Ceai

Ceai | Autor: crisotexa

Link direct la acest mesaj

Ma cam framanta o intrebare si in sfarsit mi-a venit mareata idee sa ma sfatuiesc cu voi.

Puiul meu are cinci luni si pana acum mancam doar lapte praf Morinaga, cereale, suc de fructe si piure de fructe (de ieri chiar, intrucat am mai incercat acum vreo doua saptamani si nu vroia de nici o culoare). L-am alaptat patru luni si jumatate, doua numai tzitzica si doua si jumatate mixt.
Ceai nu i-am dat decat foarte putin cand era mai mic si avea colici insa nu se omora dupa el si dupa cateva tentative, am renuntat.
Ma tot gandesc daca fac bine nedandui ceai insa pur si simplu nu stiu cand sa o fac, avand in vedere ca nu l-am obisnuit. Nu mi se intampla sa planga si sa nu stiu ce are, ca sa zic ca ar plange de sete.

Voi ce ma sfatuiti?

Pupa Crisa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Crisa, nici noi nu prea foloseam ceai, insa de cand cu diversificarea, am inceput sa-i dau apa plata fiarta, pt ca am citit ca bb are nevoie. II fac zilnic un biberon, si incerc sa-i dau putin dupa fiecare masa, ca sa-si spele gurita (mai ales dupa fructe ca au zahar), iar in timpul zilei o mai "incerc" sa vad daca vrea. Daca nu vrea, inseamna ca n-are nevoie. Oricum, bea max 20 ml, da' eu ii fac zilnic "just in case". Asa scrie si prin carti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Eu ii dau ceai Milupa de musetel si de fructe...Il primeste foarte bine...

_Ella & Emma

http://www.emmaandreea.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns renisor spune:

Ce suc de fructe bea bebe tau? Si cit bea? Daca ai inceput cu piure e bine sa bea ceva lichid dupa.Daca nu vrea ceai incearca pur si simplu cu apa.
Noi bem ceai de molura( cred ca fenul i se mai zice) fara zahar de la 3 saptamini.A fost bun pt colici.Si-l bea cu placere si acum.Ii pregatesc de doua ori pe zi si cind se trezeste sau dupa mancare bea putin.
dar cel mai bine e sa o intrebi pe pediatra.

renata & vanessa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

puiul meu,Marc,a facut aceleasi mofturi la ceai si am renuntat si eu dupa cateva incercari,ii dadeam suc de fructe (hipp,alete,bebivita)nici apa nu voia sa bea pana la 7-8 luni.
Rezultat?marc are acum un an si daca a baut un litru jumate de ceai,il mai pacalesc cu apa dupa masa,cateva lingurite sau noaptea cu putin suc de aroma.
si totul e ok...

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Nici noi nu ne omoram cu ceaiurile. Ii fac doar din cand in cand ceai de chimen cu anason; sunt aromate si bune la gust. Dar Andrei bea apa in permanenta, asa l-am invatat, pentru ca e bine sa se hidrateze.
Cu drag,
Laura, mama lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara26 spune:

Daca ai gasi Baby Drink sau SEdi Bimbi la Farmacie incearca-le.Noi asta foloseam.Nu-i da apa daca se poate.Suc de fructe facut in casa ai incercat?la toata lumea !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

Dragele mele,

Suc bfacut in casa, la storcator, ii dau de la trei luni si zece zile. Pana acum i-am dat de mar si de morcov. Sucul de mar il bea cu mare placere (cam cate 50-60 ml i-am dat, el oricum ar bea mai mult insa am inteles ca nu-i bine). Dupa cel de morcovi nu se omoara asa ca il mai combin din cand in cand cu cel de mar. Sucul de portocale am zis sa-l las dupa sase luni, cu toate ca pediatrul lui imi spusese sa-i dau inca de la trei luni.

Probabil ca o sa incerc si eu sa-i dau ceai cand se trezeste si dupa masa, mi se pare o idee buna.

Pupa Crisa si mai astept pareri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

Ceaiul il incalziti un pic sau il dati la temperatura camerei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

pana pe la 5 luni i.am incalzit putin lichidele,apoi ,incet incet i.am dat de pe masa si nu are nimic copilul,prefera asa,ba chiar si cate o gurita de inghetata(putin pe varful linguritei)..cand e frig afara si mi se pare chiar rece cand gust le tin un pic la incalzit,dar nu le..incalzesc.Si mancarea(in afara de ciorbita)tot asa i.o dau,direct din borcanel sau putin dezmortita si pana saptamana trecuta la 1 an,cand l.a racit soacra.mea n.a facut niciodata rosu in gat,sau sa tuseasca,sa raguseasca.. .
cred ca e mult mai bine asa,am vazut copii carora li s.a incazit mereu si chiar si la 5-6 ani nu pot sa bea de pe masa ca ragusesc pe loc.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosa spune:

Eu am doi si nici unul nu a baut ceai, il aruncau cit colo. Aici sigur seamana cu mine ! Da-i alte lichide, suc si apa. Si eu stiam - din vasta experienta a soacrei- ca trebuie sa dau ceai copilului, asa ca l-am intrebat pe pediatru. S-a uitat omul la mine cam strimb..atunci mi-a trecut si mie.

Mergi la inceput