Cand mergem la primul control stomatologic?

Cand mergem la primul control stomatologic? | Autor: florina

Link direct la acest mesaj

La ce varsta trebuie facut? Exista cabinete stomatologice specializate pentru copii mici (2-3 ani)?...
M-am speriat foarte rau crezand timp de 3 zile ca Tudor are o carie la un molar, insa s-a dovedit a fi doar un bob de mac lipit foarte bine...In cele din urma a cazut si molarul nu are nimic, insa mi-a dat de gandit si as vrea sa nu ratez momentul primului control...
Voi ce stiti?

Multumesc,

Florina & bb Tudor (1 an si 8 luni)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Pe cel mare l-am dus la 3 ani, cind a venit un stomatolog la gradinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

eu am dus o atunci cind a inceput sa si schimbe dintii, respectiv 5 anisori... acum mergem cind si cind sa se obisnuiasca cu medicul, cabinetul, ambientul, desi sper sa nu avem vreodata nevoie. O luam chiar si cind trebuia sa mi fac eu vreo lucrare.. sa vada ca nu doare sau in fine nu este chiar atit de rau...

noi avem un medic de adulti, tare dragalash si iubitor de copii.. cind a fost sa i scoata primul incisiv, el suferea mai rau decit thea si mi a zis ca pe urmatorii nu i mai scoate, sa las copilul in pace, ca vor cadea singurei... si asa a fost.

sa vedem ce vom face cind vom trece in faza a doua, cea a caninilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Draga Florina!
Chiar acum am un prospect in mina, unde scrie ca prima vizita la dentist ar trebui sa fie la 3 anisori,iar dupa aia trebuie dus cu regularitate din juma in juma de an!
Aaa,si dentistul mi-a recomandat,ca atunci cind copilul maninca ceva dulce,sa-l spal imediat pe dintisori,in rest de 2 ori dimineata si seara!
Dintisori sanatosi va doresc!!!

Un Craciun feeric tuturor membrilor DC !!!
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=alba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Am fost la 2 anisori, ne-a numarat dintisorii, i-a declarat perlutze perfecte si ne-a dat drumul acasa. De atunci, la fiecare 6 luni cate un control, numarat dintisorii, ciocanit usor in smalt, periat si curatat, plus o sedinta de fluorurare.
Nu cred sa fie probleme prea grave pana la dintisorii permanenti, in conditiile in care se pastreaza o igiena sanatoasa si copilul nu consuma multe zaharuri.

Pofta mare la rontait covrigei cu mac!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catusha spune:

Din pacate noi am avut probleme cu Ioana cu dantura inca de cind era foarte mica. La un anisor eram deja cu ea la dentist iar la 2 ani jumate avea deja prima prombita...

Catusha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catusha spune:

Am uitat sa spun ca noi am fost la Dentamerica unde am fost foarte bine tratati, la o dr. foarte amabila care se numeste Iris, dar nu mai stiu acum si numele de familie.

Catusha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Si noi am fost la 2 ani si doua luni la dentist, a cazut la gradinita si s-a lovit foarte rau la gurita si cum gingia nu arata prea bine nici dupa doua saptamini de la cazatura, m-am gindit ca ar fi bine sa o vada un dentist. Si uite asa ne-am ales cu un dentist pediatru, o tipa tare draguta, care s-a purtat foarte frumos cu Agata. Doctorita si asistentul ei s-au intrecut in a o face sa se simta bine, pentru ca, au spus ei, prima vizita la dentist trebuie sa fie o amintire placuta. Asa ca i-au dat tot felul de nasuri, ochi si bineinteles gurita cu dintisori... vizita decurgind foarte bine, atit de bine ca nici nu mai voia sa plece. Mi-a spus sa revin la fiecare sase luni la control, ca nu are nici o problema, ba chiar am primit felicitari pentru ingrijirea dintisorilor ei, ca trebuie sa o spal temeinic dimineata si seara si de fiecare data dupa ce maninca ceva dulce (si ca ar fi bine sa nu manince prea multe dulciuri). Peste sase luni vom vedea daca e nevoie sa-i faca un periaj special sau alte chestii de genul acesta. Eu cred ca trei ani e virsta buna pentru o prima vizita, chiar daca nu sint probleme, noi am ajuns mai devreme de nevoie, am vrut sa ma asigur ca nu sint probleme din cauza acelei cazaturi. Sanatate si dintisori albi si frumosi la toti copilasii!

Cornelia, mamica Agatei

Mergi la inceput