Sfaturi pentru drum lung
Dragelor,
Sunt mamica unui baietel de cinci luni, pe nume Tudor. De revelion vrem sa plecam in Slovenia impreuna cu Tudor si cu bunicii. Drumul este cam de 1300 km pe care il vom parcurge in doua zile. Intrebarea mea e ce trebuie neaparat sa iau la mine. M-am cam gandit eu ce, am si doua experiente cu iesire la munte de cate doua zile, insa ma gandesc ca poate imi scapa ceva (la medicamente ma gandesc in primul rand). O sa-l intreb si pe doctor insa experienta voastra conteaza mult pentru mine.
Pupa Crisa
Raspunsuri
Gabbriela spune:
In primul rand medicamente si mancare la bb, daca folosesti formula apa multa, si formula din belsug. Cateva sticle pentru prepararea formulei si daca ai ceva dispozitiv sa incalzesti apa. Daca el papa numai piept inca, totul este mai usor. Daca ai inceput diversificarea ia cu tine mancarea lui preferata. Cateva jucari noi si cateva jucari preferate de el. Foarte mult m-a ajutat pe mine un iepurash (preferatul lui) care are cateva bile in el... se juca cu el si cand vroia sa doarma il arunca la mine si eu il scuturam de ii sareu urechile tot sus. Aproximativ 5 minute de scuturat la iepure si Julian adormea. Mergeti cu masina, corect? Haine multe de schimb si o paturica. Si nervi de otel daca la bb tau nu ii place plimbat sau nu stie sa doarma decat in patul lui. Aaaa ia cu tine un termometru pentru orice eventualitate... ceva medicamente pentru dureri de dinti (nu poti sti cand il apuca), ceva ce scate febra... pentru nasuc infundat ceva si can asta este tot. Calatorie placuta si distractie mare.
Gabbriela & Julian 
crisotexa spune:
Mersi Gabriela pentru sfaturi. La durere de dinti chiar nu ma gandisem si avand in vedere ca avem cinci luni si ne cam balosim, cine stie ce surprize vom avea.
De plecat plecam cu masina si tzitzica nu mai are mami. Intradevar folosim un incakzitor care are si ceva de atasat pentru a-l folosi si la bricheta de la masina, care ne-a ajutat mult pana acum (si in deplasari si acasa).
Pupa Crisa si mai astept sugestii
qsar spune:
Si noi an circulat destul de mult cu Dinu... mi-au fost foarte folositoare cateva prosopele de bumbac pentru pus sub copil pe scaunelul de masina (cosulet) deoarece daca sta cateva ore in el, transpira. Eventual un termos pentru o portie de laptic (numai apa, evident) si o gentuta izoterma pentru o portie de mancarica.
Drum bun si sarbatori fericite!
Q (Gabriela)