Ameteli in timpul sarcinii...
...a mai avut cineva, sunt normale, si daca da in ce masura?! Ca eu de mai bine de o saptamana ametesc in continuu, nu conteaza daca stau jos sau m-am ridicat in picioare, ba chiar ametesc si daca stau intinsa in pat. Pana acum nu le-am gasit pe nicaieri printre simptomele normale din timpul sarcinii.....
In ultimele zile ametesc din ce in ce mai des...am crezut ca-i vorba de vre-o lipsa de vitamine ceva, si m-am repezit sa iau supradin (doctorul mi l-a recomandat, dar el mi-a zis sa iau doar un flacon), dar se pare ca nu asta e motivul, pentru ca iau de cateva zile, si nici gand sa ma lase.
Saptamana asta ar trebui sa ajung sa mai fac niste analize, dar rezultatul lor o sa-l primesc peste inca saptamana, asa ca nu stiu ce sa mai fac.....
Mickyyy 24 saptamani
Raspunsuri
mitzura spune:
Si eu am avut, chiar la inceputul sarcinii, dar culmea, nu erau cand ma ridicam din pat, ci atunci cand ma asezam in pat, cand ma intindeam la orizontala. Dar daca zici ca sunt atat de dese, ar putea fi totusi o lipsa de ceva, poate esti anemica de exemplu. Analizele le-ai facut?
mitzura - 9 saptamani
rain spune:
Mickyyy, ti-ai luat tensiunea in timpul acestor ameteli?
Eu zic sa vorbesti cu dr tau cat mai repede cu putinta, nu trebuie sa te alarmezi, dar nici sa le suporti mai mult timp.
nicole - 7 saptamani
MarikaStefan spune:
Ia legatura cu dr.
Eu am avut tensiunea mica, lipsa de calciu si anemie si am ajuns de am lesinat de doua ori, asta a fost in primul trimestru. dupa ce s-a miscat copilul totul a fost OK.
Sarcina usoara si bb sanatos.
mari
butterfly spune:
Intr-adevar tensiunea mica, anemia sunt cauzele principale dar si medicamente de ex utrogestan. Ar fi bine sa mergi la medic. Sa-ti fie bine!
ad_risnov spune:
Si eu am avut ameteli si dureri infioratoare de cap din cauza tensiunii f.f. mici (8,5 cu 5!!!), dar mai ales pana la 4 luni. Perioada a coincis si cu greturile. Am inceput sa beau dimineata cate o cafeluta.
Multa sanatate!
Adriana in 31 de saptamani
Coryydo spune:
Si eu am avut ameteli in primele 4 luni si tot de la tensiune mica, asa ca eu cred ca aceasta este cauza principala a ametelilor, dar intreaba medicul sa fii sigura!
Iti doresc multa sanatate, o sarcina usoara si bb sanatos!
Corina si bb Bogdan (33 sapt)
Mickyyy spune:
Mersic de raspunsuri.
Intr-adevar, aseara mi-am sunat medicul, pentru ca mi-a fost groaznic de rau si mi-am luat si tensiunea (care e cam mica, dar nu exagerat de mica, culcat era 10 cu 5,5 iar in picioare 10,5 cu 5,7), iar maine dimineata o sa merg la spital pentru un consult neurologic (parca asa i-a zis medicul) pentru ca ametelile mele sunt destul de anormale.
Am depasit de mult primul trimestru de sarcina, ma apropii de ultimul.....si pana acum o saptamana n-am avut probleme cu ameteala...sau daca aveam, era ocazional...de exemplu atunci cand ma ridicam brusc din pat. Am citit tot ce-am gasit pe tema asta, intr-adevar in primul si in ultimul trimestru pot aparea ameteli, dar nicaieri nu scrie ca ar putea aparea fara motiv cum sunt la mine.
Eu ametesc in orice pozitie, nu conteaza ca stau intinsa in pat, pe scaun sau in picioare, indiferent daca ma misc sau nu, indiferent daca mananc sau nu....si niciodata nu le-am gasit un motiv. Doctorul mi-a zis ca ar putea fi o raceala in stare latenta (dar de mai bine de o saptamana zic eu ca ar fi trebuit sa se manifeste), o prietena care a terminat medicina mi-a spus ca ar putea fi din cauza unor probleme cu urechea (mi-a dat o explicatie stiintifica laborioasa din care eu n-am priceput mare lucru), colegii de serviciu au dat vina pe lipsa de vitamine (desi mananc mult si diversificat, si mai iau si supradin preventiv), in fine....am ajuns la concluzia ca medicul are dreptate, e bine sa fac un control neurologic, ca asa ca maine imi iau liber dimineata si dau fuga la spital sa vad ce si cum o sa fie.
Mickyyy 24 saptamani
Claudelu spune:
Si pe mine ma iau din cand in cand ametelile, dar foarte rar...cu tensiunea stau fff bine, calciu si vitamine la fel...eu pateam si inainte de sarcina, dar nu mi s-a spus nicioadata exact de ce sau care-i cauza ametelilor mele....
totusi trebuie sa mergi la um medic sa te vada...e mai bine pentru tine asa...
Sanatate multa si ai mare grija de voi!!!
CFloarea