Medicatie pe cale orala
De data asta va scrie un tatic.
Avem o fetita de un anisor care acum s-a imbolnavit. Doctorul ne-a prescris un tratament cu o suspensie din care bebe trebuie sa ia de doua ori pe zi cate o lingurita. Pana acum cateva luni nu au fost probleme cu luatul suspensiei, dar acum, ca suntem "mari", dam din maini, plangem si nu vrem sa luam suspensia. Ba mai mult, daca i-am bagat suspensia in gura cu forta, ca la comanda a tusit si a regurgitat-o pe loc.
Cineva ne-a zis sa incercam cu o seringa fara ac sa i-o turnam usurel pe limba. In clipa in care simte gustul, brusc incepe sa planga si refuza sa mai deschida gurita. Ciudat, ca noi am gustat suspensia si nu e deloc rea la gust.
Aveti cumva vreo idee cum i-am putea-o administra? Voi cum ati facut cu bebelusii vostri?
Tati&Mami vs Ioana
Raspunsuri
oanaesn spune:
Puteti incerca sa dizolvati medicamentul in putina apa (sau ce bea ea cu placere), si ii dati sa bea din canuta favorita. Se mai pierde din medicament dar daca altfel nu vrea... Puteti sa mai incercati si cu lingurita, se mai razgandesc uneori. Mai ales daca nu o fortati, va prefaceti ca luati voi etc.
Gabbriela spune:
Cu o siringa se administreaza cel mai bine... nu trebuie sa o fortezi si nu trebuie sa ii pui pe limba... eu procedez in lelul urmator si totul etse Ok. Prima data ma fac ca beau eu cu siringa si zic: "Ce bun este bobo asta... vrei si tu?" Dupa care introduc siringa in gurita bb dar ai grija trebuie sa fie pus varful la siringa intre obraz si limba cat mai inspate posibil... dai cate un pic de medicament si in acest fel ea nu mai poate sa o arunce afara din guritza. Nu ii da mult o data ca atunci mai repede o aduna si o arunca afara... nu o tine de nas ca se va speria, si se va ineca si dupaia si mai mari probleme o sa ai cu administrarea medicamentelor. Dupa ce ai terminat toata doza de administrat poti sa ii dai ceva care ii place ei sa manance sau sa bea. Bafta si sper ca fetitza ta sa se faca bine cat mai repede. Sorry pentru atatzia de "si" nu stiu ce am azi :).
Gabbriela & Julian 
elena_ltd spune:
Am patit-o si noi. (acuma a crescut si o ia fara mofturi prea mari - asta ca incurajare
). I-am dat si cu seringa, dar facea ca fata ta. Am mai incercat si a mers pusa intr-un suc sau ceai care ii place, intr-o cantitate potrivita pe care sa o bea totusi toata, dar in care sa nu predomine gustul suspensiei. Si i-am dat cu paiul!!! Inainte de asta, ne-am pus noi sucul respectiv in pahare si l-am savurat cu paiele, evident. :)) Tin minte ca i-am pus suspensia si in lapte, in biberon, ca nu vroia ceai sau suc.
O alta medota incercata si cu rezultate la un anumit moment a fost negocierea.(desi am impresia ca era mai mare de 1 an, nu mai stiu exact). "Iti dau X chestie (dupa care jinduieste si de care nu are parte de fiecare data cand cere) daca bei chestia asta. Uite, bei apa dupa aceea si nu mai simti nimic!"
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
csimion spune:
Vreau doar sa va spun ca am gasit solutia pentru luatul medicamentelor: puse in cacaua de dimineata si de seara. Am separat 50ml de cacao cu lapte si am pus putin mai mult zahar si medicamentele. Asta i-am dat-o intai. Apoi, daca a mai vrut, i-am dat si restul. Merita sa incercati si voi. Functioneaza perfect!
Tati&Mami vs Ioana