Branza topita

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Eu ii dau cascaval tip Rucar sau Dalia, dar am inceput dupa varsta de 1 an, pentru ca e totusi destul de inecacios, iar Anca nu avea maselute cu care sa mestece.
Ne-a mai placut foarte mult (mai mult noua decat ei) branza Mozzarela- Santa Lucia (de la Metro), Anca nu se omoara prea mult dupa ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zizee spune:

pentru copiii care nu prea beau lapte e indicat sa li se dea cascaval de tip emmenthal - are cea mai mare concentratie de claciu: 30 g de emmenthal ekivaleaza cu 250 ml de lapte. de obicei introdus in mincare: paste, orez si kiar legume e foarte apreciat de pitici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zizee spune:

ps - vilma, incercati si ricotta, tot de la santa lucia, seamana teribil cu urda pe care o mincam in tara cind eram mica... a propos de brinzeturile albe: sint mult mai sarace in calciu decit cele galbene...asa ca mai bine continuati cu cascavaluri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orzu irina spune:

am o prietena care are un bb de 11 luni si mananca cate un cub de branzica in fiecare zi. Va pup.

orzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Poti sa-i dai linistita. Si eu ii dadeam lui Andrei cand era de 10 -11 luni , ii placea teribil de mult si am intrebat-o pe pediatra daca e O.K. iar ea a spus ca da.
Multa sanatate!
Laura, mama lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns July spune:

Fetita mea mananca de la 8 luni in combinatie cu rosii.

July si Teodora-Cristiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura-Dimitrakis spune:

Draga Miruna,
nu o sa spun eu "nu, sa nu-i mai dai!". Eu spun doar ce fac eu iar tu...vei alege dintre toate parerile. Oricum, a mea este "contra" branzei topite! Ai citit cati aditivi alimentari contine branza topita??! Eu am prieteni in lumea medicala - sotul meu este si el medic - care nu recomanda acest aliment nici maturilor.... De altfel, in strainatate cu greu gasesti branza topita. Sau, sa nu generalizez...(ca nu am fost prin toata lumea ca sa stiu ) in Grecia - tara sotului meu, eu nu am vazut branza topita.
Sincer, imi place de mor branza topita.... si mananc uneori fara sa ma vada "doctorul "... dar, nu i-as da si copilului meu ce are acum doar 7 luni. Mai ales ca.... ce stiu ei ce este gustos la varsta aceasta ???
Laura si bebe Dimitrakis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Intr-adevar branza topita nu este intocmai sanatoasa. Eu nu-i dau lui Cristi, dar, am gasit pe forum o reteta pe care am salvat-o si pe care am de gand s-o fac intr-o buna zi. Mi se pare inofensiva. Poate o incercati si voi.

Branza topita

500g branza dulce
un pachet unt
o lingurita bicarbonat
branza rasa de oaie pentru a fi sarata

Se framanta toate foarte bine si apoi se lasa o ora la crescut. Se fierbe pe baie de aburi amestecand continuu. Se lasa sa se racoreasca si se pune in cutii.

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jade spune:

dr.nostru e de parere ca ar fi bine sa-i dau branza topita cat mai tarziu (Andrei are 1 an). si eu am citit ca are in compozitie gramada de aditivi.
Mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nick51 spune:

Cand avea Andrei vreo 3 luni soacra-mea i-a pus pe buze putina branza topita(era in stare sa-i dea mancare de cand s-a nascut) si i-am spus pediatrei care a zis "doamne fereste, eu nu recomand branza topita nici la copii mari, dar la sugari..." Asa ca...

Mergi la inceput