Sterilizare...pana cand?
Salut!
De maine vreau sa incepem diversificarea. Daniel are deja 5 luni si pana acum a supt numai la san. Foarte rar i-am mai facut cate o sticluta de lapte, cand credeam ca nu am lapte.
As vrea sa stiu si alte pareri despre sterilizare. Sticlutele le-am sterilizat, tetinele, lingura pentru pastiluta D de fiecare zi, dar ma intreb: Trebuie sa sterilizez de acum si farfurioara si lingurita cu care va manca bebe??? Voi cum faceti?
Va multumesc,
Mary
Raspunsuri
tlaura spune:
Buna Mica,
eu am citit prin carti, ca sterilizarea biberoanelor se face pana la 6-7 luni, dar eu i le-am sterilizat pana pe la 9 luni. Si acum, Andrei are 1 an si aproape 3 luni, cand ii cumpar ceva cu care sau din care mananca, i l-e sterilizez si pe acelea. Doar o data, pe urma doar spalate cu apa calda si detergent de vase, si f. bine clatite.
Daca nu e un efort prea mare pentru tine, ii mai poti steriliza copilului ustensilele de mancat, cateva luni de acum inainte.
Cu toata dragostea Laura, mama lui Andrei.
oz spune:
Biberoanele, tetinele si suzetele le-am sterilizat atat timp cat le-am folosit. Farfuriile linguritele si canitele le-am spalat normal (dar cu mai multa atentie).
amuleta spune:
Am sterilizat biberoanele o data pe saptamina, in rest le spalam cu apa fierbinte si detergent. N-am avut nici o problema, nici macar un scaun moale. Farfuria si cana nu le-am sterilizat niciodata, le-am spalat in masina de vase.
gio spune:
Eu ii sterilizez Taisiei toate ustensilele pe care le folosesc pt mancarica, inclusiv lingurita si castronasul, si folosesc solutie de la Chicco, care nu le afecteaza deloc. Intentionez sa le sterilizez pana pe la 8-9 luni, mai ales ca nu e un efort prea mare.
Mica spune:
´Multumesc mult pentru raspunsuri!
Pana la urma voi steriliza si eu tetinele si biberoanele si lingurita de mancare. Ce e sigur e sigur!!! Intr-adevar nu e greu, si ma gandeam daca trebuie sau nu.
Sarbatori fericite la toate mamicile si la toti
Cu bine,
Mary
she_wolf spune:
Cristi implineste un an pe 16 decembrie si inca ii sterilizez biberoanele si tetinele. I-am sterilizat si castronelul si lingurita cu solutie de la Chicco pana pe la 8 luni, acum doar le spal bine.
Claudia
EDDY spune:
Shi eu ii sterilizez inca biberoanele shi tetinele Naomiei,kiar daca are 1 an shi aproape 3 luni.Ma gindisem demult sa o fac pina ce tero-chan va implini 1 an jumate dar saptamina viitoare plecam in Romania pentru o luna jumate shi nu car cu mine sterilizatorul;iar ca sa cumpar acolo unu' doar pentru asha scurt timp,nu se merita.Le v-oi mai steriliza uneori la rece,cu nishte pastile de la Milton iar farurioarele,castronelele shi linguritzele,am sa continui sa le spal foarte bine doar cu detergent din mushetzel.
Eddy & Antonia Naomi
Aalina spune:
Eu le sterilizez o data pe saptamana in rest le spal bine.
Sarbatori fericite!!!
http://community.webshots.com/user/aalinador