4 sau 5 mese pe zi?

4 sau 5 mese pe zi? | Autor: Midori

Link direct la acest mesaj

Avem noua luni acum!
Ma intreb daca nu e bine sa manance de 4 ori pe zi acum?!!
De la 3-4 luni manca doar de 5 ori pe zi, destul de bine.
Acum nu mai reusesc sa-I dau de 5 ori,
Ori ma duc cu mesele pana tarziu,
Ori ii dau sa manance mai devreme si nu-i e foame,
Ceea ce e un razboi al nervilor pt mine.

Acum mancam 5 mese,
- 2 de lapte, seara si dimineata
- cereale cu branza calcica si mar
- supa de legume cu carnesau ou
- cereale cu iaurt.

Ma intreb cum sa procedez,
Sa-I dau masa de seara cereale cu iaurt plus lapte la aceeasi masa?
Multumesc pentru sugestii,

C& Mi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns moana spune:

Draga Midori

Am si eu o fetita de aproape un an si de doua luni si ceva mananca 4 mese pe zi. La inceput m-am panicat ca nu mananca suficient si am incercat sa o trezesc la 6 dimineata sa-i dau biberonul ca sa-i incapa 5 mese. Dar n-a mers. Asa ca am lasat-o cum a vrut ea - cam asa:
- la 8.30 dimineata mananca un biberon de lapte cu cereale';
- la pranz (intre 1 si 2) un fel sau doua de mancare (depinde cat timp am pentru gatit);
- cam pe la 6 un iaurt si o banana;
- seara (pe la 9 - 10) iarasi un biberon.

Cand avea 5 mese pe zi manca biberon la 6 dimineata, la 10 banana, pranzul si la 6 seara iaurtul. Dar si le-a rearanjat singura si, dupa cum vezi, tot atat mananca. Asa ca eu zic sa nu-ti faci griji atata vreme cat ia bine in greutate, doarme si se joaca.

Moana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisia spune:

fetelor eu zic ca papa bine bb-ii vostri.Rares are 8 luni juma si mananca cand 4 cand 5 mese.Uneori si 6!!!ADICA VREO 500 ML DE LAPTE SEARA.Ne-a mancat urechile cu pofta lui de mancare!Sa te fereasca zdumnezeu sa te vada cu mancare in mana sau ca mananci ceva fara el!Sa-i tina Dumnezeu obiceiul!A avut si toane cand nu avea pofta de mancare..dar eu zic ca asa cum nu avem noi chef sa mancam asa au si ei!Important este sa creasca si sa fie sanatosi!
Pofta mare!
Adina si bb Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Fetelor, eu cred ca va "incurca" cele 4 ore diferenta, in care trebuie sa dati de mancare copiilor. Nu mai este necesar sa tineti neaparat acest program. E adevarat, nici mai des de doua ore, dar nu-i musai sa fie patru. Andrei are 1 an si aproape 3 luni, si ii dau dimineata 7.30-8.00, depinde cum se trazeste, lapte cu cereale, pe la 1o.30-11.00 iaurtele sau fructe, mar cu biscuiti, la ora 2.00 masa principala cu carnita, pe la 5.30-6.00 macaroane cu branza sau mamaliguta, sau tot asa ceva usor, si niste fructe,( eu am impresia ca la varsta asta ni ii mai ajung doar fructele si laptele de seara), iar seara lapticul cu cereale. Am mai citit in cartea "mama si copilul" ca nu e bine sa le dam masa de seara prea tarziu, acolo scria cel tarziu la 8.oo, dar mie mi se pare totusi cam devreme; eu il dau pe la 9.30 de obicei.
Pupici pentru voi si pentru cei mici!
Laura, mama lui Andrei
P.S. Totusi mai sunt zile cand sarim si noi peste masa de la 10.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

4 mese pe zi? Monica ar muri de foame. Grasuta mea are 1 an si 2 luni si mananca 6 mese pe zi! Si mai si ciuguleste o bucata de mar sau un biscuite intre ele!
Nu ii pot schimba obiceiul cu cele 6 mese deloc! M-am gandit sa-i maresc cantitatea la o masa ca sa sara peste urmatoarea - da' de unde - inchide gura si nu mai vrea. Si peste 2-3 ore iar ii e foame!
Principalul e ca mananca si cresc, indiferent de cate ori pe zi.

Monica si Sorana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

fetele,m.ati lasat masca cu raspunsurile voastre!!!(4-5-6 mese pe zi la un an????????????!!!!)

Marc are 1 an si o saptamana si lui ii dau de mai bine de o luna 3 mese pe zi(solide)+ vreo 400 ml lapte si restul suc)si inainte ii dadeam 4 dar una era usoara,iart cu fructe.(si asta daca avea chef)In rest lichide dupa dorinta si pe saturate,fara restrictii,da gata 3 sticle mari pe noapte,una cu lapte,una cu suc si inca una cu ce.mi pica la mana.
Marc este super bine dezvoltat,sanatos tun,dolofan ca un purcel,are 14 kg si 83 de cm,e plin de viata si arata si se poarta cel putin ca un copil de un an jumate-doi.

..si mai mult,are un program de masa total aiurea,adica mananca dimineata(?)pe la 11 un castron de 300ml lapte cu cereale(10 linguri mari)
la 3 dupa amiaza cand se tezeste-legume si carnita
si seara pe la 7 ultima masa,din fructe.
intre timp(si noaptea) mai bea lapte,suc sau ii dau ceva in mana(painica cu unt,carnacior,prajitura,mar etc)
parerea mea e sa lasati copilul sa.si faca ritmul sau,nu toti sunt ca la carte si important e ca sunt sanatosi si bine-hraniti,indiferent de intervalele la care le dati sa pape!
Si de vreo doua saptamani nu mai vrea nici asa,azi nu a mancat nimic pana la 6 seara cand a inghitit in greata 200g de iaurtsi n.am ce.i face ca daca fortez nota arunca mancarea pe pereti
si eu aveam impresia ca sunt deplasata cu mancarea,dar altfel nu primeste nici sa ma inchin la el.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Mamica dulce are dreptate; fiecare copil are ritmul si metabolismul lui. Nu trebuie sa ii comparam pe unii cu altii. Atata timp cat se dezvolta normal si sunt sanatosi..., cred ca e totul o.k! Dar bineinteles, noi nu ne putem abtine sa nu aruncam privirea si in gradina altuia, cand e vorba de bebei ; intr-un mod pozitiv si constructiv, bineinteles. Asa ca un sfat, o parere, un schimb de experienta, nu strica niciodata.
Va pup dulce pe voi si pe pitici, sa creasca sanatosi!
Laura, mama lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Noi avem 4 mese pe zi:
8:30-9:00 breakfast care e laptic sau iaurt cu biscuite la care mai adaug si putintica painita cu branza sau pate sau untulet, sau cereale
13:00 lunch - putina supa, pireu de legume cu pui, outz sau ficatel, un borcanel de fructe sau banana pasata sau mango. E inebunita dupa noul pireu de capsuni de la Heinz
17:00 gustarea - in general, branza de vaci cu fructe (de la borcanel amestecat cu ceva proaspat: mango, papaya sau banana). Daca se intampla sa nu am branza de vaci proaspata, atunci ii dau iaurtel cu fructe si/sau cereale de la borcanel sau de la cutie (Gerber).
21:00 200-220 ml lapte formula
Avem programul asta de pe la 7 luni si foarte rar am iesit din el - nu stiu daca s-a intamplat de 3 ori in total...

Eu zic ca poti sa o treci la 4 mese linistita (Emi are si ea aproape 9 luni) si sugestia mea ar fi sa mai scoti din cereale. MI se par putin cam multe... Noi evitam cerealele, ii dau de 3-4 ori pe saptamana, mai ales de cand a inceput sa pape si painita, fidelute la supa, biscuiti si alte fainoase. Si nu mai trezi copilul ca sa ii dai sa manance - las-o sa doarma linistita!
Sanatate si numai bine,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Naomi,dinainte de a implini 8 luni,a ramas la doar 4 mese pe zi shi asta nu pentru ca ash fi vrut eu,ci pentru ca intotdeauna shi-a facut singura programul iar eu l-am respectat shi modificat putzin pe unde am putut.Oricit m-am straduit,nu am reushit sa o fac sa se trezeasca dimineatza mai devreme de ora 8.00 shi seara sa se culce mai tirziu de ora 20.30.Sigur ca mi-a convenit.La inceput m-am ingrijorat putzin crezind ca va pierde in greutate sau nu va mai lua la fel de bine ca pina atunci dar dupa ce am intrebat shi aici multe prietene,pe mama la telefon shi intr-un final medicul,m-am linishtit shi am mers cu 4 mese pe zi,program care il avem shi acum,la 1 an shi aproape 3 luni.A luat la fel de bine in greutate,spre disperarea asistentelor ce-i fac controlul periodic,Naomi se mentzine in continuare mult deasupra graficelor de creshtere atit cele japoneze cit shi cele europene asha ca nu pot decit sa ma bucur shi sa sper ca va merge totul foarte bine.
Naomi papa zilnik:8.00-8.30*250 ml lapte formula,apoi la 12.00-12.30 *100 ml supa shi 250 ml diverse piureuri de legume cu carne sau paste cu roshii shi sasami sau carne de vaca,la 16.30-17.00 are 2 iaurturi mari cu fructe sau 4 mici sau cereale cu lapte shi fructe mai rar ca nu-i mai plac shi seara,dupa baitza,la 20.00-20.30 cel tirziu,mai bea un biberon cu 250 ml de lapte formula dupa care doarme neintoarsa pina dimineatza.Este sanatoasa,are 11,500 kg shi are energie de N ori mai multa ca mine asha ca nu am nici un motiv de ingrijorare.

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput