THEA: procedez corect nespunindu i?
Hai ca vin si eu cu o problema de… suflet de copil…
Precum stiu multi dintre voi, am o fetita de 6 ani , Thea. De 5 ani am divortat.
Eh, problema initiala, sau de fond ar fi ca tatal ei nu o prea cauta si ea sufera ff mult din aceasta cauza. Anul trecut spunea tuturor carora doreau sa o asculte, ca ea este un copil parasit, ca tatal ei a parasit o, ca probabil are alt copil, pe care l iubeste mai mult si de aceea nu vine pe la ea. Ba, se gindea sa mearga la emisiunea „iarta ma” si sa i ceara iertare.. pentru ce? Nici ea nu stia, poate ca tatal ei este suparat pe ea… Incercind sa discut acest subiect cu ea, aveam sesizat ca schimba subiectul, nevrind sa l discute. La intrebarea mea „de ce nu vrea sa discutam” imi raspunde „pentru ca asa, daca nu vorbesc, poate ca o sa uit”… Bineinteles, mi s a frint inima..
Incerc sa fac totul sa i usurez durerea, dar… ea si doreste un tata.. daca nu chiar pe tatal ei. Se bucura nespus de orice telefon de al lui, de orice rahatzush (scuzati expresia) pe care i l aduce acesta. Ok asta e!
Acu, sa va expun problema ivita de curind si pentru care vin in fata voastra, sa ma sfatuiti: tatal ei are acum o nou fiica. Nu as vrea inca sa ii spun despre ea, pentru a nu i crea noi complexe… sau a nu i redeschide rani vechi. Nu stiu ce impact ar putea avea asupra sufletelului si mintii ei!
Intrebare: ce, cum sa procedez? Procedez corect nevrind sa i spun? Nevrind ca ea sa afle ACUM acest amanunt?
Raspunsuri
aquariusrpro spune:
Ce sanse sunt sa vina tatal ei sa spuna orice scuza referitoare la ultimii 5 ani ( ) sa-i spuna ca o iubeste si sa-i spuna si de noul copil?! Poate are atata suflet sau poate s-a mai desteptat un pic..
Ai incercat sa mergi cu Thea la un psiholog? Doamne, Tora nu stiu ce sa-ti spun! Cumplit!
Roxana&Ruxandra
tora97 spune:
da, am fost cu ea, am discutat subiectul.. diagnosticul ar fi ca este un copil introvertit, f sensibil, si ca din pacate nu se poate face nimic.. problema nu poate fi rezolvata decit de tatal ei... sau de un altul...
dar asta este o problema, cred eu, generala a tuturor copiilor "parasiti" de unul din parinti..
eu sper ca peste 1,2,3 ani ea sa constientizeze altfel prezenta altui copil in viata tatalui ei, sa inteleaga ca nu EA este cauza nesimtirii lui.. eu am incercat sa discut anul trecut cu el, i am explicat si l am rugat sa o sune macar o data pe saptamina, sau daca nu, sa n o mai caute deloc... batere de vint.
nadina spune:
Tora nu vreau sa te sperii, dar si eu am crescut intr-o astfel de familie, doar cu mama. Acum am o gramada de chestii ciudate pe creieras. Mi-a fost foarte greu sa am incredere in mine, in barbati, sa imi exteriorizez sentimentele si as putea continua pana maine.
Ar fi bine sa ai o discutie cu tatal ei. Poate aparitia noului copli ar fi un moment prielnic pentru reinodarea relatiei dintre ei doi.
Pupici,
Nadina
"Poate pentru lume esti o singura persoana, dar pentru o anume persoana esti intreaga lume"(Marquez)
Jackie spune:
Dupa cum descrii situatia, pare mai indicat sa nu ii spui acum un lucru care nu ar face decit sa nu o sufere..
Fiind intr-o situatie oarecum asemanatoare as vrea sa te intreb de unde a ajuns fetita la ideile pe care le pomeneai si inca de la virsta de cinci ani... spun asta pentru ca fata mea se apropie de cinci ani, dar nu pare sa constientizeze prea mult faptul ca nu sintem o familie "normala" (ce-i drept relatiile sint mult mai bune decit ce povestesti tu). A ajuns ea singura la astfel de idei sau a auzit in jur remarci in acest sens?
Andruska spune:
Ce sanse sunt ca el totusi sa vina sa o vada si sa ii spuna ? Eu zic totusi ca incet, pe ocolite si cu multe vb bune si multa dragoste sa ii spui. Adevarul este intotdeauna cel mai bun mai ales cu copii - imi este sa nu afle si dupa aceea sa nu aiba incredere nici in tine.
Eu doar imi dau cu parerea, tu esti mama ei si o cunosti cel mai bine, asa ca fa cum simti ca este mai bine ptr ea.
Dumnezeu sa te calauzeasca sa iei decizia cea mai buna atat ptr ea cat si ptr voi doua ca familie.
Cu multa dragoste,
Andra cu burtica de 32 saptamani si Andrei (4,3 ani)
Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448
lilach spune:
Tora,
cit de greu trebuie sa-ti fie...dar totusi ar trebui sa o pregatesti pe Thea,poate chiar cu ajutorul unui psiholog.
Totusi sint surori dupa tata...
"Un sfirsit e un inceput..."
ella& com.
tora97 spune:
jackie, nimeni nu i a inoculat asemenea vorbe... tatal ei a avut usa deschisa.. venea cind dorea, fara sa trebuiasca sa anunte in prealabil, era primit ca un prieten, ba chiar de multe ori mincau impreuna, etc. am incercat sa pastrez relatii de buna prietenie intre mine si el, de dragul micutei.. ce sa i faci asa este construit el... sufleteste.
iar Thea este un copil minunat, un copil cuminte, inteligent, placut, lipicios... si, din pacate mult prea matura pentru virsta ei
Jackie spune:
Cu siguranta e foarte matura pentru virsta ei... nu mi-as fi imaginat ca unui copil ii dau prin cap astfel de lucruri la o virsta atit de frageda...Poate ca ar trebui sa fiu si eu mai atenta la fata mea, dar pina acum am tot incercat, cum spui si tu, sa nu simta ca e ceva in neregula...
Of, Doamne...e tare greu si nu prea exista solutii simple, din pacate
tora97 spune:
si sa va mai spun ceva, ca sa intelegeti cit de ...sensibila poate fi...
acu citeva zile ma pomenesc cu urmatoarea intrebare din partea ei: mami, eu sint la jumatatea vietii nu?/ Doamne fereste, spun... nici pe departe mama... da' ce ti veni! / Ba daaa... pentru ca eu mi am indepinit jumatate din menire, asa ca mai am jumatate. ceea ce inseamna ca sint la jumatatea vietii!
Nu mi a spus care i menirea ei... dar asa stie ea ..
Am simtit ca mi se taie picioarele... De unde mi vine domnule cu asemenea idei? ca pe mine ma seaca atunci cind mi le spune
anis spune:
Grea misiune ai! Eu as incerca sa-i spun toate astea tatalui. Incearca sa ai o discutie cu el! E totusi si copilul lui, desi l-a neglijat.....cauta tu o cale care sa-l faca sa-i acorde fetitei mai multa atentie.
In ceea ce priveste daca sa-i spui ca "tati mai are un copil" eu zic sa mai astepti....sa incerci sa gasesti un moment potrivit pentru asta. Dar sa incerci sa le creezi ocazii si sa innozi o legatura intre ei...intre fetita si tatic(asa zis tatic).
Discuta cu taticul!
Multa bafta!
AniS