hernie ombilicala

hernie ombilicala | Autor: odaiana

Link direct la acest mesaj

Mara, una din fetitele mele(2 luni)are hernie ombilicala care i s-a accentuat mult de la nastere si pana acum.II iese f. tare buricul in afara si nu stiu cum sa procedez. La ploiesti mi s-a spus sa-i pun leocoplast, la ploiesti sa-i pun un banut cu leocoplast iar in cartea sotilor Capraru(Mama si copilul)am gasit ca aceste metode sunt total inutile, si ca totul se rezolva de la sine, odata cu cresterea in varsta si dezvoltarea muschilor abdominali. Am incercat cateva zile metoda cu leucoplastul si banutul dar pielicica ei fina s-a iritat rau.Am renuntat(nu mai vreau sa o chinui inutil)la leucoplast dar nu stiu cum sa procedez pt ca ma ingrozeste cat de iesit e buricul in afara mai ales cand plange.Ce stiti despre asta? trece intr-adevar de la sine sau trebuie sa fac ceva in acest sens?Va pup si va multumesc pt raspunsuri.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Incearca sa o legi cu o bucata de pansament steril peste buric... o infasor de jur imprejur. Nu o mai lasa sa planga asa de mult... pe cat posibil deloc ar fi foarte bine. Daca nu ii prece in ceva timp mergi cu ea la doctor... poate chiar la mai multi doctori sa poti avea mai multe pareri. O prietena a avut aceasta problema la bb ei si lau operat la 3 luni si i-au recomandat cat mai putin plans posibil si tinut legat la buric. Sper sa se rezolve problema fetitei tale. Bafta si mult curaj.
Gabbriela & Julian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hi_lara spune:

Draga mea, si noi avem acesta problema. Horia are acum 1an si 3 luni si desi merge si are dezvoltata musculatura abdominala nu i s-a retras hernia, dar nici nu a parut sa-l deranjeze vreodata.Cind Horia avea citeva luni (2-3) am consultat un chirurg pediatru.El ne-a spsu ca gaura (care se simte apasind usor cu degetul buricul)fiind destul de maricica...nu stie daca se va rezolva cu aplicarea de leucoplast. Insa cum incercarea moarte n-are ne-a indicat un leucoplast...si am patit cu bietul copil ce ai patit si tu...i-am facut iritatie pe burtica, plinsete, nervi astfel ca am renuntat.Pe la 10 luni am consulat un alt chirurg pediatru care ne-a certat fiindca nu am pus leucoplast...si la acesta din urma am constata ca folosea un leucoplast foarte lat pe care-l punea chiar el...la un an interval de timp.El spunea ca 80% din cazuri se rezolva cu aplicarea leucoplastului insa in lunile mici...Asdar parerea mea este sa consulti un medic si sa insisti cu aplicarea de leucoplast insa nu de catre tine ci undeva la spital.O sa fie mai complicat cu baitza dar nu ai ce face.Operatie este simpla din cite am inteles insa este operatie...cu anestezie si cu internare...deci e de dorit sa nu se ajunga la acesta lucru.Mi-e teama ca noi nu vom scapa...Doamne ajuta si sanatate Marei. Ligia si bb Horia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Codrutza spune:

Si baietelul meu a avut aceeasi problema dar am scapat pana la urma. cum? Am pus leucoplat si peste el, chiar in dreptul buricului l-am infasurat intr-un pansament ca sa nu se poata incorda cand plangea si sa iasa buricul in afara. si a mers, ce-i drept si Luca a facut o iritatie pe burtica dar am scapat. Incearca si tu la fel, poate da roade....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Imi pare rau ca nu stiu sa-ti raspund la intrebarile despre hernia ombilicala, dar poti incerca sa pui leucoplast hipoalergic (se gaseste la Sensiblu si costa cam 100.000 lei / rola), ca sa previi iritatia. La ce dr. ai fost in Ploiesti?
Sanatate multa la fetite!

Laura si bebitele: Bianca (4 ani si 7 luni) si Ramona (1 an jumate)
http://community.webshots.com/user/lauratenea

Mergi la inceput