La ce varsta v-ati botezat copiii?

La ce varsta v-ati botezat copiii? | Autor: carmen77

Link direct la acest mesaj

Vroiam sa va intreb la ce varsta v-ati botezat bebelusii? Eu am un baietel de 6 saptamani si ma gandesc ca in curand ar trebui sa il botez. Totusi, avand in vedere ca e sezonul rece, ma gandesc oare sa nu aman pentru primavara?

http://community.webshots.com/user/carmen77102

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mara26 spune:

Mara s-a nascut de Craciun.Nu am avut niciodata prejudecati legate de botez si nici macar o clipa nu ne-am gandit ca-i musai sa o botezam la 6 saptamani.Am botezat-o la 5luni jumate si nu a fost nici o problema.Pana atunci ne-am revenit si noi dupa nastere,respectiv,dupa venirea pe lume.Decizia iti apartine .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Pe Danut l-am botezat la 8.5 luni din 2 motive:
1) e nascut la sf. de septembrie si era deja destul de rece si nu am vrut sa risc, mai ales ca in biserici nu e cald
2) am vrut sa-l obisnuiesc cu apa, ca sa nu planga si sa nu se sperie cand va fi bagat in apa sfintita

drept urmare, nu a racit, dar de plans tot a plans, pt ca botezul afost fixat la 11, ora la care el dormea in mod normal, vazand ca nu-l lasa in pace sa doarma, cauta titi, si tipa in gura mare ca-l tinea tanti (nasa) si ca mami parea indiferenta la suferintele si cererile lui disperate (pt ca eu nu aveam voie sa-l ia in brate)...

Cu drag,
Dana, mamica lui Danutz
Album:http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Danut+la+2+ani&mid=1214&cid=2250

http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellap spune:

Noi am botezat fata dupa ce a implinit 2 luni la sfarsitul lui octombrie. Nu am vrut nici o tinem prea mult nebotezata, si nici sa inceapa iarna. In biserica a fost cald si apa la fel. Ar fi bine sa verifici la biserica ce conditii au , ca daca au probleme cu incalzirea mai bine lasi mai la primavara sau faci acasa .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Cristi s-a nascut pe 16 decembrie si l-am botezat pe 2 februarie, asadar avea cam o luna si jumatate. A fost totul ok, n-a racit, a plans putin, bineinteles, dar i-a trecut repede.

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Pe Vladut l-am botezat la o luna jumate. La noi nu s-a pus problema frigului, botezul a avut loc pe 31 august.
Acum o luna am fost la un botez iar fetita avea 3 saptamani, era asa de mica, dar pana in prezent nu a patit nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Pe Andra la 2 luni, dar urmatorul va trebui sa astepte pana la vara, adica la cel putin 7 luni.

Cristina, mamica cu burtoaie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nick51 spune:

Noi l-am botezat la 2 luni, adica pe 14 aprilie, ningea, in biserica era frig, apa a fost calda. A tipat cat a putut de tare si tremura mititelu' cat i-a dat cu mir dar n-a avut absolut nimic. Dupa ce l-a infasat si a dat de caldurica a dormit de taiai lemne pe el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

La sase saptamani, atunci au fost nasii disponibili, eu as mai fi asteptat pana pe la trei luni. Nu am observat vreo schimbare dupa botez, desi mama mea sustinea ca plange mai putin, era probabil vorba de autosugestie. Eram destul de ingrijorata, auzisem de copii care au facut otita dupa botez, dar nu s-a intamplat nimic de genul asta. Toate cele bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adria_ spune:

Eu am botezat-o pe Ana-Maria la 2 luni fara 3 zile (adica pe 19 oct). In biserica era frig, insa totul s-a petrecut repede, n-a stat mai mult de 2 min dezbracata. Trebuie sa ai haine cat mai practice sa-l poti imbraca si dezbraca repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarikaStefan spune:

Noi am botezat-o pe Kitti la 6 saptamani, nascuta pe 2 dec. botezul a fost imediat dupa Sf. Ion, cum se spune de gerul bobotezii. A fost totul in ordine, nu a patit nimic.
daca te ingrijorezi pentru conditiile de botez, vorbeste cu preotul inainte, vezi ce tehnica foloseste,cum scufunda copilul, deobicei acopera cu mainile nasul si urechile sa nu fie probleme, se mai practica si incalzitul apei dinainte...

Sa cresteti mari si sanatosi!

Mari si Kitti & bb Ionel

Mergi la inceput