Limbuta incarcata

Limbuta incarcata | Autor: mariana75

Link direct la acest mesaj

Dragelor... Irina mea de 2 saptamani, are limbuta alba. Cu se sa o curat? Este buna glicerina boraxata? Si... de la ce s-o fi facut asa?
Va multumesc mult, sanatate multa!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MarikaStefan spune:

La multi ani Irina sa cresti mare si voinica!
Majoritatea copiilor fac albeata pe limba, este o ciuperca se ia din spital de la tetine, le mai da completare laptic sau ceai noaptea daca plang. trece cu glicerina boraxata, dar inainte inceraca se freci limba cu zahar pudra pusa pe un tifon, infasurat in jurul degetelui, si sa simti ca se desprinde albeata, apoi tamponat cu glicerina si lasat sa actioneze 2 ore, adica sa nu suga intre timp. Trece dupa 2-3 tamponari.

Sanatate,
Mari Kitti si bb Ionel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaR spune:

Sigur merge cu glicerina boraxata, dar iti invelesti degetul cu un pansament steril si il inmoi in glicerina apoi treci rapid si putin apasat peste limba. E neplacu, chiar o senzatie de voma dar... trebuie repetat de cateva ori pe zi.
Daca Irina are doar saptamani a facut de la laptic. Bebei au obiceiul sa isi opreasca in gurita laptic care ramane prea mult timp pe limba dupa ce adorm. Sau de la suzeta si biberoane. Culmea e ca baiatul meu nu a mai facut afte dupe ce am incetat sa-i mai oparesc bibiroanele si suzetele. Si-a creat singur imunizarea guritei.

Va pupam DanaR si Patric

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moana spune:

Si Mariuca mea a patit la fel la cateva saptamani. Si i-am dat cu glicerina cu stamicin (nu boraxata - asa mi-a zis doctorul) si i-a trecut in cateva zile (poate o saptamana). O alaptam la san si inainte de masa imi dadeam pe san cu glicerina pentru ca nu prea statea sa-i frec limba. Din cand in cand, cand o prindeam cu gurita deschisa, ii picuram cateva picaturi.

Moana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriella spune:

Eu nu cred ca e nevoie de glicerina cu stamicin,limbuta este incarcata de la lapte,nu este o ciuperca;incearca mai intai sa ii speli gurita cu apa fiarta si racita;pui pe deget o compresa sterila pe care o inmoi in apa si insisti mai mult pe limbuta,daca ti se pare ca nu merge, acelasi lucru il faci cu ceai de musetel,care este foarte eficient.. Multa sanatate si sa iti traiasca fetita!!
Mamica lui Jill!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Si noua dr. ne-a zis ca glicerina boraxata nu se da la bb asa mici, ci gicerina cu stamicin sau nistatin, boraxata peste 6 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicamariei spune:

draga mea, maria mea a patit la fel cand avea pana intr-o luna de viata. doctorita noastra mi-a dat sa ii fac ceai de musetel (o canita) in care sa pun o lingurita de bicarbonat de sodiu si sa amestec si din chestia asta sa ii dau inainte de masa cate o lingurita. gustul e salciu, ca cel al bicarbonatului de sodiu, bebelusa se stramba putin dar inghitea. cei mici oricum se stramba la orice gust nou, fie el si bun pentru noi. Peste cateva zile i-a trecut si de atunci nu a mai fost nevoie sa repet tratamentul.
Te pupam, Cristina si Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Nystatin suspensie orala de 3-4 ori pe zi.

Mergi la inceput