Botez-la cate saptamani?
Va rog sfatuiti-ma si pe mine. Trebuie sa nasc la sfarsitul lui februarie (DPN: 25.02.2004), si am dori sa facem botezul fetitei in jur de 20-30 martie (atunci vine sora mea care nu locuieste in Romania).
Aveti idee, se poate? Nu e prea mic copilasul? Nu o sa aiba de suferit, in sensul ca afara va fi cam frig?
Adina+BB29W
Raspunsuri
MarikaStefan spune:
Data botezului in general se fixaza la intelegere parintii, nasii si preotul. In privinta frigului... eu am botezat pe 8 ianuarie, de gerul bobotezii... la 6 saptamani fix. oricum de la 1 luna se pot scoate bb afara, dar cate un pic. poate sta si sora ta putin mai mult in RO.
Sa ai nastere usoara si bb sanatos.
Mari si Kitti & bb Ionel
craluca spune:
Eu am botezat-o pe fetita mea la 5 saptamani si nu au fost nici o problema. Botezul se poate face incepand cu a 8-a zi de viata. Si stii cum se spune ca nu se imbolnavesc copiii la botez!
Rosey spune:
eu mi-am botezat fetita la 3 saptamani, pe 17 decembrie. si mie mi-era frica sa nu raceasca, mai ales ca in anul acela temperaturile erau cam de -25C, asa ca am chemat preotul acasa, cu cazanul. si am botezat-o in casa.
ad_risnov spune:
Uite, o idee super, Adina! Sa botezi fetita acasa. Stiu ca se poate. Anul trecut o prietena de-a mea a botezat copilul la sfarsitul lui februarie (ea nascuse in decembrie)si au chemat preotul acasa din cauza frigului (botezul de desfasura undeva la tara, pe langa Ramnicu Sarat). La baietei e mai bine sa fie la biserica din cauza ca preotul poate duce copilul in altar dupa ce-l boteaza, dar la fetite nu se pune problema.
Adriana
adita spune:
Eu am botezat copilul mai mare cand avea 10 zile, iar pe cea mica la 20, dar nu era asa de frig.
Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste
http://community.webshots.com/user/adrianacalin
ochinegri spune:
Noi am facut botez la aproape 3 luni, da' era un crivat !!!!!
Apa de botez a fost incalzita si biserica deasemenea.
Lili
craluca spune:
Si la noi, biserica avea incalzire adica multe calorifere iar apa din cazan a fost foarte calda ... asa ca nu mi-am facut probleme.
malexia spune:
Alexia a fost botezata in a 41a zi de la nastere.
Din cate stiu botezul poate avea loc chiar din a doua zi. In cazul in care vreti sa aiba loc la biserica se poate oricand cu conditia ca mama sa nu asiste daca este mai devreme de 40 de zile.
Sa dea Dumnezeu sa aveti un bb sanatos, frumos si plin de noroc.
mamamariana spune:
Ioana a fost botezata la exact 6 saptamani iar Emi la 5 saptamani. Ambele fete au fost botezate acasa. Cand am botezat-o pe Ioana, era decembrie si tocmai facuse o otita, asa ca nu am putut risca sa o duc in 1990 (stiti cum era pe vremea aia...) la biserica.
Pe Emi... am botezat-o aici in Tailanda si cea mai apropiata biserica ortodoxa era la 700 km distanta, asa ca am decis sa nu chinuim copilul pe drum ci sa platim avionul preotului si sa vina acasa.
Daca ti se pare ca e prea frig (cu toate ca in martie nu e chiar ger...) poti ruga si tu preotul sa vina acasa.
Nastere usoara si un bb sanatos, voinic,frumos si destept,
Mamamariana