HELP! Avem 18 dintisori si un molar, dreapta jos, pare deja cariat. Are o pata neagra exact in mijloc. E posibil? Ati auzit de carie la varsta asta? Ce pot face?
Nu i-am dat zahar in nimic, poate doar biscuitii pentru bebelusi sa contina putin zahar, insa nu ii dau decat 1-2 pe zi. Cerealele lui sunt toate fara zahar...Si uite ca tot degeaba.
Am auzit de caria de biberon insa el a ajuns la biberon de-abia acum 5 luni si nu bea din el decat lapte, seara si dimineatza.
Ce-i drept nu stiu nici cum sa-i curat dintii, am incercat cu tifon dar ma musca, am incercat cu periuta de dinti pentru copii dar mai mult o roade...
Stiti vreun articol despre igiena orala la copii de 1-2 ani?
Aveti idee cum se rezolva o astfel de problema la o varsta asa de mica?
Multumim
Florina & bb Tudor (1 an si 8 luni)
Florina,
Doar un medic poate spune daca este carie sau este nu stiu ce tip de depozit semnaland , la un moment dat, o ciudatenie de metabolism.
Eu am vorbit cu o doctorita si mi-a spus ca molarii se pot "sigila". Este vorba de nivelarea molarilor, cu o pasta alba sepciala, in asa fel incat sa se ajunga la carii.
DAr bebeul tau este foarte mic... vorbeste torusi cu un medic.
Roxana&Ruxandra
Uitate la 'clinica virtuala'vei gasi la stomatologie subiecte la fel!
inclusiv cu nikul meu pt. ca si eu am aceleasi pb. cu bb.
Dr. a spus ca e tartru!
Ione`
www.saracut.go.ro
Eu am mai aflat si altceva:cica daca ii administrezi Zimaflour,trebuie sa-i dai fara intrerupere pina la 12 ani,altfel copilul risca o explozie de carii.Nu stiu daca bb ia Zimaflour,dar daca nu e bine sa mearga la un stomatolog.Parerea mea.
anamaria
e adevarat despre fluor. si eu am auzit aceeasi chestie.
incearca spalatul pe dinti cu model: te speli tu, se spala el, il mai ajuti. nu prea merge, dar macar un pic tot se curata dintii. in plus, se formeaza un obicei.