mi-e frica
Raspunsuri - Pagina 2
lorelei_19 spune:
Draga Renata, trebuie sa faci neaparat ceva, cu cat mai repede, cu atat mai bine. Sunt si eu sufleteste alaturi de tine, si imi pare rau pentru tot ce trebuie sa induri. Dar daca vei ramane cu el, risti sa te omoare. Betzivii au uneori halucinatii si atunci i se poate parea ca vrei sa-i faci vreun rau si... si nici nu vreau sa ma gandesc mai departe. Stiu chestia asta de la tatal meu care ne-a chinuit copilaria cu betziile si scandalurile pe care le provoca. Fii puternica si Dumnezeu va fi alaturi de tine. Ai vorbit cu sotzul tau sa urmeze vreo cura de dezalcolizare? N-are parintzi, prieteni cu care sa poti discuta despre asta? Te rog, nu-l lasa sa te terorizeze, fa ceva!
Ma voi ruga pentru tine, draga Renata! Dumnezeu sa te ajute!
Lorelei & Family
Alina spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Draga Renata,
Nu te poti intoarce in Romania? Nu ai parinti care te-ar putea ajuta pana te pui pe picioare?
ruxij
Sunteti cetateni germani sau aveti ambele cetatenii?Copilul ce cetatenie are?
Ca sa se intoarca in tara cu copilul,in unele cazuri, ii trebuie acordul tatalui si daca el e asa cum e,nu cred ca e prea simplu.Camelia-Daniela te-a sfatuit unde sa mergi si sa ceri ajutorul.
Iti doresc zile senine!
Alina
Catalina spune:
Renata,
daca lucrurile au ajuns aici este foarte rau, imi pare nespus de rau ca esti in situatia asta si, dupa cum te sfatuiesc si multe dintre fete, depinde numai de tine sa iesi din ea. Roaga-te la Dumnezeu sa iti dea putere, sa iti arate calea pe care trebuie sa mergi, ia copilul si pleaca. Daca exista cineva in Romania care te-ar putea ajuta, intoarce-te. Decat iad acolo mai bine mocirla de aici. Daca in Germania poti gasi ajutor cauta-l si nu te intoarce pana ce nu ai credinta ca sotul tau face eforturi mari sa devina iar om.
Eu am un frate care pentru catva timp a fost dependent de heroina si cu aceasta trista ocazie am observat ca dependenta este pe viata si ca nu altii pot lupta pentru el. Tu nu poti lupta pentru sotul tau, el trebuie sa lupte pentru el. In acelasi timp tu nu trebuie sa lupti atat pentru tine cat pentru Vanessa care in acest moment depinde NUMAI de tine sa aiba o viata linistita. Crezi ca daca sotul isi revine temporar si se reapuca de baut in halul asta dupa cateva luni sau ani, fetitei ii va fi bine doar ca are pe cineva acolo caruia sa ii spuna tata?
Daca te uiti pe forum vei gasi cateva persoane care povestesc despre experientele lor de copii cu tata alcoolic si nu sunt tocmai povesti fericite.
Depinde numai de tine sa schimbi viitorul. Aduna-ti toate puterile, gandeste-te numai la Vanessa si PLEACA!!!
Dumnezeu va fi langa tine.
Catalina, o viitoare mamica
renisor spune:
Va muiltumesc ca sunteti alaturi de mine.Incerc sa ma opresc din plins dar nu pot.Trebuie sa-mi ascund lacrimile in fata fetitei mele sa nu ma simta suparata si e atit de greu.Am incercat azi sa-mi sun moasa ca sa-mi dea sfaturi si informatii dar din pacate nu am gasit-o acasa.de maine imi intra barbatul in concediu si nu mai pot face nimic.Pe de o parte e bine ca intra in concediu ca pot sa-l tin putin sub observatie dar cit va dura.pina il trimit dupa cumparaturi si atunci iar merge sa bea.
Nu suntem cetateni germani,doar fetita mea are cetatenia germana iar sotul meu are domiciliul aici ( nelimitat) Pt moment am un drept de sedere pe care in ianuarie trebuie sa-l prelungesc dar prima data trebuie sa-mi vina pasaportul de la Bonn.Si nici nu stiu cum voi face sa merg dupa el,inseamna sa-mi las fetita cu el.E mai departe ( noi locuim linga Stuttgart)
In Romania nu stiu cum o voi duce pe vanesssa fiind cetatean german,eu nu stiu daca voi primi mai departe dreptul de sedere daca nu ma ajuta el.Divortul aici dureaza un an de zile.Ajutor social nu primesc deoarece nu am lucrat aici in Germania.Sunt intr-un cerc si ma tot invirt dar nu stiu cum sa ies afara.
Am ajuns sa ma izolez de toata lumea.Stiu ca nu e bine .ies afara doar sa-mi scot fetita la plimbare sau eventual sa merg la control medical cu ea.Nu am pe nimeni,doar o verisoara care are si ea problemele ei.
Trebuuie sa-mi prelungesc neaparat nenorocitul acela de drept de sedere,dar pt asta trebuie sa joc teatru cu el ( si nu mai am putere)Trebuie sa ma culc cu el desi mi-e atit de groaza.Saptamina trecuta am fost nevoita sa ma culc cu el tocmai pt a evita un scandal.A fost groaznic dar el nu-si da seama.M-a strins in brate si mi-a zis ca i-a lipsit mult si ca se bucura ca mi-am revenit si ca-mi face si mie placere.
Trebuie sa ma prefac si nu stiu cum voi reusi.
Doar vanessa reuseste sa ma determine sa lupt mai departe.Seara o culc cu mine in pat ca sa ma linistesc putin,sa o vad cum doarme ,cum zambeste in somn si mai uit de necazurile mele.
A facut in vara aceasta un curs pr alcoolici dar a fost scurt deci si efectul a fost scurt.I-am propus sa faca o terapie dar a zis ca la ce rost sa arunce banii pe geam ca dupa aceea merge la serviciu se enerveaza si iar incepe sa bea.I-am zis sa o faca pt vanessa dar nu a reactionat nici cum.Mi-a zis doar ca daca il las in pace cind bea el nu ne zice nimic.
El nu va renunta niciodata la alcool
trebuie cumva sa ias din cercul asta sa pot sa-mi cresc fata intr-o atmosfera linistita.
renata & vanessa
cl spune:
Renisor, imi pare rau ca treci prin asta. Stiu ce inseamna un tata alcoolic. Ar trebui sa gasesti o solutie, sa nu mai stati cu el. Nu cred ca va renunta la bautura, pentru ca nu vrea el asta. Nu va face decat sa va amareasca zilele, tie si fetitei. Pentru binele ei, nu mai sta cu el. In general sunt pentru pastrarea casniciei, dar cand e vorba de alcool...Tu procedeaza cum simti ca e mai bine. Multa putere si intelepciune iti doresc!
Claudia
Irinusha spune:
Renisor, imi pare rau de situatie ... pot sa-mi inchipui ca-i groaznic.
Incearca sa-ti prelungesti dreptul de sedere (poate e chiar nelimitat de data asta) si informeaza-te unde poti primi ajutor. In caz ca-ti face tie sau fetitei ceva cheama politia, ei te duc la Frauenhaus fara sa-i spuna sotului unde esti si poti sa stai acolo pana te pui pe picioare ... si poti sa-i faci si o Anzeige (e buna ptr. un eventual divort si sa-l tina politia sub observatie). Stiu ca-i groaznic sa-i faci tatalui puiutului tau asa ceva, dar trebuie sa te gandesti si la fetita ta.
Ajutor social primesti si fara sa-i fi muncit. Ptr. ajutorul de somaj ai nevoie de ca. 9 luni de munca inainte ... dar nu ptr. Sozialhilfe. E putina, dar e buna si aia. Dar ptr. asta te informeaza cei de Frauenhaus in caz ca trebuie sa ajungi acolo. Nu te lasa nimeni sa mori de foame, nu-ti face griji. Tu doar trebuie sa faci "pasul" acesta ptr. a primi ajutor!!!
Multa forta si tarie! Sper sa iei hotararea buna ptr. tine si copilul tau! Numai bine!
lorelei_19 spune:
Renata, nu stiu cat te va ajuta, dar suna cand esti singura acasa aici: http://www.skf-stuttgart.de/frauen_hilfe/frauen_hilfe_schutz.htm
Sunt femei care te pot indruma mai departe si care cred ca stiu si legile. Ai dreptate, intai trebuie sa primesti prelungirea, si dupa aia te descurci. Vei primi ajutor social pentru ca ai un copil, in Germania nu e ca in Romania. O sa ne rugam cu toate pentru tine, dragutza de tine. Sa ai grija de voi doua si Dumnezeu sa va intareasca si sa va ajute!
Daca nu vorbesti germana, as putea sa sun eu cumva si sa ma interesez ce poti face. Sau fetele din Stuttgart??????
Lorelei & Family
ruxij spune:
Eu cred ca daca tatal nu e cetatean german, poti pleca in Romania, chiar dc. e copilul cetatean german. Degeaba e cetatean german, nu esti obligata sa il tii in Germania atata vreme cat voi sunteti cetateni romani. Cand copilul va creste, atunci isi ia cu adevarat drepturile cetatenesti in primire, pana atunci e sub tutela voastra, care sunteti cetateni romani. Dc. ai intra in Ro ai putea face transcrierea cert. de nastere in 2 luni si fetita ar avea cetatenie romana. Nu stiu insa cum e cu dubla cetatenie la nemti. Asta doar dc. vrei sa te intorci, dc. nu atunci poate reusesti sa obtii ajutor social, nu stiu, tu poti sa decizi dc. mai poti suporta pana face vanessa 2-3 ani sa o poti duce la cresa sau decizi sa plecati inainte.
Multa putere iti doresc.
ruxij
Alina spune:
quote:
Originally posted by renisor
Va muiltumesc ca sunteti alaturi de mine.Incerc sa ma opresc din plins dar nu pot.Trebuie sa-mi ascund lacrimile in fata fetitei mele sa nu ma simta suparata si e atit de greu.Am incercat azi sa-mi sun moasa ca sa-mi dea sfaturi si informatii dar din pacate nu am gasit-o acasa.de maine imi intra barbatul in concediu si nu mai pot face nimic.Pe de o parte e bine ca intra in concediu ca pot sa-l tin putin sub observatie dar cit va dura.pina il trimit dupa cumparaturi si atunci iar merge sa bea.
Nu suntem cetateni germani,doar fetita mea are cetatenia germana iar sotul meu are domiciliul aici ( nelimitat) Pt moment am un drept de sedere pe care in ianuarie trebuie sa-l prelungesc dar prima data trebuie sa-mi vina pasaportul de la Bonn.Si nici nu stiu cum voi face sa merg dupa el,inseamna sa-mi las fetita cu el.E mai departe ( noi locuim linga Stuttgart)
In Romania nu stiu cum o voi duce pe vanesssa fiind cetatean german,eu nu stiu daca voi primi mai departe dreptul de sedere daca nu ma ajuta el.Divortul aici dureaza un an de zile.Ajutor social nu primesc deoarece nu am lucrat aici in Germania.Sunt intr-un cerc si ma tot invirt dar nu stiu cum sa ies afara.
Am ajuns sa ma izolez de toata lumea.Stiu ca nu e bine .ies afara doar sa-mi scot fetita la plimbare sau eventual sa merg la control medical cu ea.Nu am pe nimeni,doar o verisoara care are si ea problemele ei.
Trebuuie sa-mi prelungesc neaparat nenorocitul acela de drept de sedere,dar pt asta trebuie sa joc teatru cu el ( si nu mai am putere)Trebuie sa ma culc cu el desi mi-e atit de groaza.Saptamina trecuta am fost nevoita sa ma culc cu el tocmai pt a evita un scandal.A fost groaznic dar el nu-si da seama.M-a strins in brate si mi-a zis ca i-a lipsit mult si ca se bucura ca mi-am revenit si ca-mi face si mie placere.
Trebuie sa ma prefac si nu stiu cum voi reusi.
Doar vanessa reuseste sa ma determine sa lupt mai departe.Seara o culc cu mine in pat ca sa ma linistesc putin,sa o vad cum doarme ,cum zambeste in somn si mai uit de necazurile mele.
A facut in vara aceasta un curs pr alcoolici dar a fost scurt deci si efectul a fost scurt.I-am propus sa faca o terapie dar a zis ca la ce rost sa arunce banii pe geam ca dupa aceea merge la serviciu se enerveaza si iar incepe sa bea.I-am zis sa o faca pt vanessa dar nu a reactionat nici cum.Mi-a zis doar ca daca il las in pace cind bea el nu ne zice nimic.
El nu va renunta niciodata la alcool
trebuie cumva sa ias din cercul asta sa pot sa-mi cresc fata intr-o atmosfera linistita.
renata & vanessa
Renata,
Scuze de insistenta,cum de fetita are cetatenie germana daca ambii parinti au cetatenie romana?Stiu ca,copiii nascuti in Germania din parinti romani au cetatenie romana deci Vanessa ar trebui sa fie si romanca,nu?Cu acte romanesti,e usor sa mergeti in tara.
Pasaportul ti-l poate trimite si prin posta(cind o sa fie gata,o sa primesti scrisoare de la ei cu explicatiile)daca trimiti pasaportul vechi pe care il anuleaza ei,buletinul si un plic timbrat.
Va doresc o vacanta cu multa liniste!
Alina
renisor spune:
Da Alina, tocmai ieri am primit scrisoare de la ambasada si-mi trimit pasaportul prin posta.vanessa a primit cetatenia germana automat la nastere,chiar daca noi avem cetatenia romana dar avem domiciliul in germania.Toti copii care se nasc aici si parindii au domiciliul aici primesc automat cetatenia.Ea nici nu este inregistrata in Romania doar aici.A primit deja kinderausweis.
Dupa ce-mi primesc pasaportul trebuie cumva sa fac sa-mi prelungesc dreptul de sedere si poate am noroc si primesc nelimitat pt vanessa.Dupa aceea incetul cuincetul imi pregatesc terenul si divortez.Se intereseaza o maica de aici de pe forum la un avocat pt mine.Va tin la curent.
Toate cele bune
renata & vanessa