De unde e rupta bataia ?

De unde e rupta bataia ? | Autor: Antigona

Link direct la acest mesaj

Buna,

Va scriu pentru a va intreba cum trebuie sa reactionez la instinctele "agresive" ale fetitei mele de 1 an si 8 luni, care cum o vede pe fetita vecinilor, in varsta de 1 an si o luna, imediat o impinge sau ii trage cateva palme peste cap. Am incercat cu vorba buna, cu vorba rastita, cu tacerea, chiar i-am dat si cateva la fundulet, dar fara nici un rezultat. Pe site-ul http://www.babycenter.com/refcap/toddler/toddlerbehavior/11550.html am citit ca trebuie sa o pui pe scaun intr-un fel de time-out, dar bineinteles ca nu rezista sa stea linistita nici un minut intr-un loc.
Sunt deschisa la orice sugestii.

Multumesc,
Antigona

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Eu nu sut deacord cu palmele la fundulet... defapt nu sunt deacord cu agresivitatea in jurul copiilor. De ce? Ei sunt mici... nu pricep mare lucru, ueori sint gelosi si reactoineaza exact nu ne vad pe noi cei mari din jurul lor. Am aplicat metoda stat jos pe mocheta si explicat de ce nu este bine sa faca asa. Cu toate ca Julian are numai un an si 3 saptamani de cate ori face ceva rau sta in picioare in fata mea si se uita fix in ochi mei ... nu rade nu zambeste nu are nici o expresie. La inceput metoda cu sezutul si discutatul a fost cam cu lacrimi din partea lui dar cu toate astea l-am asezat la loc in fun frumos si calm si am continuat cu predica. L-am lasat chiar sa planga vreo 5 minute acolo in fund... acuma nu mai ridica mana la mine sau la alti copii... si nici nu se apropie de locurile unde stie ca il cert (boxe mari, ecranul la TV, masina de spalat vase, aragaz). Incerca si tu metoda cu asezatul si discutatul iti spun din experienta ca functioneaza. Fi calma si nu tipa sau nu o lovi cu rabdare totul se rezolva.
Gabbriela & Julian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

draga gabriela,ma bucur ca am gasit mesajul tau,Marc are 1 an si doua saptamani,la fel ca julian al tu si poznasi cred ca sunt amandoi la fel.Marc ma termina!!!
cam de la un an sau putin inainte s.a schimbat total..si inainte face pozne slava Domnului dar era altfel..adica la 10 luni imi stingea calculatorul si imi aprindea becul in oki cu telecomanda dimineata la 6 si alte mii de pozne,dar oricum era o papusa..acum pur si simplu s.a transformat intr.un monstrulet plin de crize de nervi si toane,mofturi si mofturei de nu.l mai recunosc!!!
si faza e ca acum sunt sigura ca intelege ce e voie si ce nu e voie,de exemplu vrea sa sparga geamul de la balcon si ii zic de cateva ori Marc,NU! ok,se incrunta,se milogeste dar nu face..cum am iesit din camera sau am intors capul se izbeste iar in geam cu premergatorul sau il "bate" cu ce apuca..faza e ca e extrem e puternic,ieri mi.a scos dulapul din baie de sub chiuveta pe care eu abia il misc!!!!,rastoarna un cuier enorm,cosuri de gunoi,...si a inceput sa faca niste crize de nervi..in premergator ..se da cu fundul..saree in sus urland la cea mai mica chestie care il irita..ex nu il las sa manance din cosul de gunoi sau sa se joace cu cutitul...
faza cea mai naspa este ca ma CIUPESTE SI MA ZGARIE,dar tare..la cata forta are am fata plina de semne,lui andre.tat.su ii da sangele pe nas cand il "mangaie" marc
stie ca nu e bine,ca nu e voie dar o face la nervi,ma trage de par de.mi dau lacrimile si ma zgarie si i.am mai dat de vreo doua ori peste manuta cand ma doare prea tare..el crede ca ma joc,ca mai mult il mangai doar si rade de se prapadeste

o sa incerc si eu metoda cu mocheta,sper sa mearga ca altfel il vad pe zi ce trece cum i se schimba personalitatea,are atata vointa si vrea sa se impuna pur si simplu,nu zic ca nu.mi pare bine,dar sa n.o mai faca in halul asta cu mine si cu tati

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarikaStefan spune:

Buna Antigona,
Daca fetita ta se manifesta asa numai in prezenta fetitei din vecin este clar ca este vorba de gelozie, isi simte pozitia periclitata. Poate nu ai dat seama si la un moment dat ai dat atentie prea multa (dupa perceptia ei) acelei fetite. se intampla des. Asa patea fetita mea cu o vecinica, de o varsta cu ea. Si tot pe la 1 an jumate, iar acum la 10 ani sunt prietene de nedespartit.
O mamica cu o fetita de 1 an si 8 luni l-a luat pe bb al meu de 5 luni in brate, si a incasat de la fie-sa doua palmute de nu s-a vazut.

Trebuie sa stati de vorba, cu bataia nu rezolv ci mai rau inradacinezi gelozia si sentimentul de frustrare.

mari si Kitti & bb Ionel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamarchezi spune:

Si eu cred ca e vorba de gelozie pentru ca si Cristi a avut cu anumiti copii gesturi de genul asta.Cu bataia la varsta asta nu rezolvi nimic desi stiu ca nu au voie sa faca ceva ei fac si daca ia o palma la fund nu fac legatura ca asta e un mod de a-i interzice sa mai faca. Si Cristi e foarte agresiv de felul lui si foarte nervos ...a luat nu doar o palma la fund dar degeaba el rade si face tot ca el ,cu vorba buna nici atat nu merge asa ca nu stiu ce ar putea sa mearga ...mai asteptam sa mai creasca si poate vom gasi atunci o alta solutie.
Deocamdata ma lupt cu crizele lui de vervi care sunt foarte dese de ajunge sa se loveasca singur cu capul de ce apuca si de ce il iei de acolo el se duce din nou si se loveste mai departe.
Medicul lui mi-a recomandat romergan cateva zile dar nici asta nu a avut efect si mie teama ca intr-un moment de neatentie al meu cine stie de ce se va lovi cu capul si cine stie ce va mai pati.
De batut copii e la ordinea zilei dar cu asta ma mai descurc ...il iau de acolo si-i distrag atentia cu altceva si vad ca merge cel putin un timp, ca o ia de la capat .
Daca gasesti vreo solutie sa il faci sa inteleaga anunta-ne si pe noi.

OANA si CRISTI

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=oanamarchezi

Mergi la inceput