Latex versus silicon

Latex versus silicon | Autor: carmen77

Link direct la acest mesaj

Vroiam sa va intreb ce parere aveti despre tetinele de silicon si despre cele de latex? Care sunt diferentele dintre ele? EU folosesc tetine mai mult din silicon, ca sunt mai tari si trage mai greu din ele (baiatul meu e tare lacom la mancare ), dar am si un biberon cu tetina de latex de la Chicco pe care vad ca o indrageste.
Si la capitolul suzete? Ca am una de la Nuk din silicon si nici nu vrea sa auda de ea. Oare daca ii iau una din latex (fiind mai moale si mai apropiata de consistenta sanului)am mai multe sanse sa o accepte? Eu nu sunt adepta suzetelor, dar copilul meu e tare agitat si plange mult fara motiv (e obosit si nu vrea sa adoarma) si ma gandesc ca daca ar accepta o suzeta ar adormi mai usor ...

http://community.webshots.com/user/carmen77102

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Dupa parerea mea, siliconul e mai bun
avand in vedere ca rezista mai mult la fierbere
si mai ales nu are gust
(latexul are si gust si miros oribile)

In legatura cu agitatia BB-ului tau,
eu sunt de parere ca trebuie sa-i gasesti cauza agitatiei
si nu sa apelezi la cea mai comoda solutie pentru tine
(ma refer la suzeta)....

...mai ales ca suzeta ii produce aciditate in stomacel,
eventual poti sa-i dai un bibe cu apa(fiarta si racita),
ceai sau lapte mai diluat.

Irina si Sofia cea jucausa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

...aaa,

voiam sa-ti mai spun ca
nu e posibil ca un copil sa planga fara motiv.

Cauta cu atentie cauza plansului sau
ia-o prin eliminare...

poate fi ceva banal,
de exemplu ca il imbraci prea gros in casa
sau ca ii e sete
sau ca vrea sa fie scos afara, etc

Irina si Sofia cea jucausa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Carmen, am intrat pe site cu gandul sa postez un subiect cu aceeasi tema. Asta datorita figurii pe care am patit-o azi cu fetita mea de aproape 3 luni: era ora mesei, dar se apropia si ora somnului;incepe sa planga, ii fac laptele in sticla obisnuita, cu care bea de obicei(chicco cu biberon de latex) si o refuza, plange. Dau sa o culc, plange in continuare. Ii pun ceai in sticluta de ceai care are biberon de silicon si bea cu sete. La un moment dat ma opresc, ar fi fost in stare sa bea tot ceaiul care il pusesem, era mult. Si zic sa incerc o smecherie: ii e foame, clar, asa ca pun laptele in sticluta cu bibe de silicon...si papa laptele fara probleme. Asa mi-am dat seama ca prefera biberonul de silicon. Si vroiam sa intreb si eu pe alte mamici bb-ii lor ce prefera.
Am vazut ca chicco are si bibe de silicon, asa ca voi cumpara din acelea.
Suzetele noastre sunt de latex, nu am incercat de silicon, din aceleasi motive care spuneai, ca siliconul e prea tare. Dar ce poti sa faci daca bb-ii nu au gusturile noastre?

Pupicei pe obrajori

Mihaela, Diana si Silvia

http://community.webshots.com/user/mihaela_s20

www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orzu irina spune:

Cele de silicon sunt mai indicate. Nu incerca sa obligi bb-ul cu suzeta. Cand mi-am intrebat doctorul de ce bb-ul mau refuza suzeta, el mi-a raspuns pt ca este un copil destept.

orzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

ei carmen77 si uite ca iar ne intalniram pe probleme de bebei .... "pretentiosi". Si eu am observat ca suge muuult mai repede din biberonul chicco de la pompa de mult, fiindca ala are tetina din latex, asa ca nu i-am mai dat din acela fiindca atunci clar nu mai minca si de la san never (eu ii dau alimentatie combinata, si de la san la inceputul mesei cind e mai hamesti, iar apoi biberon). Biberoanele noasre au tetinele din silicon, cu o gaurica (i-am cumparat unele de la Nuk cu 2 gaurele, si mi-am dat seama de asta acasa, asa ca nu i le-am mai servit nici pe astea, ca curge prea usor prin ele, si eu nu vreau sa se leneveasca baiatul si sa nu mai manince san). Suzeta insa, e cu tetina din latex, asa am primit-o de cind l-am adus acasa, si ce bine ne-a prins in noptile primei luni cind nu adormea decat cu suzeta cu 2 picaturi de sab simplex pe ea si tinuta fix in gurita de mina lui taica-su... era o intreaga nebunie pina reuseam sa-l "vrajim" sa adoarma...acum a trecut de faza asta si adoarme mai usor, caci este istovit dupa masaj si baitza, abia mai suge cate putin si doarme. Ai sa vezi ca o sa ajungeti si voi la faza asta!
In concluzie, fiecare copil zic eu, prefera anumite materiale...unii latexul, altii silicoanele

danat

http://community.webshots.com/user/danateu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Fata mea accepta amandoua variantele cand e vorba de biberoane, am inceput cu latex dar am ajuns sa bem si cu tetina de silicon si e ok.
Latexul este mai moale si se deterioreaza mai usor (mirosul si gustul dispar dupa primele doua sterilizari), insa siliconul este mai rigid, d-aia e mai greu acceptat. Este si o chestie de obisnuinta, totusi...

Daca vorbim de suzete, fiica-mea le prefera clar pe cele de latex de la Nuk. Mai avem unele de silicon de la Avent pe care le inghite daca e musai si nu exista alta optiune, si unele ceva mai mari, de latex, tot de la Avent pe care le scuipa instant. Cica sunt bune pentru bebei peste 3 luni, dar cred totusi ca sunt putin cam mari.

Despre efectele nefaste ale suzetei nu vreau sa discut prea mult, ideea este asa: bebeii au un reflex pe care il mostenesc din uter (in mod sigur ati vazut ecografii cu bebei cu degetul in gura), si anume ei simt nevoia sa suga, mai ales atunci cand sunt agitati si vor sa se linisteasca/doarma. Este nesanatos ca bebe sa suga la san de cate ori simte nevoia sa adoarma (mai ales daca tocmai a mancat), ca sa nu mai spun ca de multe ori e imposibil. De asemenea, este absurd sa indopi un copil cu apa/ceai/lapte atunci cand el nu vrea decat sa suga.
Fata mea, de exemplu, este putin agitata cand iesim afara, primul sfert de ora se foieste, tipa, nu vrea nici in brate, nu vrea nicicum. Singura chestie care o calmeaza este suzi.
Si, stai linistita, Carmen, suzeta nu produce nici o aciditate la stomac, bebe nu inghite aer (din cauza asta tetina suzetei nu e niciodata gaurita), ba daca vei sta sa asculti, n-ai sa-l auzi prea des pe bebe inghitind, ca atunci cand mananca, pentru ca nici macar nu saliveaza cand molfaie suzeta. Ca sa nu mai spun ca e de preferat un copil care suge suzeta pana la 1 an jumate decat unul care molfaie degetul pana in scoala primara.

PS Am rugamintea sa mai lasati mesajele pline de morala de genul "nu inchide gura copilului cu suzeta, vezi ce problema are". Fiecare mama isi ingrijeste copilul cum stie mai bine, si niciuna dintre noi nu are dreptul sa se arate superioara. Mai ales cand nu aduce argumente.

http://community.webshots.com/user/r0isin
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina Roman spune:

Noi am folosit tetine si suzeta din silicon pana cand au inceput sa apara primii dintisori, dupa care bb a preferat latexul. Acum avem tetina de latex la ceai si de silicon la lapte.La suzeta a renuntat singur pe la 10 luni, asa ca am scapat de o grija.
Oricum, doctorita noastra a spus ca nu este nici un pericol daca bb trage din suzeta chiar pana la 2 ani. Am o nepoata de 2 ani si jumatate care nu vrea sa renunte la suzi si nu i-a afectat in nici un fel dentitia, ca sa nu mai spun de stomac...

Florentina & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Multumesc, fetelor, am sa incerc sa-i cumpar o suzeta din latex, ca pe cea din silicon nu o agreaza deloc. Si o sa o sterilizez de 2 ori ca sa ii dispara mirosul de cauciuc. Si eu cred ca e mai bine cu suzeta decat cu degetul in gura (vorbesc din proprie experienta, am supt degetul pana la 14 ani!!!). Eu am avut norocul sa nu imi afecteze dentitia prea tare, dar poate baietelul meu nu o sa fie asa norocos ... asa ca mai bine cu suzeta!

Mergi la inceput