Rosul unghiilor

Rosul unghiilor | Autor: Sobo

Link direct la acest mesaj

Puiul meu are oproape 2 ani( in 11 decembrie ) si de cateva saptamani isi roade unghiutele.
Nu stiu de ce, deoarece nu si-a supt degetul cand era mai micut. Pana la un an a avut suzeta.
Am incercat cateva zile sa nu-l bag in seama ci doar sa-i distrag atentia, in speranta ca este ceva temporar si ca va renunta el daca nu fac caz prea mare, insa e tot mai insistent.
Daca l-am certat, a bagat mana mai adanc in gura facandu-mi in ciuda, deci am vazut ca nu merge.
Acum daca-i atrag atentia cu blandete, sau ii dau ceva sa se joace scoate manuta.
Mama zice ca se poate sa fie o lipsa de calciu de aici si dorinta asta a lui.
Va rog sa ne "help-uiti" si pe noi.

Sobo si BB Dragos

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Ioana mea si-a ros si ea unghiile o perioada, insa era mai mare decat baietelul tau... I-am explicat ca nu e bine sa le roada, ca isi strica unghiutele si cand va fi mare nu va putea sa aiba o manichiura frumoasa. Asta a deranjat-o cel mai tare si a convins-o sa nu si le mai roada. Ca treaba cu microbii nu a mers. Nu stiu cum sa procedezi la un baietel. Si nici nu cred ca are vreo legatura cu lipsa de calciu, dar pentru linistea ta, controleaza-l. Daca totusi merge cu pacalitul si cu jucaria, continua asa.
La multi ani! pentru 11 decembrie.
Numai bine,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelam spune:

Si Andrei isi roade unghiile. Am descoperit lucrul asta atunci cand am observat ca de ceva timp nu-i mai taiasem unghiile si totusi nu cresteau. De vazut nu-l vazusem, asa ca am inceput sa-l urmaresc sa vad cand si de ce le roade.
Si l-am prins. In general le roade atunci cand deseneaza.
L-am certat si i-am explicat ca nu-i frumos si nici sanatos.
Am incercat sa aflu de ce le roade si mi-a spus ca din cauza ca-l deranjeaza ca se agata, dar bineinteles ca m-a mintit ca doar nu-i las unghiile mari ca sa-l agate.
Mi-a recomandat cineva nu stiu ce solutie care cica s-ar gasi pe la farmacie...amara...cu care sa-i dau pe unghii. Dar nu stiu ce sa fac.

(5 ani si 9 luni)

Mergi la inceput