Febra

Febra | Autor: GabrielaG

Link direct la acest mesaj

Fetelor, baiatul meu cel mare (5 ani si 8 luni) de aseara imi face febra. Daca initial i-am dat Tylenol sirop (acetaminofen)si parca a scazut cateva ore, apoi iar a crescut si iar sirop si frectie si ceaiuri, acum vad ca are 39,5. I-am dat iar sirop si nimic, apoi i-am pus un supozitor de Novocalmin, a scazul la 39,2 si atat. Telefon la medic si am inceput sa-i dau Ospen. Si tuseste urat si i-am dat ba sirop de ridiche, ba ceai cu nuca si tei, apoi ceai de tei cu portocala si miere de albine. Frectii cu otet i-am facut vreo 3 de dimineata. Maine merg la medic, dar dupa masa. Cum o sa trec de noaptea asta? Daca se apropie febra de 40 sa-i dau un fenobarbital pt a preveni convulsiile sau e deja mare si nu mai poate fi vorba de asa ceva la el? Parca nicioadata nu a avut temp asa de mare. E blegut si moale tot, nu prea manaca....offf
Astept niste sfaturi, eventual concrtet cum se fac impachetarile cu cearceaf umed. Trebuie sa fie la nivelul plamanilor sau nu?
Gabriela si baietii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Gabriela,

Este o viroza urata ce circula de niste saptamani. Noi o "tragem" de 1 luna de nu-mi vine sa cred. Febra arata complicatii in sensul de infectie.

In prima tura de viroza am avut si febra si de toate! Nu poate veni pediatrul sa-l vada pe baietel?

La a doua tura i-am dat in paralel cu medicatia si oscillococcinum, vitamina C si febra nu a mai urcat asa.

Mie pediatra mi-a dat urmatoarea schema:
Panadol ( paracetamol ) - 1 data la 8 ore
Nurofen - 1 data la 8 ore
Novocalmin - 1 data la 8 ore

Suprapuse, inseamna antitermic aproape din 2 in 2 ore ( alternativ, avand grija sa treaca cele 8 ore intre acelasi antitermic ).

Nu stiu cum este cu impachetarile dar stiu ca pediatra ma instruise daca creste febra sa o bag in cada pe fii-mea ( apa la 38.5 )si sa racesc apa progresiv pana la 37.5. Nu am ajuns la asta dar ...

Totusi eu nu as sta pana miine.. Nu gasesti un pediatru sa vina acasa? Febra 40 incepe sa fie periculoasa la copii mai mari.

Sanatate si putere!

Roxana&Ruxandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarikaStefan spune:

%Temperaturile de peste 39 sunt foarte periculoase.
Pune apa rece, cat se poate de rece intr-un lighean si introduci extremitatile, maini si picioare, pana cand suporta, alternativ pe piept o compresa cu apa rece, schimbi apa intre timp in lighean si o iei de la capat.
In primul rand trebuie cu orice pret scazuta febra, efectul, apoi la doctor sa vada si cauza.
asa am procedat la fetita si in mai putin de o ora a scazut febra, si am culcat-o cu sosete imbibate in otet.
sa va insanatositi grabnic.
Mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriella spune:

Buna! Sa ai neaparat la indemana un fenobarbital,si daca febra e peste 39 da-i fara sa mai stai pe ganduri sa nu cumva sa faca vreo convulsie;impachetarile trebuie sa le faci cu apa la temperatura camerei,NU RECE,si hidrateaza-l cu ceaiuri si apa cat cuprinde;nu il forta sa manance.Asteptam vesti.Multa sanatate!! Jill si mami!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

m-am chinuit cu Rares o saptamana cu febra...i-am dat de toate alea alea(Tylenol, supozitoare, frectii, dusuri reci)...dupa cinci zile iar m-am dus la dr(am uitat sa zic ca am fost fix din prima zi cu febra), asa si mi-a dat antibiotic ..spunandu-mi ca asa e normal e racit...cred ca mi-a dat antibiotic mai mult de frica ca il strang de gat si ca de acolo nu plec fara antibiotic...in fine acum ,e bine inca ia OMNicef(cefalosporina)...am avut insa niste emotii de zile mari...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Impachetarile se fac intr-un cearceaf umed cu apa calduta spre rece de la brau in jos. In nici un caz nu pe plamani. Eu stiu pentru ca am ajuns cu bebe al meu la urgenta , si am vazut cum se fac. Si el avea atunci aproape 40, si i-a scazut uimitor, dupa o noapte de febra continua. Sper sa citesti cat mai repede acest mesaj, si sa te apuci de treaba.
Multa sanatate!
Laura, mama lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Multumesc mult de sfaturi. Am trecut cu bine de noapte, desi a crescut febra pana la 39,7. I-am dat pe rand antitermice si in cele din urma, desi frectie ii faceam tot timpul am gasit prin casa o sticluta cu ibuprofen concentrat care a facut minuni, adica a redus-o sub 38(asta se intampla pe la 3 si ceva).
Acum e linistit si mai doarme, la 13 mergem la dr.
Pupici si sanmatate,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelam spune:

Eu ii dau baietelului meu la febra peste 39 o jumatate de fiola de algocalmin.
Impachetari nu i-am facut niciodata ca mi-e tare frica. Ma gandesc sa nu raceasca mai rau. Prefer sa-i pun sosete cu otet decat sa-l bag in cada.
Am inteles nu mai fac convulsii cand sunt mai mari.

(5 ani si 9 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Gabriela,ce ti-a zis doctorul?
Eu ma chinui cu Catalina-1.9luni-de ieri de la pranz.A inceput cu 38.6 apoi38.9 si mai apoi 39.5(azi dimineata).Asta cu tot siropul Panadol si spuzitoare cu paracetamol.Dimineata am cumparat algolcalmin spuzitoare si dupa unul i-a scazut la 39 apoi la 38.3.
Doctorita la telefon mi-a zis sa-i dau Keflex(cefalosporin)125,5 ml la sase ore.
Parca nu i-as mai da acum ca a inceput sa-i scada temperatura.Tu ce spui?

Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Gabriela,

Asteptam vesti! Sanatate si pupici la pitic ( hehe.. cat o fi el de inalt.. tot piticul mami ramane)

Roxana&Ruxandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Acum are 37. A si mancat ceva. Acus plecam la doctor, sper sa nu aiba ceva la plamanisi sa ne dea antibiotic.
Multumesc inca o data de sfaturi si sanatate la toti BB-ii,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput