Copii mici, varste apropiate
Stefan are acusica 5 luni, Ioana 2 ani si 5 luni. Cand l-am adus pe bb acasa Ioana a fost bolnava de gelozie. A trebuit sa treaca aproximativ o luna ca sa revina la sentimente mai bune. :-))Bine, acum marea ei dragoste este tatanini, eu tot "tradatoare" am ramas :-)) , dar important este ca acum il iubeste mult pe pitic si piticul pe ea si-mi doresc ca relatia lor sa ramana asa frumoasa si curata toata viatza.
Parinti care aveti copii mici si de varste apropiate si....care n-aveti pe nimeni in preajma care sa va ajute....cum faceti fatza? Ce mai inventati?
Eu,spre exemplu, cand il alaptez pe Stefan ii mai spun Ioanei o poveste. Am introdus tv-ul :-(( de 2 saptamani. Ii iau casete cu desene animate de la biblioteca fiindca nu-mi plac desenele astea moderne care sunt sau urate si pline de violentza sau numai urate....
Cand bb este in toane bune il pun in scaunelul de masina, stam toti jos pe covor si mestesugarim una alta.
Din nefericire, de multe ori raman in pana de rabdare si idei. Mai ales de rabdare. Aveti retete?
Sanatate multa la toti.
anto
Raspunsuri
elena_ltd spune:
Retete pentru mai multa rabdare mi-ar trebui si mie. Idei ar mai fi cateva:
- Muzici peste muzici, de ascultat, de dansat. Dansam pana si Alunelul toti patru, cu bb in brate, evident, dar care se tine de mana celei mari, Oana.
- Oana deseneaza, coloreaza, face lego, chestii de-astea impreuna cu mine. Mihaita, la mine in brate, casca gura si ochii in plina incantare si delectare ca este langa sora-sa.
- cam aceeasi scena la masa toata familia, cu deosebirea ca bb sta in carucior.
- prelungesc cat mai mult posibil schimbatul pampersului la care Oana participa. Il intoarcem pe Mihai pe toate partile, radem de el si cu el, ii dam poponeata cu crema si tot asa. Mai trece timpul, iar ei mai au un prilej sa stea impreuna.
- Oana ii face freza lui Mihai cu o perie de bebelus, ii arata jucariile, ii spune poezii, ii canta, il invata engleza, bla bla bla.
- Ii asez in pat unul langa altul, iar Oana ii "citeste" din diverse carti.
- Umflu piscina de plaja (fara sa-i pun apa) in mijlocul sufrageriei si scenariul il las in seama Oanei. Abia ii mai scot de-acolo.
- Noi avem doua carucioare, desi Oana nu mai foloseste asa ceva. Cu toate astea, se urca adesea in unul dintre ele. Celalat ramane al lui Mihai. Fata in fata, din carucioare vecine, Oana tine discursuri, Mihai isi suge degetele printre zambete.
- Sub supravegherea mea, Oana il da in leagan pe bb, ii alege hainele etc.
Ar mai fi de spus, dar sunt chestii banale, cotidiane. Oricum, solutia salvatoare ramane pentru mine iesitul in parc. Cel mic doarme bine afara, iar despre Oana stiu ca va dormi bustean seara. Pe cat e posibil, ii tin afara.
P.S. Te asteptam la "Bebelusi de iunie-iulie 2003" de la "Interzis barbatilor" :)
Multa rabdare, putere si sanatate!
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
mamamariana spune:
O alta idee... nu stiu cat de buna e???
Cumpara-i un bb papusa si spune-i ca e si ea mamica si tre' sa aiba grija de bebele ei. Ii poti da hainute mai vechi de ale baietelui mai micute, scutecase, chiar si un pampers - doi. Cand e ora mesei, is a hrani si ea bebele ei, cand e de schimbat, ii schimbati pe amandoi... si asa mai departe.
Inca o solutie ar fi sa o implici si pe ea in cresterea lui Stefan, sa o rogi sa te ajute, sa o lauzi de fiecare data cand face ceva bun pentru fratiorul ei, sa povestesti si la prieteni/cunostinte ce mare noroc ai tu cu Ioana si cat de mult te ajuta si cat de tare isi iubeste fratiorul. Explica-i ca acu e mititel, dar peste un an, doi se vor juca impreuna, ca el e mic si neajutorat, va trebui sa il invatati impreuna sa vorbeasca, sa spuna si el poezii, sa mearga, sa stea in funduletz, etc.
Fetitele, mai ales sunt foarte usor de implicat chiar in treburile casnice. Gatiti impreuna, sunt convinsa ca are printre jucarii un set de oale/farfurii... Poate ca e prea micuta - nu imi dau seama exact... dar stiu ca in jurul varstei de 3 ani, ai cu cine te intelege si fetitele sunt tare ascultatoare si intelegatoare. Sau cel putin asa a fost a mea
cat a fost mititica (acu are 13 ani - cea mare).
Sanatate si imaginatie multa,
Mamamariana
antoioana spune:
Va multumesc mult fetelor. Sunteti niste dragutze!Incerc sa bag la cap tot ce mi-ati spus si mai ales sa pun in practica :-)).
Mariana, cred ca e tare buna ideea cu papusica bebe, chiar avem una care sta degeaba prin casa. Am s-o pun in functiune :-)).
Elena, cam cand si cat stai tu pe afara cu copiii? Da, e foarte sanatos pentru ei si e bine si pentru tine, da parca de cand a venit iarna si tre sa-i infofolesc pe-amandoi, m-au cam lasat puterile.
:-(( Trebuie sa ma mobilizez din nou.
Oricum, va mai tin la curent cu ce facem si daca va mai vine vreo idee, repede scrieti-o ca s-o afle si altii :-)).
Sanatate multa!
anto
anna maria spune:
Buna,tuturor!Eu am o fetita de 1 an si 2 luni,inca o alaptez,dar mosul mi-a adus cadou inca un bebe.Sunt insarcinata in 3-4 saptamini si deja ma gindesc si eu la aceleasi probleme:diferenta prea mica intre ei,gelozia,cum am sa ma descurc,etc.Dar se pare ca mai gasesc si eu cite un sfat.Va multumesc!
anamaria
tinatache spune:
ne alaturam si noi mamicilor cu 2 bebei mici: Andra are 1 an si 9 luni, Patrick are aproape 3 sapt. Cand am ajuns cu bebe acasa aveam in geanta un urs mare de plush pt Andra si i-am spus ca e de la bb. Noi tot zicem ca mare lucru nu intelege, insa cand plange bb ea aduce o sticla de-a lui si incearca sa-i dea de papa, ca a vazut ca asa facem noi, il leagana, se bucura cand il vede, dar nu prea ii place cand unul din noi il tinem in brate exact cand ea are chef de joaca si ne arata sa punem bb inapoi in patutul lui si sa ne jucam cu ea:)) Din pacate sfaturi nu prea pot da ca inca suntem si noi la inceput, dar am notat tot ce-ati scris voi. Pupici si sarbatori fericite, cate au mai ramas!
Un An Nou Fericit!