ati auzit de ...Roséole ?

ati auzit de ...Roséole ? | Autor: Codrutza

Link direct la acest mesaj

4 zile de febra cumplita care urca pana la 40.1 de am crezut ca innebunesc de frica si apoi a scazut brusc la 37 de grade.....asta a patit baietelul meu. Am fost la urgente si ne-au spus ca nu exista tratament, doar tempra pentru scazut febra si apoi ca vor iesi bubite pe tot corpul.
Acum bubitele ce i-au aparut sunt pe terminate insa ce am observat este ca nu se mai poate tine pe picioruse, (are 16 luni), oare asa de rau l-a doborat boala? Cade toata ziulica, el care pana acum nu cadea si doarme chiar si 4 ore daca il las ziua.

Oare in cat timp isi va reveni complet?
Poate cineva sa-mi zica mai multe?

multumeesc,
codrutza

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rosa spune:

Codrutza, eu am auzit de roseole aici in Canada, cind a avut baietelul meu, avea vreo 8 luni pe vremea aia. La el s-a manifestat cu febra mare intr-o noapte, care a trecut cu Tylenol, iar dupa zile a aparut eruptia pe corp. E un virus, n-ai ce medicamente sa-i dai. Nu mi s-a parut ca l-ar fi deranjat bubitele in nici un fel si a trecut in 3-4 zile. Si uite asa se mai imunizeaza copiii nostri !
Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Buna,
Si baietelul meu a avut, chiar de doua ori (desi ar fi trebuit sa capete imunitate dupa prima aparitie a bolii). S-a manifestat cam la fel 4 zile de febra mare, iar cand au aparut bubitele a scazut febra. El a fost cam obosit si slabit cateva zile, dar probabil pentru ca n-a mancat mai nimic in zilele alea cu febra.

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarikaStefan spune:

Cred ca este ceea ce la noi se numeste rujeola, boala a copilariei care nu lasa semne. Singurul tratament este de antitermice si repaos la pat. este normal ca organismul sa fie slabit, fiindca are de luptat cu o boala contagioasa.
trebuie bine hidratat, ca se intampla sa nu aiba pofta de mancare.

sanatate,
mari si kitti & bb Ionel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maska spune:

nu, nu este rujeola, aceasta este pojar si nu are aceleasi simptome.

copiii mei sunt vaccinati impotriva rujeolei si rubeolei si totusi au facut aceasta boala a copilariei pe care si eu am identificat-o doar dupa ce am citit pe Internet, ca Roseola infantum. Simptomele nu sunt decit febra foarte mare timp de 3-4 zile care de obicei nu cedeaza, adica nu-i scade sub nici o forma sub 38,5 orice i-ai face iar copiilor mei in timpul noptii indiferent de remediu le aplicam, saream de 40 de grade, altceva nu aveau.
Copiii mei au facut la interval de 7 zile unul dupa altul. Febra a durat 3 zile, apoi, in a patra zi a scazut la 37 si a aparut eruptia (doar la baiat). am fost cu ei la doctor, la fetita ne-a zis ca pare o viroza, iar dupa exact o saptamina, cind am fost cu baiatul , avea ganglonii cervicali mariti, ca la rubeola. ne-a trimis la Victor Babes unde i s-a recoltat singe si rezultatul analizelor a fosr "negativ la rujeola si rubeola". deci a ramas sa aflu singura ce au avut pentru ca doctorii au dat din umeri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Si Andreea a facut roseole infantum la 9 luni. Tot cu temperatura mare vreo 4 zile, dupa care au aparut bubitele (mai multe pe burtica). Bubitele au disparut cam in doua zile, spre surprinderea mea. Iar ca tratament nu am primit decit Tylenol si Advil ca sa ii scada temperatura. Cred ca temperatura ridicata poate dobori copii atit de micuti, e normal ca dupa citeva zile de temperatura sa se simta slabiti!

Sanatate,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Codrutza spune:

Acum Luca se simte bine. A scapat de bubite si este foarte vioi.
multumesc
codrutza

Mergi la inceput