe bea sucul de mar cu foarte mare placere, ar bea fara oprire, dar nu pot sa-i dau din cauza problemelor cu burtica ce apar ulterior ... :(((

Mari

Mergi la inceput