Branza topita
Raspunsuri - Pagina 2
vilma spune:
Eu ii dau cascaval tip Rucar sau Dalia, dar am inceput dupa varsta de 1 an, pentru ca e totusi destul de inecacios, iar Anca nu avea maselute cu care sa mestece.
Ne-a mai placut foarte mult (mai mult noua decat ei) branza Mozzarela- Santa Lucia (de la Metro), Anca nu se omoara prea mult dupa ea.
zizee spune:
pentru copiii care nu prea beau lapte e indicat sa li se dea cascaval de tip emmenthal - are cea mai mare concentratie de claciu: 30 g de emmenthal ekivaleaza cu 250 ml de lapte. de obicei introdus in mincare: paste, orez si kiar legume e foarte apreciat de pitici.
zizee spune:
ps - vilma, incercati si ricotta, tot de la santa lucia, seamana teribil cu urda pe care o mincam in tara cind eram mica... a propos de brinzeturile albe: sint mult mai sarace in calciu decit cele galbene...asa ca mai bine continuati cu cascavaluri
orzu irina spune:
am o prietena care are un bb de 11 luni si mananca cate un cub de branzica in fiecare zi. Va pup.
orzu
tlaura spune:
Poti sa-i dai linistita. Si eu ii dadeam lui Andrei cand era de 10 -11 luni , ii placea teribil de mult si am intrebat-o pe pediatra daca e O.K. iar ea a spus ca da.
Multa sanatate!
Laura, mama lui Andrei
laura-Dimitrakis spune:
Draga Miruna,
nu o sa spun eu "nu, sa nu-i mai dai!". Eu spun doar ce fac eu iar tu...vei alege dintre toate parerile. Oricum, a mea este "contra" branzei topite! Ai citit cati aditivi alimentari contine branza topita??! Eu am prieteni in lumea medicala - sotul meu este si el medic - care nu recomanda acest aliment nici maturilor.... De altfel, in strainatate cu greu gasesti branza topita. Sau, sa nu generalizez...(ca nu am fost prin toata lumea ca sa stiu
) in Grecia - tara sotului meu, eu nu am vazut branza topita.
Sincer, imi place de mor branza topita.... si mananc uneori fara sa ma vada "doctorul "... dar, nu i-as da si copilului meu ce are acum doar 7 luni. Mai ales ca.... ce stiu ei ce este gustos la varsta aceasta ???
Laura si bebe Dimitrakis.
she_wolf spune:
Intr-adevar branza topita nu este intocmai sanatoasa. Eu nu-i dau lui Cristi, dar, am gasit pe forum o reteta pe care am salvat-o si pe care am de gand s-o fac intr-o buna zi. Mi se pare inofensiva. Poate o incercati si voi. ![]()
Branza topita
500g branza dulce
un pachet unt
o lingurita bicarbonat
branza rasa de oaie pentru a fi sarata
Se framanta toate foarte bine si apoi se lasa o ora la crescut. Se fierbe pe baie de aburi amestecand continuu. Se lasa sa se racoreasca si se pune in cutii.
Claudia
jade spune:
dr.nostru e de parere ca ar fi bine sa-i dau branza topita cat mai tarziu (Andrei are 1 an). si eu am citit ca are in compozitie gramada de aditivi.
Mada
nick51 spune:
Cand avea Andrei vreo 3 luni soacra-mea i-a pus pe buze putina branza topita(era in stare sa-i dea mancare de cand s-a nascut) si i-am spus pediatrei care a zis "doamne fereste, eu nu recomand branza topita nici la copii mari, dar la sugari..." Asa ca...

Teodora-Cristiana