La ce varsta v-ati botezat copiii?
Raspunsuri - Pagina 5
bAly spune:
quote:
Originally posted by iuliana
La 2 luni si 3 saptamini.
Garo, eu stiu ca numai la cununia civila nasii trebuie sa fie cununati religios. La noi poate boteza chiar si numai o persoana si chiar necasatorita.
Gabriella, de ce nu intrebi tu la biserica de conditiile pe care tre' s ale indeplineasca nasii, daca exista asa conditii.
Am vazut ca obiceiurile difera in zonele tarii.
http://community.webshots.com/user/emma_ana
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
Noi am botezat-o pe Andreea la 8 saptamini.
Iuliana ai perfecta dreptate in ceea ce priveste nasii. Intr-adevar Garo poate boteza ea copilu, dar sa fie doar ea nasa, Altfel daca si sotul ei se declara nas, atunci intre ea si sot, din punctul de vedere al biserii , va aparea o legatura similara celei dintre frati (nu stiu daca e comparatia destul de bine aleasa, dar sper sa intelegeti). In orice caz, ca sa fiu mai explicita, am sa va dau un explemplu mai concret.
Claudiu, sotul meu, cand eram noi prieteni a botezat un baietel. Eu am fost cu el, dar doar l-am insotit, nu am avut nici un rol de nas. In cazul in care am fi botezat impreuna noi astazi nu am mai fi putut fi cununati.
Sper ca ati inteles, daca nu promit sa ma documentez si vin cu date mai precise.
Alina si Andreea cea nazdravana
Gabbriela spune:
quote:
Originally posted by Garofitzaquote:
Originally posted by Gabbriela
Mie imi este cam rusine... Julian are un an si nu l-am botezat inca. Sa nu crede-ti ca suntem inpotriva botezului... din contra... ne-am dori mult sa il putem boteza... am avut si o incercare esuata din pacate. Sa va povestesc mai bine cum a fost treaba. Cand Julian avea 3 luni am facut programare la bisierica sa mergem la botez. Nasi copilului au vrut ei sa ii cumpere hainute si au venit cu un costum de bb care avea: pantaloni la dunga, camasa la dunga, sacou, vestuta, papion, toate din poliester din pacate. Nu am comentat nimic... am imbracat copilul si am plecat la biserica. A inceput sa tipe micutul imediat ce l-am terminat de imbracat de ziceai ca am pus cine stie ce pe el. Mergeam cu masina si nasul a ratacit drumul la biserica. Atat a plans copilul de a inceput sa vomite ce a mancat cu o ora inainte... si toata pielea era bubite si rosie. Sotul enervat a zis: "Dai jos dragiile alea de haine"... prin urmare in mijlocul traficului am luat copilul in brate si am inceput sa il dezbrac... cand bb a ramas in tricou numai s-a oprit din plans si sa linistit. Tot sotul meu a fost cu ideea ca este mai bine sa ne intoarcem acasa... eram deja in intarziere la botez cu 30 min. Am mers acasa si bubitele au mai tinut inca 2 ore.. timp in care am primit un telefon de la asa supusi nasi ai bb. Au tipat pe mine la tel ca sunt eu devina ca nu l-am invatat poe copoil si cu alte haine... numai cu cele din bumbac. Acum va intreb eu sunt vinovata ca am vrut ca bb meu sa fie confortabil tot timpul? Dupa acel tele nu a mai sunat deloc iaca este deja 8 luni si nu am mai auzit de ei. Cand am fost in Ro bb avea 6 luni... am vrut sa il botez acolo dar a facut o febra de 39.4 C si am amnat planurile (nu am stat in ro numai 12 zile cu drum cu tot). Acum aici nu mai avem niciun prieten care sa fie casatorit si sa il putem ruga sa ne fie nas la bb. Am sa astept cu botezul pana merg la primavara in Ro si acolo o sa il botez. Nu ma judecati ca nu am botezat copilul... va spun sincer ca imi doresc mult sa o fac dar nu am cum aici.
Gabbriela & Julian
Gabriela, stai linistita, nu te scuza, ca nimeni nu te judeca. Iar copilul o sa-l botezi cand o sa poti. Si noi l-am botezat pe Alex la 10 luni si jumate. Nu-i musai sa fie botezat la o anumita varsta.
Ai incercat biserica ortodoxa romana Adormirea Maicii Domnului? Din Anaheim? Este pe langa orasul in care tu locuiesti (linkul acesta: http://www.saint-mary-anaheim.org/ro/ )Acolo a fost botezat Alex. Daca nu doresti sa astepti pana mergi in Ro, poti vorbi cu preotul Avramescu, se poate gasi un suflet sau o pereche (de romani) casatorita care sa va boteze puiul. Duminica la slujbe se strange lume destula. M-as oferi eu sa va fiu nasa la bebe, dar noi nu suntem casatoriti (inca) la biserica.
Garo
Sanatate, ca-i mai buna ca toate.
Thank you Garo pentru sfat... acuma trebuie sa astept sa vina sotul acasa si sa discut cu el treaba asta. Deja in Ro o verisoara cu sotul ei sau oferit sa il boteze pe Julian si noi am acceptat. Daca sotul vrea sa fie botezul mai repede o sa luam legatura cu acel preot.
Thank you tuturor fetelor care m-au incurajat si m-au facut sa imi iau aceasta vinovatie de pe inima.
Gabbriela & Julian
danat spune:
Carmen, noi l-am botezat pe Raducu la 1 luna si jumate fix, pe 2 noiembrie, si nu ma gindeam la frig sau alte alea ci la botezul in sine. Stiu parinti care si-au botezat copiii la o saptamina, depinde cat de mult doresti sa faci asta pt ceea ce inseamna! Totul e sa aveti grija sa fie bine sters si imbracat dupa aceea, si sa vezi ce bine-i prinde!
danat
http://community.webshots.com/user/danateu
otau spune:
Eu l-am botezat pe Vladut la 2,5 luni. Desi botezul a fost in septembrie, am dus apa fierbinte (in sticle de 2,5 litri) la biserica.
A fost OK.
Aurora
angi_gemeni spune:
Gemenii s-au nascut pe 8 februarie. Am asteptat sa se intremeze, sa treaca vremea rece si urata si pe 18 mai i-am botezat. Adica la 3 luni si 10 zile
Angi si gemenii