Cat lapte bea la 1 an ?
De vreo 2 sapt. MARA bea lapte in cantitati infime , mai ales seara.Daca bea 70 ml seara e minune.In completare i-am dat iaurt.Dimineata am pacalit-o sa bea 150ml punandu-i cacao .Totusi bebe n-are nimic cu laptele pt ca orez cu lapte papa.Aseara i-am dat Peritol pt ca nu mai doarme bine din cauza dintilor si ,minune,a papat 175ml.Mananca lapte cu biscuiti sau cereale cu lingurita.DECI are ceva cu biberonul?S-a plictisit de lapte simplu? E de la dinti? E normal?BEBEII VOSTRI CAT LAPTE BEAU LA 1 AN ?
Raspunsuri
angi_gemeni spune:
Gemenii au acum 1 an si 10 luni, dar, de la un an, de cand i-am trecut de la lapte praf la lapte normal(eu le dau OKE), au baut(si beau si acum), dimineata, cand se trezesc 250 ml, iar seara, la culcare tot 250 ml.
Eu le pun in lapte putina miere de albine si cereale BEBELAC. Incearca asa... Dar, sa stii ca in perioada in care le ieseau dintii, nici ai mei nu mancau mult. Lui Andrei, chiar acum, de curand, i-au iesit caninii si tare greu a primit si laptele...
Angi si gemenii
florina spune:
Si la noi la fel. Are un 1 si 8 luni si bea jumatate de litru de lapte pe zi, 250 ml dimineatza si 250 ml seara. Incearca cu Parmalat, prima crestere, are un gust foarte bun si e imbogatit cu calciu si fier si se comercializeaza la cutii de jumatate de litru.
Eu l-am intarcat tarziu, la 1 an si 3 luni (deci la 1 an sigur nu a baut mai mult lapte decat fetita ta), pentru ca nu-i placea gustul altui lapte. Am inceput cu Dorna, dar tot asa, cativa zeci de mililitri si se oprea. Acum insa ma alearga prin casa cu biberonul gol sa ii mai dau.
:)
Eu nu cred ca ii face bine cacaoa la varsta asta iar miere pun doar in ceai.
Si nu dispera, sunt perioade in care pur si simplu n-au chef de lapte, insa le revine pofta... In definitiv, daca termina cu biberonul la 1 an, cu atat mai bine. Lapte trebuie insa sa bea, dar daca merge cu lingurita poate ajungeti la canitza.
Mult succes
Florina & bb Tudor (1 an si 8 luni)
mamamariana spune:
Emi are doar 9 luni si de cateva saptamani avem aceeasi problema. Nu mai bea laptele cu placere, decat daca ii este foarte foame. Papa in schimb destul de bine iaurt si branzica aproape zilnic. Daca a baut un biberon de 200 ml de lapte dimineata, seara abia daca trage 100 ml. Senzatia ca nu ii place biberonul si tetina o am si eu, dar am incercat sa schimb tetinele si tot nu bea. Am incercat si cu canita cu cioc si tot atat cat vrea ea bea. Ma consolez si eu cu faptul ca mananca alte lactate. Ii dau si calciu iarna si asta e!!!
Numai bine,
Mamamariana
tlaura spune:
De obicei Andrei (1 an si 2 luni), bea cate 250 lapte dimineata si tot atat seara. De un timp incoace insa, lasa in biberon cam 50-70 ml. Nu mai vrea si pace. Dar cred ca e doar o stare trecatoare.
Cu drag Laura, mama lui Andrei
Marianar spune:
Vladut ( 1 an si 5 luni) bea 250ml lapte seara iar dimineata papa lapte cu gris sau lapte cu cereale cam 150-200ml.
amuleta spune:
Ai mei au baut cite 500 ml pe zi pina la 2 ani cind le-am aruncat biberoanele si atunci s-au revoltat pe mine si au refuzat orice lapte pentru citeva saptamini. Pina la urma i-am pacalit cu lapte amestecat cu praf de capsuni si baut cu paiul.
bubi spune:
se mai plictisesc si ei....
noi acum bem La Dorna albastru cu cereale, cate 300 ml dimineata si seara.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi
acs spune:
Maria nu prea mai bea lapte de cand am intarcat-o (7 luni). Treptat, treptat si-a redus cantitatea zilnica de lapte. Oricat am incercat, mai mult de 300 ml pe zi nu vrea sa bea. Si asta e cantitatea maxima. Sunt zile in care bea doar 150 ml. Dimineata ii amestec laptele cu cereale (musli) si-i dau si biscuiti; mananca destul de bine, dar cerealele sunt satioase, asa incat se satura repede. Seara bea din biberon, iar cantitea de lapte depinde de ora la care a luat masa de seara (cu cat mai tarziu, cu atat mai putin lapte).
In schimb Mariuca mananca multe produse lactate: iaurt, cascaval, branza, unt, smantana. Asa ca nu-mi fac probleme. Iar analizele pe care le-a facut la un an mi-au aratat ca este perfect sanatoasa.
Pofta buna copilasilor,
Manuela
mara26 spune:
Va multumesc pt. raspunsuri.Vad cade 2 zile Mara a inceput sa bea cam 300 ml pe zi,dar numai cu cacao.In rest papa iaurt,cascaval,orez cu lapte sau cereale.
si pofta mare!