sarcina extrauterian

sarcina extrauterian | Autor: Ramona1

Link direct la acest mesaj

As avea si eu o intrebare. In cazul unei sarcini extrauterineeste posibil ca aceasta sa nu fie detectata la analiza de HCG a sangelui?

Daca am avut dureri si acestea au incetat dupa o saptamana este totusi posibil sa fie o sarcina extrauterina?

Ce valabilitate au testele normale de sarcina pentru sarcina extrauterina?

Multumesc

ramona

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Initial creeata de Ramona1

As avea si eu o intrebare. In cazul unei sarcini extrauterineeste posibil ca aceasta sa nu fie detectata la analiza de HCG a sangelui?

Daca am avut dureri si acestea au incetat dupa o saptamana este totusi posibil sa fie o sarcina extrauterina?

Ce valabilitate au testele normale de sarcina pentru sarcina extrauterina?

Multumesc

ramona

Sunt de fapt trei intrebari, nu una.

1. dozarea HCG in sange va detecta prezenta hormonului, chiar daca nivelurile acestuia sunt mici, deci sarcina va fi intotdeauna depistata.

2. pot exista dureri tranzitorii in evolutia unei sarcini extrauterine. Deci cele descrise de tine fac posibila, dar putin probabila, o sarcina extrauterina.

3. in general la 15-20 zile dupa fecundatie (adica in momentul cand trebuia sa vina menstruatia si cateva zile dupa) testele de sarcina ies "slab pozitive" in extrauterine (linia ce indica sarcina se coloreaza slab). Nu este insa o regula absoluta.

Daca menstruatia intarzie si exista dureri in zona de jos a abdomenului, intr-o parte sau alta, trebuie mers la ginecolog, indifent daca exista sau nu alte semne de inceput de sarcina (greturi, varsaturi, somnolenta, oboseala, sani intariti si/sau durerosi, intensificarea coloratiei mameloanelor). Daca aceste semne exista, sau testul de sarcina este pozitiv, examenul ginecologic trebuie efectuat de urgenta!

Mergi la inceput