Puiul meu are oproape 2 ani( in 11 decembrie ) si de cateva saptamani isi roade unghiutele.
Nu stiu de ce, deoarece nu si-a supt degetul cand era mai micut. Pana la un an a avut suzeta.
Am incercat cateva zile sa nu-l bag in seama ci doar sa-i distrag atentia, in speranta ca este ceva temporar si ca va renunta el daca nu fac caz prea mare, insa e tot mai insistent.
Daca l-am certat, a bagat mana mai adanc in gura facandu-mi in ciuda, deci am vazut ca nu merge.
Acum daca-i atrag atentia cu blandete, sau ii dau ceva sa se joace scoate manuta.
Mama zice ca se poate sa fie o lipsa de calciu de aici si dorinta asta a lui.
Va rog sa ne "help-uiti" si pe noi.
Sobo si BB Dragos
Ioana mea si-a ros si ea unghiile o perioada, insa era mai mare decat baietelul tau... I-am explicat ca nu e bine sa le roada, ca isi strica unghiutele si cand va fi mare nu va putea sa aiba o manichiura frumoasa. Asta a deranjat-o cel mai tare si a convins-o sa nu si le mai roada. Ca treaba cu microbii nu a mers. Nu stiu cum sa procedezi la un baietel. Si nici nu cred ca are vreo legatura cu lipsa de calciu, dar pentru linistea ta, controleaza-l. Daca totusi merge cu pacalitul si cu jucaria, continua asa.
La multi ani! pentru 11 decembrie.
Numai bine,
Mamamariana
Si Andrei isi roade unghiile. Am descoperit lucrul asta atunci cand am observat ca de ceva timp nu-i mai taiasem unghiile si totusi nu cresteau. De vazut nu-l vazusem, asa ca am inceput sa-l urmaresc sa vad cand si de ce le roade.
Si l-am prins. In general le roade atunci cand deseneaza.
L-am certat si i-am explicat ca nu-i frumos si nici sanatos.
Am incercat sa aflu de ce le roade si mi-a spus ca din cauza ca-l deranjeaza ca se agata, dar bineinteles ca m-a mintit ca doar nu-i las unghiile mari ca sa-l agate.
Mi-a recomandat cineva nu stiu ce solutie care cica s-ar gasi pe la farmacie...amara...cu care sa-i dau pe unghii. Dar nu stiu ce sa fac.
(5 ani si 9 luni)