Copilul meu are astm bronsi..

Copilul meu are astm bronsi.. | Autor: erika23

Link direct la acest mesaj

Bebeul meu in varta de numai 7 luni a fost diagnostiat cu astm-bronsic si brosiolita acuta.Dr mi-a zis ca pana la varsta de 2 ani nu poate sa-i faca analizele pentru alergii pt ca abia atunci se fac pt a vedea la ce este alergic...
Este adevarat? Nu se poate face analiza pt a vedea la ce este alergic?!?
I s-a dat tratament cu Ventolin si Becloforte pufuri, Aerius si Miofilin sirop. In primul rand nu stiu de unde pot cumpara un Spacer cat mai repede posibil pt a incepe tratamentul, cu toate ca este scump...
Va rog mult daca se poate sa-mi dati un sfat sau sa-mi recomanda-ti un medec bun care-l poate vedea!! Poate imi pute-ti spune o parere pt ca sunt foarte ingrijorata...
Va multumesc la toti!!!

Baldau Brindusa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Draga Brandusa,
In primul rand nu dispera, poate ca intradevar e bine sa ceri o a doua parere.Noi am avut probleme cu Laura cu bronsite, e adevarat ca e mai mare dar nu orice bronsita inseamna astm-bronsic.Si ea a facut tratament cu Ventolin si Becotide,daca-m inteles eu bine unul e bronhodilatator iar celalalt reduce inflamatia mucoasei(sper c-am zis corect), pufuri, pentru ca-si fac efectul mai repede decat siropul.Am cumparat spacer-ul de la farmacia 2NA din spatele halei de la Unirea si a costat aproape un milion(acum vreo 2 luni jumate).Daca nu ai alta solutie si vrei eu ti-l pot imprumuta pana faci tratamentul copilului si pe urma mi-l inapoiezi.Si ca medic, pediatra noastra e la Medicover-Grozovici, d-na dr. Liliana Calapod.E o tipa f. draguta si eu am fost intotdeauna f. multumita de ea.O consultatie acolo costa 340.000.
Sanatate bebelusului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

baietelul meu are fond atopic (alergic). mi s-a spus ca testele alergice nu sunt relevante la copiii mai mici de 3 ani, asa ca eu nu l-am testat inca (avem 11 luni).

pupici.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rainbow spune:

quote:
Initial creeata de erika23

Bebeul meu in varta de numai 7 luni a fost diagnostiat cu astm-bronsic si brosiolita acuta.Dr mi-a zis ca pana la varsta de 2 ani nu poate sa-i faca analizele pentru alergii pt ca abia atunci se fac pt a vedea la ce este alergic...
Este adevarat? Nu se poate face analiza pt a vedea la ce este alergic?!?
I s-a dat tratament cu Ventolin si Becloforte pufuri, Aerius si Miofilin sirop. In primul rand nu stiu de unde pot cumpara un Spacer cat mai repede posibil pt a incepe tratamentul, cu toate ca este scump...
Va rog mult daca se poate sa-mi dati un sfat sau sa-mi recomanda-ti un medec bun care-l poate vedea!! Poate imi pute-ti spune o parere pt ca sunt foarte ingrijorata...
Va multumesc la toti!!!

Baldau Brindusa

Brindusa cu aceeasi problema ne confruntam si noi tot la 7 luni.Remus a inceput cu amigdalita si a ajuns la pneumonie iar acum, nu e sigur ca e astm dar daca e ni s-a recomandat tratament cu Flixotide(APROX 800.000 LEI) administrat cu baby haler (care e in jur de 1 mil ) un puf dimineata si unul seara. Doc ne-a dat si varianta cu ventolin daca nu ne tin buzunarele pt fixotide dar ne-a spus ca ventolinul duce la incetinirea dezvoltarii copilului.
Cum se manifesta la bb tau?? cum au ajuns doc la concluzia ca e astm?? pt ca si eu stiu ca nu se pot face analize de acest gen la bb-ei.
Remus are ore in sir , de noaptea pina ziua la amiaz cind respira ff repede si sacadat (37 respiratii/minut), dupa care isi revine. Si eu sint tare speriata si nu stiu ce sa mai fac.

Sanatate multa

Ioana & bb Remus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Ti-am raspuns la PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anutze spune:

hello,

Imi pare tare rau sa aud ca un bebe asa mic are probleme de genul acesta.
Fetita mea cea mare -2ani- a facut din septembrie incepand: bronsita astmatiforma, apoi in octombrie bronsiolita si acum a facut din nou o bronsita "usoara". Am fost cu ea la multi medici si toti au dat acelasi tratament: Ventolin, Becotide si in Octombrie a facut injectie cu dexmetazona si aerosoli (nu stiu cu ce).
Fiind atat de mic nu poti folosi un spacer (pe care il poti lua cu 380.000 lei de langa Spitalul Filaret - este o farmacie la blocul de langa spital) ci trebuie sa iei un Baby-haller.
Nu stiu cum este la voi, dar dupa cateva zile de Ventolin, am inceput sa-i dau picaturi cu Ambroxol pentru ca sa poata scoate mucisorii.

Chiar saptamana trecuta am ajuns la Dr. Basca de la Institutul de Pneumologie si ne-a schimbat oarecum tratamentul : ventolin puf- in criza si becotide 1 luna dupa, asa.. de intretinere (folosite cu Spacerul).
Dr. Basca ne-a spus ca nu se poate pronunta cum va evolua chestia asta: va face sau nu astm - asa ca nu dispera, trateaza copilul foarte serios! Cam toate virozele de acum am inteles ca se manifesta asa la copii cu un fond alergic.

Succese si sanatate
Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mazarica spune:

Buna fetelor, sunt disperata cu raceala si ma apuca groaza cand vad cati copii sufera din cauza ei.
Poate reusiti sa ma lamuriti:
Avem 11 luni si la 4 respectiv la 10 luni am facut pneomonie interstitiala, destul de urata. Tratamentul a fost cu antibiotic injectabil. Doctorita noastra , pentru a preveni un eventual astm ne-a dat un tratament pe perioada iernii ( 3 luni) cu Ventolin - 2 ori pe zi 2.5 ml si Aerius - 3 ml, seara si vitamina C - 5 picaturi /zi. N-a mai racit de cand ia acest tratament ( 2 luni) si nici n-am remarcat vreo reactie ciudata la el.
Este adevarat ca Ventolinul incetineste cresterea?
A mai facut cineva acest tratament?
Are si el un fond alergic si pana la 2 ani nu putem face nimic. Doar intarirea imunitatii cu vitamina C si ursuleti cu echinacea .
El in fiecare luna avea o forma usoara de raceala, dar , ma repet, de cand cu Aerius si Ventolin n-a mai racit.
Sanatate multa si astept sfaturile voastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iamona spune:

si al meu baietel a fost diagnosticat cu astm fiindca intre 1 an si 2 ani a racit intr-una si nu putea respira...cand ii putea inhalerul cu doctoriile din us(imi pare rau ca nu va pot spune parerea despre cele romanesti)se mai linistea...
de la 2 ANI NU A MAI AVUT PROBLEME DE RESPIRATIE!!!de racit raceste(are 2 ani juma acum si merge la cresa de la 1 an) dar problemele de respiratie au disparut...sunt sanse fffffff mari sa treaca perioada asta si apoi totul sa fie ok...
in perioada iernii a facut si el ceva "preventiv" un fel de antiinflamator...cand era in crize de respiratie ii faceam bronhodilatator la 4 ore o fiola cu inhalatorul
SUCCES SI VA TIN PUMNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erika23 spune:

Va multumesc pt ca mi-ai raspuns la subiect si sper ca vor mai fi persoane care imi vor mai raspunde...
Va dores multa sanatate la "BEBEI"....

Baldau Brindusa

Mergi la inceput