despre AUGMENTIN

despre AUGMENTIN | Autor: moana

Link direct la acest mesaj

Fetita mea de aproape 1 an a facut o viroza "de primavara" (exprimarea doctorului), adica o forma mai usoara - asta e a treia zi si a facut doar febra (39 grade) pana acum si putini muci. Doctorul mi-a zis sa-i dau augmentin. Voi cei stiti de acest medicament? Eu stiu ca e un antibiotic destul de puternic si nu prea imi vine sa-i dau daca nu e absolut necesar. Mai ales ca m-am uitat si pe prospect si e indicat in cazul a diverse infectii bacteriene, ceea ce nu e cazul cand e vorba de o viroza.

Moana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alssa spune:

La viroza antibiotic ? Nu prea cred. Daca se ingroasa gluma si incepe sa tuseasca sau alte chestii d-astea, se da antibiotic preventiv sa nu coboare la plamini. Din pacate, asa se intimpla la cei mici, acu zici ca n-are decit o forma usoara, acu pneumonie :( Cunosc personal pe cineva care a patit faza asta saptamina trecuta. Asa ca sfatul meu este sa stai cu ochii pe ea, Vitamina C in fiecare zi, antitermicele de rigoare si ai grija la cel mai mic semn de tuse sau ricaiala pe git s-o consulte medicul.
Din experienta personala: daca ii poti da si vrea, suc de morcov (indoit cu suc de mar sau putzintica apa), vreo 50-100 ml pe zi... este AUR CURAT.

Alssa si Clara (1 an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Sunt medici si medici. Eu m-am mai plans pe forum ca baietelului meu (5 ani) i s-a prescris Unasyn (antibiotic f.f. puternic) pentru un rosu in gat. Eu nu i-am dat, m-am dus la alt medic si mi-a dat Eritromicina. Problema s-a rezolvat. Constat, insa, ca toti medicii prescriu antibiotice chiar daca infectia este virala. Eu nu sunt medic, dar din ce am citit stiu ca la infectiile virale nu se administreaza antibiotic.
Baietelul meu nu suporta Augmnetinul. O singura data i-am dat si a varsat. Dupa aceea nici nu am mai incercat.
Sanatate multa!
Aurora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Baietelul meu a luat augmentin in pneumonie, e un antibiotic foarte tare. Nu cred ca intr-o viroza isi are locul, si mai ales la un copil asa de mic (al meu avea 6 ani). De fapt cand al meu a avut o viroza, nasoala de tot cu 40 febra, nu i-au dat nimic si a zacut asa 5 zile. Pana la urma am ajuns la spital unde in afara de perfuzii si antitermice nu i-au dat absolut nimic, desi poate in cazul asta se cerea totusi ceva. Sunt si eu de parere sa mai consulti un medic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margot spune:

Din cate stiu eu Augmentinul este un antibiotic f puternic si se da de obicei pentru infectii bacteriene, si in 90% din cazuri da candida
(asta o spun si din proprie experienta).De la pediatra mea mai stiu ca un antibiotic odata dat a doua oara nu-si mai face efectul, Doamne fereste de ceva mai grav si chiar sa trebuiasa antibiotic.
Parerea mea este sa nu-i dai, vezi cum mai evolueaza si daca trebuie antibiotic si ti-e frica sa nu coboare mai jos incepe cu ceva usor gen Ospamox , Ospexin.
Multa sanatate.
Margot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara26 spune:

DRAGA MOANA ,acum 2 saptamani a racit si Mara mea( 1AN).PT.febra i-am dat EFERALGAN,fiola Algocalmin(10 pic.),ceai de tei si cimbrisor .Daca nu tuseste si ii scade febra nu ai motiv sa-i dai antibi.Daca totusi e necesar dai ceva usor Ospamox.Sanatate la puiut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moana spune:

Pentru Mara 26

Si cat timp l-a tinut febra?

moana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rosey spune:

daca e viroza, nu ii da decat antitermice, ceai si vitamina C. daca nu ii trece in 2-3 zile, sau nu se amelioreaza macar, da-i, asa cum zic si fetele ceva usor. eu, de ex, i-am dat trimetropin- sau asa ceva, e acelasi lucru ca si biseptolul- . e ff important, de ex, daca gatul e doar rosu, sau are amigdalele inflamate. in al 2lea caz sunt necesare antibiotice. altfel, s-ar putea sa ii treaca si fara.
multa sanatate!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Si mie mi-a dat dr Augmentin.A facut febra 40 si nu ii scadea febra.Avea rosu in gat si vomita tot ce manca sau bea.Deobicei pt ceva mai usor imi dadea ampicilina.Cred ca dr mea nu exafereaza.De data aceaasta a fost rau.Problema e ca fetitei nu-i place gustul augmentinului si ma chinui sa-i dau.Celelalte siropele le ia fara probleme pt ca ii place gustul.

Gabi.

Mergi la inceput