Viitoare mamici mici de statura, mici peste tot..

Viitoare mamici mici de statura, mici peste tot.. | Autor: Simone

Link direct la acest mesaj

Sunt o mamica mica la stat (1.54 m) terifiata de momentul nasterii.
Consider statura mea si faptul ca am un bazin ingust drept impedimentul principal in a opta pentru o nastere naturala.
Va rog sa ma sfatuiti daca e bine sa aleg din start cezariana.
Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Daca ai bazinul suficient de larg numai doctorul poate sa-si dea seama. Nu e o relatie batuta in cuie intre cat de lat e bazinul vazut din exterior si cat de larg e spatiul din interior, pe unde trebuie sa treaca bebe. Asa ca hotararea o sa o ia medicul, nu te stresa tu cu asta.

Nastere usoara! si nu mai fi terifiata, uite ce multe am trecut prin asta si a fost foarte bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

nu numai doc poate decide daca nasti normal sau nu.
eu am avut un doc caruia i-am spus din start ca vreau cezariana si el mi-a replicat "cezariana numai dupa ce vad eu ca nu poti sa nasti" (adica sa am un travaliu de nu stiu cite ore, sa-mi iasa ochii de durere, sa stea si copilul in tensiune si abia dupa aia sa ma opereze). In consecinta mi-am schimbat medicul.
Am facut cezariana si a fost foarte bine, a durut suportabil, bebele a iesit roz si frumos, cu capul rotund si perfect simetric ( nu cu oasele incalecate cum se intimpla la nasterea normala).
Bafta multa !

SIMONA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Eu am 1.52 cm,bazinul normal, nici ingust, nici lat, si nu mi-a fost nici o clipa frica de nastere. Doctorul a spus ca inaltimea mica nu este un impediment, nasterea a fost ok din toate pdv., sunt foarte multumita ca am nascut normal, este o experienta uimitoare si extraordinara. Si la urmatoarea sarcina tot la fel vreau sa nasc. Nu-ti face probleme din cauza inaltimii sau a bazinului, nu sunt probleme reale. Un doctor isi poate da seama, daca vei putea naste normal sau cu cezariana. Hai, curaj!

Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 2 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simone spune:

Va multumesc din suflet pentru raspunsurile voastre, am mai prins putin curaj.

Va doresc SARBATORI FERICITE SI COPII SANATOSI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Am o colega de servici si micuta si model grisina. A nascut in 20 de minute - natural.

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adina spune:

si eu sint mica-micuta,am 1,62 si 48 gk in general(la sarcina am cistigat cam 17 kg).a trebuit sa nasc prin cezariana pt ca bebe a fost in prezentatie pelviana,dar dr care mi-a supravegheat sarcina pina in ultima saptamina nu mi-a repetat decit:"nastere naturala"."cum adica esti mica???","ce e natural e cel mai bun":)))......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moka spune:

Daca doctorul nu considera ca este vreun impediment statura sau marimea bazinului hotararea de a naste normal sau cezariana o iei tu singura. Eu am 1.60, m-am internat cu usoare dureri la ora 7.00 si am nascut normal la 12.45.

Bafta!

Moka si Mokutza (3 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaelena spune:

si eu am fost in situatia ta si am facut operatie de cezariana,desi doctorita dorea din suflet ca bebelusul sa iasa la lumina altfel.la control medicul constata daca e neaparat necesara interventia chirurgicala in functie de marimea craniului copilului si oasele bazinului tau.bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliacm spune:

Simone, si eu sunt mica de statura, am 1.54 si 47 kg si am avut aceleasi temeri ca si tine.
Am nascut natural fara probleme, e drept ca copilasul meu a avut doar 2,5 kg, deci a fost mic.

Sunt cateva metode prin care doctrorul poate sa-si dea seama daca deschiderea bazinului este suficienta ca sa treaca capul copilului sau nu. Se poate masura manual, caz in care nu se determina exact dar se estimeaza deschiderea bazinului, sau printr-o metoda care presupune o radiografie, dar radiografia numai in cazuri extreme.

Sfatul meu este sa te consulti cu doctorul tau, sa te masoare, sa masoare circumferinta capului copilului si sa hotarati impreuna.
Nastere usoara, Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmi spune:

Eu cred ca sunt cea mai mititica mamica. Am 1,52 m si 43 kg. Si am doua fetite gemene!
Am avut o sarcina gemelara cu iminenta de avort. Dar cu incredere si grija am reusit sa o duc, e drept, nu pana la capat. Am nascut la 34 sapt. si, in momentul acela, fetitele cantareau, amandoua peste 3 kg.
Am avut o burta... si n-am facut nici o vergetura!
Am pus pe mine vreo 20 kg, dar in cateva luni am revenit la greutatea dinainte de a ramane insarcinata.
Cat despre metoda prin care voi naste n-am stiut decat in momentul nasterii; eu imi doream mult cezariana. Dr. meu nu prea e adeptul cezarienei si... nu stiu ce credea: ca voi putea naste normal!? Si, pana la urma, tot cezariana a fost.
Asa ca nu-ti fa probleme inutile; ai grija de tine si de bebe.
Incredere si curaj!

Cosmina, Diana-Maria & Amalia-Ioana

Mergi la inceput